2015. június 15., hétfő

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - Kegyelem, kegyelem és még több kegyelem 18.

Isten hűsége

Megjelentetted nekem az életnek útjait; betöltesz engem örömmel [amely lelkemet elárasztja] a te orcád előtt. Atyámfiai férfiak, szabad nyilván szólanom ti előttetek Dávid pátriárkáról, hogy ő meghalt és eltemettetett, és az ő sírja mind e mai napig minálunk van. Próféta lévén azért, és tudván, hogy az Isten néki esküvéssel megesküdött, hogy majd az ő ágyékának gyümölcséből támasztja a Messiást test szerint, hogy helyeztesse az ő királyi székibe, Előre látván [előre tudva] ezt, szólott a Messiás, feltámadásáról [nem maradt a halál állapotában], hogy az ő lelke nem hagyatott a sírban [az eltávozott lelkek között], sem az ő teste rothadást nem látott.
Ezt a Jézust feltámasztotta az Isten, minek mi mindnyájan [tanítványai] tanúbizonyságai vagyunk. Annak okáért az Istennek jobbja által felmagasztaltatván, és a megígért [áldás, ami a] Szent Szellemet megnyervén az Atyától, kitöltötte ezt, amit ti most láttok és hallotok.
(ApCsel 2:28-33)

Péter így mondta el a Jeruzsálemben pünkösdkor összegyűlt tömegnek, hogy az, aminek szemtanúi voltak azon a napon nem volt más, mint Isten hűségének közvetlen bizonyítéka, aki megtartotta ígéretét, hogy Jézust feltámasztja a halálból és kiárasztja Szent Szellemét a világra.

Jézus gyakorolta hitét és az Atyába vetett bizalmát, hogy meg fogja cselekedni mindazt, amit megígért. Egyáltalán nem volt elkeseredve. Lelke nem maradt a pokolban és teste nem rothadt el a sírban. Ehelyett felemeltetett, és az Atya jobbján foglal helyet a mennyben, ahonnan előre küldte a Szent Szellemet, amint azt megígérte.

Péterhez hasonlóan én is elmondhatom neked, nyíltan és őszintén, ha Istenre támaszkodsz, nem fog magadra hagyni a problémáddal. Ugye, emlékeztek, az Írás is azt mondja, ha annak a Szelleme lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halálból, meg fogja eleveníteni a ti halandó testeteket is. (Róma 8:11). Nemcsak a hitetek az, ami megszabadít; Isten kegyelme fog eljönni a megfelelő pillanatban, felemel benneteket, mennyei helyetekre ültet ugyanúgy, ahogy Jézusért is megtette.

Hogy miért vagyok ebben olyan biztos? Azért, mert ismerem Istent és tudom, hogy…hű [megbízható] az, aki ígéretet tett (Zsid 10:23)

Fordította: Berényi Irén