2014. augusztus 7., csütörtök

Reinhard Bonnke - Pozitív kezdeményezés 1.

"Találd meg az ajándékodat és használd!" - mondják a szakemberek. Ha van ajándékod, fogadd meg ezt a tanácsot! Ne ásd el a talentumodat! Ez a tanács azonban némelyeknek ürügy, hogy visszaüljenek a foteljükbe. Ők azt vallják, hogy nincs ajándékuk.
A Bibliának jobb ötlete van, "Valamit hatalmadban van cselekedni erőd szerint, azt cselekedjed" (Préd. 9:12.). Lépj be Isten szőlőjébe akkor is, ha csak gyomlálsz egy kicsit.

Nézd meg, mi a teendő, és állj neki! Néhány esetben Isten elhívására van szükség. Ha azt kutatod, van-e képességed egy feladat elvégzésére, vagy nincs, talán rájössz, hogy ez nem a te hatalmadban
áll. Talán valaki másra hagyod azt a feladatot. Isten elhívása számít, és az elvégzendő feladat.

Nem kell megtárgyalnunk a tálentumainkat önmagunkkal, mert hit által Isten önmagunk és a korlátaink fölé emelhet minket. Nem te végzed el a feladatot, hanem Isten. Őnélküle semmit sem tehetsz. Krisztus által mindent megtehetsz. Járhatunk a vízen, ha szükséges, mert minden lehetséges a hívőnek.

Az Istenbe vetett hit alkotja az embert. Azok vagyunk, amit hiszünk - akkor is, ha senkinek sem hisszük magunkat. Ne értékeljük alul magunkat önmagunk előtt se! Az Önmagad alul értékelése nem alázat, hanem annak a célnak a tagadása, amiért születtél. Ez egy létfontosságú alapelv: Isten hívásának engedelmeskedned kell, ha azt akarod, hogy Isten ereje működjön rajtad keresztül.
Mit akar Isten elvégeztetni veled? Elsősorban azt akarja, hogy ne tölts éveket azzal, hogy kitalálod Isten akaratát. Isten senkit sem várat ilyen sokáig. Ha Ő el akar végeztetni egy feladatot, akkor nincs
értelme annak, hogy várakoztasson minket, amíg kitaláljuk. Miért tenné ezt? Értelmetlen lenne elrejtenie előled azt, amivé tenni akar. Nem is fogja szörnyen nehézzé tenni azt, hogy erre rájöjj.

Nála mindig van kéznél egy feladat. Talán nem nagy feladat, nem is hősies. Talán szinte méltóságodon aluli a feladat, ami még alantasnak is tekinthető. Pál sátrakat készített - nem terveket szövögetett. Mivel kis dolgokban hű volt, Isten sokat bízott rá.

Némelyek azt kérik Istentől, hogy szóljon hozzájuk, és vezesse őket, mert megvetik a kis kezdetek napját. Feltételezik, hogy Isten nagy munkát szán nekik, semmiképpen nem kaphatnak kis feladatot. "És te kivánsz-é magadnak nagyokat? Ne kívánj” - mondta Jeremiás a titkárának, avagy szolgájának (Jer. 45:5.). Nem kormányozhatsz egy álló csónakot. Isten arra vár, hogy mozdulj, mielőtt Ő megmondaná neked az irányt. Isten vezet. "Amikor az úton jártam, az Úr vezetett..." Te kezdeményezz Isten munkájában! így indult el Pál is híres útjaira.