2012. november 21., szerda

Szimpátiatüntetés

Kedves Testvérek!

A Jobbik tüntetést szervezett szerdára a budapesti Izraeli Nagykövetség elé, megfogalmazásukban „a Gázai övezetben történt brutális izraeli offenzíva miatt”. Felhívásukban idézik Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő tavaly decemberi beszédét: „míg Izrael egy állig felfegyverzett, minden elképzelhető gonoszságra, tömeggyilkosságra és népirtásra képes, faji alapon berendezkedett állam, addig Irán háborús szándékait eddig senki nem tudta bizonyítani.”

Minderre való tekintettel szükségesnek érezzük, hogy a lehető legnagyobb létszámmal demonstráljunk és fejezzük ki szimpátiánkat azon izraeliek mellett, akik állandó fenyegetettségben élnek a polgári célpontokat támadó terrorista rakéták miatt, akik rendszeresen kénytelenek hétköznapi tevékenységeik helyett óvóhelyekre menekülni gyermekeikkel, és akiknek még az önvédelemhez való jogát is sokan elvitatnák. Akciónkkal fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy a magyarság nem a Jobbik gyűlöletkeltő és elvakult, fenti álláspontját képviseli, sokkal inkább az Obama elnök által is megfogalmazottakat: „…nincs olyan ország a földön, amely megtűrné, hogy rakéták záporozzanak polgáraira. Teljes mértékben támogatjuk Izrael jogát az önvédelemhez.”

Kérjük ezért, hogy másnapra, november 22-re, azaz csütörtök 15 órára gyertek ti is minél többen a budapesti Izraeli Nagykövetség elé, a Budapest, II. kerület, Fullánk utca 8. szám alá.

(Megközelíthető a 11-es és 111-es autóbusszal a Móricz Zsigmond Gimnázium megállóig.)