2017. október 26., csütörtök

Frank Hammond - Démonok és szabadulás Jézus szolgálata alapján 4.

Az angyalok szolgálata

Mindenhol vannak angyalok és démonok. A hívő mellett ott van személyenként legalább egy angyal, aki mindenhova elkíséri őt Amikor Péter kopogott az ajtón, miután természetfölötti módon megszabadult a börtönből, először azt gondolták róla, hogy az ő angyala áll az ajtóban.

Amikor a hívők Szellemben járnak és Isten akaratát cselekszik, az angyalok szolgálni tudnak feléjük, és segítik őket.

Másrészről: ha a hívők engedetlenek és lázadnak Isten akarata ellen, ezzel démoni hatásoknak nyitják meg magukat, ami teljes megszálláshoz is vezethet. Folyamatosan az Úr mellett kell döntéseket hoznunk:

„Avagy nem tudjátok, hogy akinek odaszánjátok magatokat szolgákul az engedelmességre, annak vagytok szolgái, akinek engedelmeskedtek; vagy a bűnnek halálra, vagy az engedelmességnek igazságra?” (Róm 6,16)

Figyeljük meg, hogy a fenti idézetben az úr: „aki” azaz személy, nem pedig egy személytelen hatalom.

Ha valaki nem az Urat szolgálja, az az ördögöt szolgálja. Semleges terület nem létezik.

A mennyei királyság evangéliuma

Máté 4,23-25; Márk 1,39.

23 És bejárá Jézus az egész Galileát, tanítva azok zsinagógáiban és hirdetve az Isten országának evangéliumát, és gyógyítva a nép között minden betegséget és minden erőtlenséget. 24 És elterjede az Ő híre egész Siriában: és hozzávivék mindazokat, akik rosszul valának, a különféle betegségekben és kínokban sínlődőket, ördöngösöket, holdkórosokat és gutaütötteket; és meggyógyítja vala őket. 25 És nagy sokaság követé Őt Galileából és a Tízvárosból és Jeruzsálemből és Júdeából és a Jordánon túlról.

Jézuson keresztül a mennyei királyság evangéliuma hirdettetett és meg is nyilvánult. Az evangéliumhoz hozzá tartozott a gyógyulás és szabadulás is. Azok, akik démonizáltak voltak, meggyógyultak a szabadító szolgálat által. A „meggyógyult" kifejezés görög eredetije a huszonnegyedik versben a "therapeuó", amely olyan gondoskodást és ápolást jelöl, amelynek során helyreáll az egészség. A "therapeuó" erőteljesen utal a szabadulás folyamatára. Az evangélium az a jó hír, hogy Jézus, a Megváltó (Szabadító) megérkezett, szabadulást és gyógyulást hozva az ember egész valója számára. Az ember szelleme megszabadul a haláltól a Szent Szellem közreműködése által, a test és a személyiség pedig egészséges lesz az Ő gyógyító érintése által, és/vagy a tisztátalan szellemektől való szabadítása nyomán.

Akárcsak Jézus idejében, ma is nagy sokaság van szükségben és kétségbeesésben. Az evangélium nem változott meg, és az erejét sem veszítette el. Jézus nem változott meg! Ő tegnap, ma és mindörökké ugyanaz.

A gyógyulás és a szabadulás ma is rendelkezésünkre áll Krisztus békéltető szolgálata által.

A gyógyulás és a szabadulás sokszor egymáshoz kapcsolódó szolgálatok, mivel a szükségek között előfordulnak átfedések. Lehet, hogy egy epilepsziásban démon van, de lehet, hogy egy agyrésznek is meg kell gyógyulnia. Akármi is a szükségünk, meg kell tanulnunk hittel Jézus elé járulni, tudva, hogy Ő a Szabadító, a Megváltó és a Nagy Doktor.