2012. július 13., péntek

Derek Prince - Démonológia (vázlat) 5.


2. Az elme területe: 
Bizonyos értelemben az elme a csatatér. Jellegzetesen az elmét támadó szellem a kételkedés, a hitetlenség, zavarodottság, határozatlanság, és az őrültség szelleme.
Olyan emberek akik okkultizmussal foglalkoztak szinte mindig zavarodottsággal küszködnek. 
A depresszió lehet érzelmi vagy értelmi, nem számít, hogy hol van, lényeg az, hogy jelen van. 

3. A nyelv területe: 
Nagyon sok jellegzetes nyelv-démon létezik. A legfontosabb a hazugság szelleme. A biblia beszél hazug szellemekről. Vannak emberek akik kényszerűségből hazudnak.
Észre sem veszik mikor hazudnak. Kényszerűségből hazudó emberek nagyon könnyen megtévesztenek, mert ők sem tudják, hogy hazudnak. Nem buknak le még a hazugságvizsgáló teszten sem. Vannak gyülekezetbe járó démonok /kritika és pletyka. A káromlás démona tisztátalan beszéd , negatív beszéd. Stb....

4. A szex: 
Mivel az egyházban nincs róla szó az emberek ezzel a problémával pszichiáterhez szoktak fordulni. És ő azt mondja, hogy magának a bűntudattal van probléma ami a vallásosságból ered. Adja föl a hitét és nem fogja magát bűnösnek érezni. Ha már tíz éve ott ülsz a gyülekezetben és még mindig bűnösnek érzed magad akkor a problémád valóban a te vallásod. Én egy másik vallásra térnék át ha ez nem képes többre mint téged bűntudatban tartani. 
A szex nem gonosz hanem jó. Ezt a félreértést tisztáznunk kell. Isten teremtette a férfit és a nőt, mint nemi lényeket. És miután minden teremtményt megvizsgált azt mondta, hogy minden nagyon jó volt, beleértve a szexualitást is. Az egyház egyik nagy problémája az, hogy nem vagyunk őszinték a szexualitással kapcsolatban hanem szégyelljük. Prűdek vagyunk, és ezáltal a viselkedés által a problémáknak adunk teret. 
Szerintem minden formája a kényszerítő szexuális tévelygésnek démonikus, kivétel nélkül. /önkielégítés, házasságtörés, paráznaság, homoszexualitás, leszbiánusság, a nemek elváltoztatása, és mindenfajta perverzió amiről nem is akarok beszélni. Én azt mondom, hogy ezek közül mindegyik démonikus. Most ne érezz szégyent, de meg kell oldanod a problémádat.