2012. július 11., szerda

Kenneth Hagin - Bibliai hit - Hogyan töltheted ki a csekked Istennél? 5.


A negyedik lépés: Mondd el másoknak!
A vérfolyásos asszonyról azt olvassuk, hogy „elmondott néki mindent iga­zán”. Jézus arról beszélt, hogy nekünk is úgy kell elmondanunk, hogy mások is elfogadhassák azt. Az első lépés a kimondás, a negyedik pedig az elmondás. Először kimondta, amit hitt; utóbb pedig, ami vele történt. Ki kell mondanod bizonyos dolgokat hittel, mielőtt megkapnád őket Istentől. Az emberek rossz dolgokat mondanak ki, mert a rossz dolgokban hisznek. De mikor a jó dolgot kezdik el hinni és kimondani, akkor azt fogják megkapni.
Látomásomban elmondtam az Úrnak, hogy most már megértettem ezt a négy lépést, amelyet ha valaki megtesz, akkor megkaphatja a gyógyulást, ahogyan az Igében ez az asszony is. De vajon ez azt jelenti, hogy az emberek így vehe­tik a Szent Szellemet is? És Ő azt felelte; igen.
·    Tehát ez azt jelenti, hogy bármely hívő kitöltheti a csekkjét győzelemre a betegség, az ördög és a világ felett? - kérdeztem.
·    Határozottan igen! - felelte az Úr - De ha nem ezt teszik, csak az idejüket pazarolják az imádkozással.
Végül megkértem, adjon még néhány Igét ezzel a négy lépéssel kapcsolatban. Válaszul az 1 Sámuel 17,20-54-et adta, amelyben Dávid ugyanezt a négy lé­pést használja.
Dávid lement a táborba és látta, hogy a filiszteusok az egyik oldalon gyülekez­nek, a zsidók a másikon. A filiszteus óriás azt mondta, hogy a vesztes oldal szolgája lesz a győztes oldalnak. „Mire Dávid így szólt...” Azaz az első dolog, amit tett, az volt, hogy kimondta, harcolni fog Góliát ellen: „Az Úr, aki meg­szabadított engem az oroszlánnak és a medvének kezéből, meg fog szabadítani engem e filiszteusnak kezéből is.” Saul pedig elbocsátotta őt: „Eredj el, és az Úr legyen veled!” Dávidnak nem volt konkrét Igéje, egyszerűen csak tudta, hogy megkaphatja, amit kimond. Tudta, hogy kitöltheti a csekkjét, hogy Isten megtesz bármit, ha ő kimondja. Ha Isten nem tesz többet érted, azt jelenti, hogy te nem mondtál többet magadról. Mindaz, amid ma van, annak az ered­ménye, amit tegnap mondtál. Ha kátyúban vagy, azért van, mert ennyit hiszel magadról. De hajói beszélsz és jól hiszel, akkor szárazra kerülhetsz.
Dávid kiment „pásztori szerszámával”, és „Mikor pedig odatekinte a filiszteus és meglátta Dávidot, megvetette őt, mert ifjú volt és piros, egyszersmind szép tekintetű.” Dávid hagyta őt beszélni. Te sem tudod az ördögöt megakadályozni a beszédben; csak hadd halandzsázzon. De ha befejezte, neked is van mit mon­danod. Jézus sem csendesítette le az ördögöt, de amikor befejezte, Neki is volt néhány szava: „Meg van írva...” Dávid pedig azt mondta: „Te karddal, dárdá­val és paizzsal jössz ellenem, én pedig a Seregek Urának, Izrael seregei Istené­nek nevében megyek ellened, Akit te gyalázattal illettél. A mai napon a ke­zembe ad téged az Úr, és megöllek téged, és fejedet levágom rólad. A filiszteusok seregének tetemét pedig az égi madaraknak és a mezei vadaknak fogom adni a mai napon, hogy tudja meg az egész föld, hogy van Izraelnek Is­tene.” Dávid csak kis falusi gyerek volt, Góliát pedig óriás, kb. három és fél méter magas; olyan hatalmas, hogy egy másik ember hordozta a pajzsát.
Néhányan megkérdezik: „Honnan tudta Dávid, mit kell mondania?” Amikor világi dolgokról van szó, mindenki pontosan tudja, mit tegyen. Ha el akarod adni az autód, pontosan tudod, mennyiért fogod eladni. Ha állást akarsz szerez­ni, akkor ispontosan tudod, mit kell tenned. De ha már szellemi dolgokról van szó, nem, tudod, mit tégy. Mégis kitöltőd valahogy a csekked, akár tudod, akár nem. Az Úr mindent megcselekszik, amire neked hited van. Sokan olvasták ezeket az Igéket, mégsem jelentett számukra semmit.