2015. június 10., szerda

Joyce Meyer - Cselekedj előrelátóan

Fordulj hozzám, légy kegyelmes! Adj erőt (hatalomat és rugalmatlanságot a kísértésben) szolgádnak, segítsd meg szolgálóleányod fiát! 
Zsoltárok 86:16

Jézus figyelmeztette a tanítványait mindazokról a dolgokról amiken Neki keresztül kellett mennie, mivel tudta, hogy ezek nehézséget fognak okozni számukra. Azt mondta: „Imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek.” (Máté 6:13, 26:41). Nem azt mondta, hogy várj az imával addig, amíg meg nem kísértetel, vagy amíg el nem esel a kísértésben, vagy amíg nyakig nem ülsz benne. Jézus arra tanít bennünket, hogy cselekedjünk előrelátóan, amit a Webster szótár úgy definiál, mint „cselekedni a várható jövőbeli problémákon, szükségeken, változásokon.”

Számos izraelita halt meg kígyómarásban még azelőtt, hogy a maradék végül így szólt: „Imádkozz értünk Mózes, mert vétkeztünk.” (4.Mózes 21:4-9). Már sokkal korábban fel kellett volna ismerniük az Istentől való segítség szükségét, minthogy azt tették. Ne várj addig az Istenkereséssel, mikor már bajban vagy. Kérd Őt, hogy tartson ma távol a megkísértéstől.

Fordította: Diana En Arnoud Jan és Antal Orsolya