2012. július 25., szerda

Derek Prince - Démonológia (vázlat) 9.


4. Lelki befolyásolás: 
Látjátok különbség van a szellem és a lélek között. Sok olyan ember van aki másokat, úgy nevezném lelki gondolatokkal és uralkodással kontrollál és manipulál. A leggyakoribb példa az uralkodásra az amerikai kultúrában az, amikor az anya uralkodik a gyermekei fölött, különösen a fiai fölött. 
Volt egy sikerlistás könyv a zsidó közösségben aminek az volt a címe „Hogyan legyek jó zsidó anya”. Az egyik leckének az volt a címe „ Hogyan bírd rá a fiadat kizárólag bűntudat alkalmazásával arra, hogy nyilvánosság előtt hegedüljön." 
Találkoztam már sikeres üzletemberekkel, bankigazgatókkal és ehhez hasonló emberekkel akik soha nem jutottak el egy érzelmi érettségre, mert még mindig oda voltak kötözve az anyjuk köldökéhez. A szellemi köldökzsinór még soha nem lett elvágva. Az ő manipulálási módszerei kifogyhatatlanok. 

Egy anya úgy uralkodott a családon, hogy ahányszor a dolgok rosszul mentek ő migrént kapott, és az egész családnak lábujjhegyen kellett járnia, nem volt szabad beszélni, zajt csapni, mert az anyukának újra megfájdult a feje. Ő ezt nem tudatosította, de megakadályozta a családját mindabban amit nem akart, hogy megtegyenek, azáltal, hogy ilyenkor migrént kapott. 
Két ronda szó van ebben a kontextusban/ szövegösszefüggésben/ uralkodás és manipulálás. Akárhol találkozol ezekkel, az ördöggel találkozol. Voltak olyan emberek akiknek azt kellett mondanom, idehallgass, ha azt akarod, hogy segítsek neked őszintének kell lennem hozzád. Az a helyzet, hogy anyád egy boszorkány. Ennek ellenére neked tisztelned kell őt, de ő egy boszorkány. Azoknak az embereknek akik megszabadultak el kellett, hogy mondjam nem szabad visszamenned a szüleid otthonába távol kell maradnod, mert nincs meg az a szellemi
erőd, hogy szabad maradj attól az uralkodó manipuláló befolyástól. 

 
5. Nyomások a korai gyermekkorban:
Észrevettem azt, hogy egy gyermek szellemi és érzelmi ereje nem elég erős ahhoz, hogy távol tartson egy állandó démoni nyomást. Jakab 3. 16. mond valamit amit érdemes megjegyezni:

„Mert ahol irigység és civakodás van ott háborúság és minden gonosz cselekedet is van."

Tehát ahol veszekedés és diszharmónia légköre van a szülők között ez olyan állapotot teremt, ahol a gyermek automatikusan ki van téve démoni befolyásnak. És azt mondhatom, hogy a gyermekek 90%-a képtelen arra, hogy távol tartsa ezeket. A megfigyelésem alapján azt mondhatom, hogy a démoni problémák 90%-osan 5 éves életkor elérése előtt kezdődnek az emberben. És a szülők felelősek ezért a helyzetért. 

 
6. Egy gyenge pillanat vagy gyenge állapot:
Ez lehet érzelmi vagy fizikai gyengeség is. Egy asszony meglát egy szörnyű autóbalesetet, megijed és ezzel megnyitja magát a félelem démonjának. Egy anyának meghal az 5 éves fia. Az anya depresszióba esik és évekig ebben az állapotban van, megnyitotta az utat a gyász szellemének ,ami nagyon erős szellem. 
 
Vagy egy lány aki éppen házasodni készül, de az utolsó pillanatban mégsem tud férjhez menni átadja magát a csalódottság szellemének, és egy életen keresztül megtört keserű személy lesz. Tehát ha valamire ráépíted a reménységed és nem jön össze, akkor lehetséges hogy megnyílik a személyiséged a gonosz erők számára. 

A gyengeség másik formája a fizikai gyengeség. Hadd mondjak egy példát erre. Beszéltem arról, hogy az epilepsziát egy gonosz szellem okozza. Pl. Egy lányt eltaláltak baseball labdával fizikálisan  és ezután kezdődtek az epilepsziás tünetei. Nos a sérülés tisztán fizikai volt, de megnyitotta a kaput az epilepszia szellemének. A gyenge pont az ő fejének a sérülése volt. Ezt azért mondtam el, hogy példával illusztráljam, hogy mit okozhat egy gyenge pont vagy egy gyenge pillanat. 

 
7. Bűnös cselekedetek és szokások:
Ha megmaradsz egy bűnös szokásban biztos lehetsz benne, hogy előbb vagy utóbb ez démonikussá válik. Mondok egy példát egy bűnös cselekedetre. Egyszer imádkoznom kellett egy fiatal hölgyért aki elment, hogy megnézze az ördögűző filmet. Tudta, hogy nem kellene elmennie, de mégis megtette és valami belement. Először neki meg kellett vallania mint bűnt, hogy olyan területre tért  ami a számára tilos volt, és csak ezután szabadult meg. Vagy például egy moziban megnéznek egy pornófilmet és belemegy a kéjvágy démona, de addig nem tud tőle megszabadulni amíg meg nem vallja azt a bűnt, hogy ajtót nyitott a démon számára.