2012. július 30., hétfő

Derek Prince - Démonológia (vázlat) 10.


Hogyan tudunk megszabadulni?

Egyszerű alaplépésekből álló listát fogok elmondani nektek. Nem azt mondom, hogy követnetek kell minden lépést de megfigyeltem, hogy ezek azok a dolgok amelyek döntőek.

1. Légy alázatos: 
Alázat szükséges ahhoz, hogy őszinte lehess. Azt szoktam mondani az embereknek, hogy ne valami előkelő pszichológiai néven nevezzétek a problémáitokat, hanem annak ami. Tehát a nevén. Az igazsággal addig nem fogsz tudni szembe nézni amíg meg nem alázod magad. És
ne felejtsd el, hogy a biblia mindig a mi felelősségünkről beszél akkor amikor meg kell aláznunk magunkat. Mindig azt mondja, hogy te alázd meg magadat. Ne imádkozz azért Istenhez, hogy tegyen alázatossá, mert ez a te döntésed, mert neked kell megaláznod magad, neked kell megalázkodnod.

Ha keresed a szabadulást lehet, hogy eljön az a pillanat amikor választanod kell két dolog között. A méltóságod és a szabadulásod között. Ha méltóság fontosabb számodra mint a szabadulás akkor tudod mi a te problémád? A büszkeség. Én azt tanácsolom az embereknek, hogy engedjék el a méltóságukat, mert az vissza fog jönni. És mikor megszabadultál sokkal méltóságteljesebb leszel anélkül a dolog nélkül a bensődben, ami annyit kínzott. Én valóban azt mondom, hogy a megalázkodás, az alázat a kulcsdolog. 

 
2. Az őszinteség

 
3. Valld meg a hitedet Krisztusban:
Mert ő a megvallásodnak a főpapja. Amikor helyes megvallást teszünk akkor ő a segítségünkre siet. De ha nem a helyes megvallást tesszük akkor hiába vársz rá. 

4. Valld meg az ismert bűnöket: 
Amit te vagy az őseid követtek el. Bizonyos esetekben azonosítanod kell magadat családi problémákkal, s azt mondani, hogy ez az én problémám, megvallom kérem a bűnbocsánatot. Még akkor is ha a te nagymamád vagy nagynénéd volt az.