2012. szeptember 6., csütörtök

Kenneth Hagin - Bibliai hit - Megkaphatod, amit kimondasz 9.


A nővérem családja felbomlott, és mi befogadtuk a 15 éves unokahúgomat. Nővéremnek el kellett mennie dolgozni és közben a lány rossz társaságba ke­veredett. Ezért vettük magunkhoz. Ezután megtért, és egy hónapon belül Szent Szellemmel is betöltekezett. Elkezdett tanítani a vasárnapi iskolában. Elvégez­te a középiskolát is, és munkába állt. Nővérem közben férjhez ment, így az unokahúgom visszaköltözött hozzá és egy kis időre kikerült a gyülekezetből. Ezalatt találkozott egy férfivel, aki megkérte a kezét. Nem volt ebben az idő­ben közösségben Istennel, de elmondta a vőlegényének, hogy elfogadja a nyel­veken szólást. A férfi baptista volt, és úgy tett, mintha minden rendben lenne. Az esküvő után viszont közölte, hogy ő a ház feje, és nem engedi, hogy a fele­sége ezekkel a „nyelveken szólókkal” barátkozzon. Nagyon dühös volt ránk.
Egyik reggel öt órakor megszólalt a telefon. Nővérem volt. Szinte hisztériku­san mesélte, hogy Ruth (az unokahúgom) megszült, de senkit sem engednek be, hogy megnézze a kisbabát, mert az halott. Később azonban - mesélte to­vább - az orvos kijött és azt mondta, hogy életben van ugyan még, de valószí­nűleg rövidesen meghal. Ezért nem akarják, hogy bárki is lássa. Feje és arca teljesen deformált, nem úgy néz ki, mint egy emberi lény. Valószínűleg élet­képtelen. Jobb, ha senki nem látja és nem emlékezik rá.
Nővérem elmondta, hogy Ruth férje kérte meg őt, hogy telefonáljon, és arra is kérjen meg, hogy imádkozzam.
Nagyon hidegek voltak hozzám, de azt tudták, hogy imáért hova kell küldeni. Megkértem, hogy abban a pillanatban, ahogy leteszi a telefont forduljon a fér­fihez és közölje:
·    Ken bácsi azt mondta, hogy a kisbaba élni fog, nem fog meghalni és teljesen egészséges lesz!
·    Ken, valóban így gondolod? - kérdezte a nővérem.
- Nem gondolom, hanem tudom, mert Jézus mondta: „...ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! és szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, meglesz néki, amit mondott.” Majd újból megkértem, hogy azonnal mondja meg a férfinek mindezt, ahogy letesszük a telefont. Arra kértek ugyan, hogy imádkozzam, de nincs szükség az imára, mert Jézus azt ígérte, hogy megkapjuk, amit kimondunk. Feleségem rövidesen meglátogatta Ruth-ot, és ő mesélte el, hogy Ruth férje a nyakába borulva tett vallomást. „Pünkösdi baptista” lett belőle, mert Ken bácsi még 10 perce sem tette le a telefont, amikor kijött a nővér és szólt, megnézhe­tik a babát, mert ahogy ott álltak, látták, hogy a feje kigömbölyödik, kiigazo­dik, egyik pillanatról a másikra helyreállt az állapota, és bizonyosan életben marad. Látnotok kellene ezt a babát ma! Jó növésű fiú lett. Apja betelt Szent Szellemmel és nyelveken szól. Tanít a vasárnapi iskolában és ifjúsági vezető egy teljes evangéliumi gyülekezetben. Ha hiszel Istenben, nem zárhatod ki az életedből!