2014. november 7., péntek

Dr. Michael L. Brown - Szentség – Isten jelenlétének feltétele 10.

„Aki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nékem. A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és utálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, ami a második halál.” Jel. 21: 7-8. Nem érdekes? Két életmódról beszél az Ige. Az egyik csoport győz, és ők öröklik Isten minden áldását! A mi győzelmünk hit által van, hitben győzünk! Hit által alakulunk át. De azok, akik tovább élik bűnös életüket, az ő helyük a Pokolban és pusztulásban lesz.

„Boldogok, akik megtartják az Ő parancsolatait, hogy joguk legyen az életnek fájához, és bemehessenek a kapukon a városba (akik megmossák ruhájukat – angolban, németben). De kinn maradnak az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind, aki szereti és szólja a hazugságot.” Jel. 22: 14-15.

Jézus azért jött, hogy megmentsen a bűneinkből, mert szeret minket. Ő szentségre hív minket, mert köztünk akar lakni! A bűn elpusztít, Jézus vére életet hoz! Ez Isten Igéjének az egyértelmű alapja! A világgal nagyon szemben áll, ütközik ez az üzenet, mert a világ és a tradicionális vallás gyűlöli a megtérésről szóló üzenetet. De ez egy olyan üzenet, ami életet és gyógyulást hoz!

Eddig nagyon sok Igét olvastunk, de az életünkre nem tettük aktuálissá a gyakorlatban. Mindannyian egyetértünk Isten Igéjével, de hogyan működik ez az életünkben? Hogyan valósul meg? Ez a kérdés, ez a lényeg! Mi a normális? Milyen messzire estünk vissza? Imádkozzunk egy percig! Uram, adj nekünk fület annak meghallására, amit nekünk a Te Szellemed mond! Akkor is, ha a Te igazságod fáj nekünk, mégis magunkévá tesszük! Jézus nevében. Ámen.

Hogyha az egyház visszaesett, akkor amit az egyház normálisnak tekint, az nem normális Isten szemében. Hogyha a mércét lejjebb helyeztük, és ehhez az alacsonyabb léthez vagyunk szokva, akkor a normális alatti irányelvekhez vagyunk szokva. 30 évvel ezelőtt megszületett egy gyerek Kelet-Németországban, és ott állt Berlinben egy fal, ami a gyereket elválasztja Nyugat-Németországtól, és ez a normális, egész életében ezt tapasztalta. De 100 évvel korábban ez nem volt normális, és ma sem az, annak a falnak nem kellett volna ott állnia. Ez egy elválasztó és pusztító jellegű fal volt. De normális volt egy olyan embernek, aki ezzel nőtt fel.

Szeretném, ha most félretennétek az agyatokban azt, ami nektek normálisnak tűnik, és elfogadnátok Isten Igéjét! Ne vigyétek az Igét le a ti szintetekre, hanem a ti léteteket emeljétek fel az Ige szintjére! Nagyon világosan szeretnék veletek beszélni! Tudom, hogy lesznek olyanok, akik nem értenek velem egyet, de ez nem zavar, mert a változás a célom azzal, amit mondok. A szívemben nincsen semmi kétség arról, hogy mindez Isten szívével összhangban van, amit mondok.

Felhívást intézek hozzátok, hogy kutassatok a szívetekben. Kihívás ez felétek, hogy ha ma Isten szól hozzátok, térjetek meg! Ha Isten szól hozzátok, akkor tegyétek le a bűneiteket! Mert a bűn nem fog nektek használni, csak elpusztít! A bűn nem hoz életet, csak halált! Lehet, hogy egy rövid ideig nagyon izgalmas, lehet, hogy jó érzésekkel jár együtt, lehet, hogy egy darabig úgy látszik, mintha segítséget jelentene, de végül csak pusztulást hoz.