2014. november 4., kedd

Frank Hammond: Szembesítés a familiáris szellemekkel 4.

Kapcsolatba kerülés

Sokféle úton lehet a familiáris szellemekkel kapcsolatba kerülni. A következő lista sokatmondó, de nem kimerítő.

1. Jövendölés

A jövendölést nagyjából úgy lehet meghatározni, mint egy jövőbeli esemény meglátására tett próbálkozást, vagy olyan dolgok felfedezését,amelyek normális módszerekkel nem lehetségesek. A rejtett tudás, irányítás, erő keresése során familiáris szellemek segítsége után kutatnak. A jövendölésnek sokféle módja van. A jövendölés magában foglalja a spiritiszta médiumok praktikáit, boszorkányságot, a haiti-i woodoo papokat, az amerikai törzsi gyógyítókat, és a szibériai sámánokat.

A vízvarázslás is a jövendölés egy formája. Néhány közösségben él egy különleges képességű ember, aki egy „Y” alakú ág segítségével képes föld alatti vízforrást találni. A varázvesszőt az „Y” alaknál fogva tartja és a megfelelő helyen áthaladva a vesző erőteljesen lefelé húz. A bizalmas szellem ezen a vesszőn keresztül kommunikál a jóssal. Lehet úgy érvelni, hogy az effajta hasznok nem rosszak, Isten azonban rossznak ítéli meg. A jövendölést utálatosságnak hívja, és átkoz hoz arra, aki ezt gyakorolja:

„Mikor te bemégy arra a földre, amelyet az Úr, a te Istened ád néked: ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek útálatosságai szerint. Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;” (V. Mózes 18:9-10)

"Ne egyetek vérrel valót, ne varázsoljatok és ne bűvészkedjetek." (3.Mózes 19:26)

Fiatalember voltam mikor megtanultam, hogyan kell Quija táblával játszani. Évekkel később fedeztem fel, hogy ez nem puszta játék. Ha kérdést tettem fel a Quija-nak, ő válaszolt. Rengeteg kérdést tettem fel a jövőmre vonatkozóan és a Quija-nak megvoltak a kész válaszai. Nem tudtam, hogy démonokkal beszélgetek és hogy az ördög küldötteivel kerülök ismeretségbe.

2. Transzcendentális meditáció (TM)

A TM hindu istenségek imádatával van kapcsolatban, amely a mai nyugati kultúrában széles körben elfogadott. Néhány egyetemen, sőt még gyülekezetekben is tanítják. Ellentétben a keresztény elmélkedéssel, - mely Istennek és az Ő Igéjének aktív visszatükröződése - a keleti meditáció passzív. A passzív meditáció során olyan technikákat alkalmaznak amelyek révületet okoznak és a mantra kántálása egyenes utat nyit a démoni birodalom felé. Ebben a valódi megvilágosodásra tett kísérletben a transzcendentális meditáció gyakorlója kiüresíti önmagát, vagy az én-tudatát, önakaratát, ezzel olyan megtévesztő szellemeknek nyitva meg önmagát, amelyek valamely istenség alakjában testesülnek meg és hamis kijelentéseket vagy elrejtett titkokat közölnek.

3. Képzeletbeli játszótársak

Nem szokatlan dolog olyan gyerekekkel találkozni, akiknek képzeletbeli barátaik vannak. Ez a láthatatlan társaság a gyermek számára nagyon is valóságos. Tény, hogy ez a játszótárs mások számára nem látható, de a gyermek számára mégis megmutatkozik. A képzeletbeli játszótárs egyszerre nyújt társaságot a gyermek számára és tanítja is őt. Ez a technika, amely a gyermek képzeletében a magányát kárpótolja, valójában a familiáris szellemekkel való kapcsolatot kezdi kialakítani. Egy négyéves gyermeknek aki felé szolgáltunk, a képzeletbeli barátja „Charcoal” volt. Kérdeztük, miért „Charcoalnak” hívja őt,és ő ragaszkodott ahhoz a válaszhoz, hogy azért, mert a barátja mondta neki, hogy őt Charcoalnak hívják. Azért, hogy meg tudjon szabadulni, először ki kellett lépnie a familiáris szellemmel kötött egyezségéből és meg kellett parancsolnia neki, hogy távozzon. Jóllehet ő egy normális, szófogadó gyermek volt, mégis veszélyeztetve érezte magát annak kilátása miatt, hogy társát elveszíti, és makacsul ellene állt az apai kényszernek, hogy a démoni jelenlétet megtagadja. A sikeres szabadulás után azonban feltűnő javulás állt be a gyermek személyiségben és viselkedésében.

Egy másik esetben a feleségemmel együtt szolgáltunk egy fiatalasszony felé akit egy különös természetfeletti jelenség gyötört. Egy szellem manifesztálódott a házában, nem kívánt csillagközi utazást, valamint szellemi intuíciókat tapasztalt meg. Mindez egy különös esetre vezethető vissza, mikor korai gyermekkorában képzeletbeli játszótársával volt kapcsolatban. Négyéves volt, mikor szülei elváltak. A család különböző tagjai nevelték fel őt, mely elutasítást és bizonytalanságot eredményezett az életében. Ezért képzeletbeli barátjával - egy familiáris szellemmel - kezdett játszani, akit „Genie”-nek hívtak. Érdekességképpen Genie ( neve a dzsinn szóból származik) egyike annak a szellemi csoportnak, amely különböző formát ölt magára, mint például természetfeletti erők gyakorlása, és az ő birtoklója felé való szolgálásuk. Genie, ez a familiáris szellem az okkult jelenségekért volt felelős.