2012. november 26., hétfő

Dr. Leaf - Nem számít hol él, ha hisz Istenben, egészségesebb lesz!!


A legutóbbi évek a kutatásai azt erősítették meg, hogy a szerető és jó Istenbe vetett hitnek számos jótékony hatása van. A legtöbb kutatás az USA-ban készült, azonban most a nagyszabású HUNT norvég egészségi tanulmány egyértelmű kapcsolatot vélt felfedezni az Istentiszteleten eltöltött idő és az alacsonyabb vérnyomás között mind férfiak, mind nők esetében.
Kezdetben azt gondolták, hogy USA és Norvégia közti kulturális és vallási különbség megnehezíti, hogy az amerikai eredményeket Norvégiára alkalmazzák. Azonban a különbségek ellenére a norvégok csupán 4%-a jár, szemben az USA 40%-ával, minden héten Istentiszteletre. Az Istenbe vetett hitnek egészségre gyakorolt hatása azonban majdnem teljesen ugyanaz: a hitükben aktív emberek egészségesebbek voltak, mint az inaktívak!                                          (http://www.sciencedaily.com/releases/2011/12/111223114042.htm#.TvyJ-uy0-...)
Másik kutatás szerint a gyülekezetbe járóknál 30%-kal kisebb a depresszióra való hajlam, és az Istenben hívők céltudatosabbak és 70%-kal kevesebb közöttük a depressziós hajlamú. (http://www.sciencedaily.com/releases/2008/10/081023120228.htm)
Sokak számára a vallásos tevékenység gyermekkor és felnőttkor közötti megváltoztatása - egy új tanulmány szerint- hatással lehet az ember elmebeli egészségére. A Templom Egyetem kutatója, Joanna Maselko szerint azok a nők, akik abbahagyták az aktív vallásos életet, több mint 3szor valószínűbb, hogy félelmektől és alkohol függőségtől szenvednek, szemben azokkal, akik rendszeresen aktívak maradtak. (http://www.sciencedaily.com/releases/2008/01/080101093855.htm)
Nemrégiben két Brigham Young Egyetem szociológusa készített egy országos felmérést arról, hogy a vallásos ügyekbe való bekapcsolódás a tinédzserek esetében felére csökkenti a marihuána kábítószerre való rászokás valószínűségét. A kutatás kimutatta az egyház védelmét és a szülői befolyás pozitív hatását is ezen esetekben. (http://www.sciencedaily.com/releases/2008/10/081010175311.htm)
A Missouri Egyetem egészségpszichológiai kutatói úgy találták, hogy a vallásos és szellemi támogatás jobbá teszi az egészséget férfiak és nők esetében is, akik krónikus egészségügyi kihívásokkal küzdenek.. Az ember komoly betegség vagy rokkantság esetén rögtön szellemi vagy vallási kapaszkodót és kiutat keres problémái megoldására. (http://www.sciencedaily.com/releases/2011/10/111026143811.htm)
A kutatás azt is kimutatta, hogy a vallás és a hit össze van kapcsolva a pozitív pszichikai és mentális egészséggel. Ez a kutatás életveszélyes betegséggel küszködő emberek között történt. A Missouri-Columbia Egyetem tanulmánya azt mutatja, hogy a hit nagyon sok rokkantnak segít, hogy boldoguljon nehézségeivel és új értelmet ad életének. (http://www.sciencedaily.com/releases/2007/10/071023104134.htm)
Ateista tudósok több mint 20 %-a szellemi értékeket keres, mutatta ki a Rice University legújabb kutatása. Habár a nagyközönség összekeveri a szellemi dolgokat a hit fogalmával, ez a tanulmány úgy találta, hogy a szellemiség egy másik dimenzió- olyan, ami közelebb áll a tudományos felfedezéshez- a „szellemi ateisták” számára.  (http://www.sciencedaily.com/releases/2011/05/110505124039.htm)
Egy adag Istenből segíti a gyógyszerek hatékonyságát. Kutatás szerint sok beteg nem érzi azt, hogy az orvosi rendszer megfelelően kielégíti szellemi igényüket is. „Azzal, hogy rávilágítunk, a vallás és szellemiség összeköti a gyakorlatot a gyógyszerrel, ez a tanulmány az első lépés, hogy ilyen személyek és családjaik szükségleteit kielégítsük életük nehéz idejében.
Az orvosok több mint fele azt hiszi, hogy a vallásnak és a szellemi kötődésnek jelentős befolyása van betegeik egészségére, a Belgyógyászat április 9.-ei híradása szerint. A legvallásosabb orvosok a vallás és szellemiség hatását pozitívan értékelik.
Gazdasági problémák idején az amerikaiak 90%-a imádkozik, több mint fele naponta többször is. Nagy dolgokért imádkozunk- pl. hogy egészségesek maradjunk, megmaradjon a munkánk, megerősödjenek kapcsolataink. Jelentéktelenebb dolgokért is szoktunk-, például, hogy találjunk parkoló helyet vagy hiányzó dolgaink meglegyenek. Néhányunk biztos abban, hogy Isten létezik, mások egyszerűen csak azért teszik, hogy elbújjanak az ima mögé. (http://www.sciencedaily.com/releases/2008/12/081204133608.htm)
Ez csak néhány kutatási tanulmány, ami szerint mindegy kik vagyunk, mi történik, vagy hol vagyunk…A HITRE SZÜKSÉGÜNK VAN!!!