2012. július 5., csütörtök

Derek Prince - Démonológia (vázlat) 3.


4. Kényszerítenek: 
Semmi sem jellemzi jobban a démonok munkáját mint az a szó, hogy kényszerítenek. Majdnem minden kényszerítő valószínűleg démonikus. PL. a cigarettázás, alkoholfogyasztás, evés, falánkság, beszéd, olyan emberek akik nem tudják abbahagyni a beszédet, 

5. Rabszolgaságba taszítanak. 
Pl. elkövettél egy szexuális bűnt. De megbánod, megtérsz, Jézushoz mész, elfogadod a megbocsátást és a megtisztítást, és a megigazítást. Utána mintha nem is vétkeztél volna igaz emberként élsz. De hogyha ezek után még mindig benned van egy erős vágy, hogy elkövesd ugyanazt a bűnt, annak ellenére, hogy gyűlölöd, akkor szolgaságba vagy. 
Ennek egy általános példája az önkielégítés. Vannak olyanok, akik megteszik de ezért gyűlölik magukat, minden alkalommal megfogadják, hogy soha többé de azért mégis megteszik. 
Miért? Mert szolgaságban vannak, és e mögött az önkielégítés démona van. Mi a megoldás?

Tagadd meg, vedd Jézus vérét, és szabadulj meg tőle. Ez a démon nagyon makacs, gyakran az embereknek ki kell rázni az ujjaikból ezt a démont Jézus nevében. 
Hogyha most a 4-es és 5-ös pontot összeadjuk az kiadja a szenvedélyeket. Tehát a
kényszerítést és a szolgaságba döntést együtt összeadod akkor megvan a szenvedély. A szenvedélyek némely formái nagyon ismertek, mások nagyon szokatlanok. 

6. Beszennyeznek: 
Azt teszik, hogy tisztátalannak érezd magadat különösen akkor amikor imádod Istent.
Éppen Isten jelenlétébe kerülsz és akkor egy tisztátalan kép vagy egy tisztátalan szó eszedbe jut. Bármi, ami feljön benned akkor amikor Istent imádod és ellenáll ennek majdnem mindig démonikus. 
Vagy amikor a bibliát akarod olvasni. Amikor odakerül a sor, hogy a kezedbe vegyed mindig elalszol. Ezt a szunnyadás szelleme okozza. De ha tévét kell nézni akkor nem alszol el. Egy természetfölötti erő örül annak, hogyha tévét nézel de nem örül ha a bibliát akarod olvasni.