2014. augusztus 7., csütörtök

Derek Prince - A hatékony imádság 1.

Mindenek előtt most szögezzük le, hogy Isten gyönyörködik az igazak imádságában. Nem fárasztják őt imádságaink, mint ahogy azt sokan gondolnák. Nem unja meg, nem fárad bele.

Nézzünk meg néhány igehelyet:
Példabeszédek 15,8: „Az istentelenek áldozata gyűlölséges az Úrnak, az igazak könyörgése pedig kedves neki.” 
Isten gyönyörködik az igazak, igazságosak és őszinték könyörgésében. Nekünk tudnunk kell, hogy amikor így járulunk Isten elé imádságban, ő gyönyörködik a mi imádságainkban, és szívesen fogadja azokat.

Ha az Újtestamentumhoz fordulunk, és ott is elsősorban Jézus szavaihoz, igen-igen sok erős biztatást találunk arra, hogy imádkozzunk, merjünk kérni, és higgyük el, hogy amit kérünk, meg is fogjuk kapni. Ha elfogulatlanul nézzük a Szentírást, világos, hogy sokkal-sokkal több biztatást találunk benne arra, hogy imádkozzunk, és higgyük el, hogy amit kérünk, azt meg is kapjuk, mint figyelmeztetést arra, hogy ne imádkozzunk túl sokat, vagy ne imádkozzunk helytelenül.
Összefoglalva ezt mondhatjuk: a legelső igazság az imádsággal kapcsolatban, amit meg kell jegyeznünk, hogy Isten akarja, hogy imádkozzunk, és akarja, hogy amit kérünk, meg is kapjuk.
Van egy ének, amelynek szövege így szól: „Amikor imádkozol, vajon hittel imádkozol-e, és hiszed-e, hogy amit kérsz, azt megkapod, el tudod-e fogadni azt, amit kértél?” A Biblia szelleme szerint imádkozol-e, igeszerűen imádkozol-e? Ez kulcskérdés. Ami ennél kevesebb, az alatta marad Isten akaratának. Őneki az az akarata, hogy te megkapjad, amit kérsz. És persze az is, hogy helyesen kérjél, hogy megadhassa kéréseidet. Forduljunk most a Hegyibeszédhez, amelyben sokak hite szerint az igazi tanítványi élet alapjai vannak lefektetve, vagyis itt találhatók a legszükségesebb útmutatások, alapelvek, amelyeket Jézus azoknak adott, akik őt akarják követni, és akik benne hisznek. Itt, ebben a három nagy fejezeten a Máté ev. 5. 6. és 7. fejezetében körvonalazta az Úr Jézus maga a tanítványok és az őt követő számára azokat a kötelességeket, azokat az útmutatásokat, amelyeket a legszükségesebbnek tartott.
Máté 7,7-8-ban ezt olvassuk: „kérjetek és adatik néktek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap, és aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik.” Ebben a két versben hatszor erősíti meg maga az Úr Jézus azt a biztatást, hogy imádkozzatok, és meg fogjátok kapni, amit kértek. Nincs ebben semmi negatív, csak pozitív, csak biztatás.
Most keressétek ki velem együtt ezt a két verset, és hangosan, közösen mondjuk el: „Kérjetek és adatik néktek, keressetek és találtok, zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert aki kér, mind kap, és aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik.”
Valóban hiszitek, amit most kimondtatok? Teljes szívvel elfogadjátok és hiszitek ezt? Akkor mondjátok velem együtt: Dicsőség az Úrnak ezért.