2012. november 18., vasárnap

Derek Prince - Varázslás álruhában 2.


A varázslás sokszor kereszténynek mutatja magát, keresztény nyelvezetet használ. A varázslás az a próbálkozás, hogy kontrollálj embereket és elérd, hogy megtegyék azt, amit akarsz, bármilyen szellem felhasználásával, ami nem a Szent Szellem. Ha valakiben van egy szellem, amit használni is tud, az nem a Szent Szellem, mert Ő Isten és senki nem használhatja Istent.

A varázslás elsősorban a test cselekedete.
(Gal 5:19-20) A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalóak, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás. Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, visszavonások, pártütések.

Mert a bűnös emberi természet szeret kontrollálni másokat. Másodsorban a varázslás nagyon sokszor egy szellem, egy démon, ami a testen keresztül jött be. 3 kulcsszó, ami a varázslás jelenlétét és működését jelzi:

- manipuláció
- megfélemlítés
- leuralás

A cél mindig a 3. A manipuláció elkezdődhet a születéskor:
(Zsolt 58:4)  Eltértek a gonoszok fogantatásuk óta; tévelygenek a hazugok anyjok méhétől kezdve.

A reklámok nagy része manipulál: olyan dolgot vásárolj, amire nincs szükséged, vagy nincs rá pénzed. A vásárlás is függőséget okozhat. A házasságokban is gyakori a varázslás. A férj a megfélemlítést alkalmazza, a feleség pedig a manipulálást. És általában a nő győz. Féltékenységgel is lehet kontrollálni, duzzogással is. A felség általában a megbántott viselkedést veszi fel, könnyek, felháborodás, érzelmi zavarok. Ezek nincsenek megtervezve, mind a láthatatlan, természetfeletti világban van. Egy másik mód a feleségek részéről, a bűntudat. Emlékezteti finoman a férjét, hogy milyen rosszul bánt vele. A Szent Szellem soha nem kelt bennünk bűntudatot, ő meggyőz a bűnről, de nem ad bűntudatot. A manipuláció valójában varázslás. A férjből egy szörnyeteget csinál ezzel, kezelhetetlen lesz. A varázslás női vonalon öröklődik nemzedékről nemzedékre. 

Mindkét nem részéről varázslás, ha visszatartják a szexuális kapcsolatot. Ezt kifejezetten megtiltja a szentírás.

(1Kor 7:3-5) A feleségének adja meg a férj a köteles jóakaratot; hasonlóképen a feleség is a férjének.
A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; hasonlóképen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége.
Ne fosszátok meg egymást, hanemha egyenlő akaratból bizonyos ideig, hogy ráérjetek a bőjtölésre és az imádkozásra, azután ismét együvé térjetek, hogy a Sátán meg nem kísértsen titeket, mivelhogy magatokat meg nem tartóztathatjátok.

Hogyan manipulálnak a gyerekek? Általában lázadással, hisztizéssel. Ne engedjétek, hogy a gyerekek manipuláljanak. meg kell ezt fékezni, mert felnőtt korukban rémesek lesznek. A szülők részéről az a manipulálás, mikor kialakítják, hogy a gyerek tőlük függjön. A másik mód a kizsákmányoló szeretet: Ha szereted, anyut lemész a boltba. stb. A manipuláció következő formája, ha hagyod, hogy a gyerekeid azt higgyék, hogy az irántuk való szereteted a jó viselkedésüktől függ. A szülők szeretetét nem kell kiérdemelni, azt ingyen kell adni. Minden gyereknek abszolút biztosan kell érezniük azt, hogy apjuk és anyjuk szeretik, még akkor is, mikor szófogadatlan.