2015. június 22., hétfő

Áttörés! - Mbarara, Uganda - Harmadik nap

Tisztelt missziós partnereink!

Amint tudjátok, ezen a héten komoly problémát jelent az időjárás itt Mbararában szinte mindegyik alkalmunkon. A ma esti sem volt ez alól kivétel. Ahogy összegyűlt a tömeg a helyszínen, az eső elkezdett esni. Az emberek elkezdtek szétszóródni a területen, hogy fedezéket keressenek az eső ellen. Úgy döntöttem, nem hagyom, hogy egy újabb lehetőséget elmulasszunk, ezért odarohantam a színpadhoz, megragadtam a mikrofont és imádkoztam az eső ellen. Aztán elkezdtem az esőben prédikálni, felkészülve rá, hogy néhány percen belül az eső megint elmossa az alkalmat. Azonban csodálatos módon, ahogy elkezdtem a prédikálást, az eső előbb csillapodott, majd teljesen elállt! Néhány perccel később az égbolt kitisztult, és elkezdett sütni a nap. Az alkalmat már semmi nem zavarta meg a végéig. Az este alatt a tömeg egyre duzzadt, és a betegekért való ima után csodálatos bizonyságtételeket hallottunk.

- Egy asszony, aki már 46 éve nem hallott, ma este teljesen meggyógyult! A pásztorával jött előre, aki megerősítette ezt a fantasztikus csodát!
- Egy idősebb férfi, akinek a karja öt éve lebénult, most meggyógyult. Lelkesen mozgatta a karját föl-le, szorította ökölbe a kezét, és tett minden mást, amire addig képtelen volt!
- Egy asszony, akinek a lába eltört egy motorbalesetben másfél éve, és azóta nem tudott rendesen járni. Ma este meggyógyult - még guggolt és táncolt is a színpadon!
- Egy asszony, aki már 10 éve rettenetes fájdalmakat szenvedett a gyomorfekélytől, elmondta, hogy az imádság alatt hányt és hirtelen minden fájdalma elmúlt!


Sok más figyelemreméltó csoda is történt, de csak egyre szeretném még ráirányítani a figyelmet: Bocsássatok meg a szemléletes ábrázolásért, de úgy írom meg, ahogy megtörtént. Egy asszony elhozta az összejövetelre a kisfiát, akinek évek óta állandóan genny folyt a füléből. Az anya azt mondta, hogy az ima alatt "valami kijött" a kisfiú füléből. A genny eltűnt a füléből, és a fiú meggyógyult. Aztán az asszony felfedte kilétét, amit a tömeg kitörő örömmel és ugrálással fogadott, ugyanis ez az asszony egy nagyon jól ismert boszorkánydoktor volt Mbararában (lásd a fényképet)! Bizonyságot tett mindenki előtt, hogy ma este átadta az életét Jézus Krisztusnak, és befogadta Őt mint személyes megváltóját! Megígérte az embereknek, hogy soha többé nem fogja gyakorolni a praktikáit! Az emberek táncoltak, örvendeztek és énekeltek - egy kis ízelítőt adva arról, ami ma este a mennyben történik. Kibeszélhetetlen öröm és dicsőség!

Micsoda fantasztikus este volt - és a legjobb még csak holnap jön! Továbbra is imádkozzatok értünk, a mbararai emberekért és a jó idő folytatódásáért. Érezzük az imáitokat, és a menny válaszol rájuk.


Veletek együtt az evangéliumért:

Daniel Kolenda evangélista
valamint Reinhard Bonnke, Peter van den Berg és a teljes CfaN csapat
2015. június 20.