2012. szeptember 10., hétfő

Kenneth Hagin - Bibliai hit - Hogyan eddzük az emberi szellemet? 1.


Szellemünket nevelhetjük, ugyanúgy, ahogy az elménket; és felépíthetjük, ugyanúgy, ahogy a testünket. Négy alapelvet ismertetek meg veletek, amely segít az edzésben:
1.     Az Igén való elmélkedés.
2.     Az Ige gyakorlása.
3.     Az Igének elsőbbséget biztosítunk életünk minden területén.
4.     Azonnal engedelmeskedünk a szellemünk hangjának.
Egy idő után megismerheted Istennek, az Atyának az akaratát életed minden kis részletében. Ő a szellemeddel áll kapcsolatban, nem pedig az elméddel a gondolkodás révén. Ha engedelmeskedsz a szellemednek, rájöhetsz, hogy tu­lajdonképpen a Szent Szellemnek engedelmeskedsz. Ne felejtsd el, hogy Isten azt mondta a Példabeszédek 20,27-ben: „Az Úrtól való szövétnek az embernek szelleme, aki megvizsgálja a szívnek minden rejtekét.” Ez azt jelenti, hogy Is­ten a szellemedet használja arra, hogy vezessen téged. Az emberi szellem az Úr lámpása. Nézzük meg ezt a négy pontot, amelyet az imént felsoroltam.
Az Igén való elmélkedés
A négy alapelvből három kapcsolatos az Igével. Rá kell jönnünk a csendes el­mélkedés értékére. A legmélyebb szellemi emberek és asszonyok, akiket isme­rek, mind időt szánnak az elmélkedésre. Nem lehet szellemi bölcsességet kifej­leszteni elmélkedés nélkül. Isten tudatta ezt Józsuéval, már a szolgálata elején, Mózes halála után. Józsué 1,8: „El ne távozzék e törvénynek könyve a te szád­tól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, mert akkor leszel jó szerencsés a te utaidon és akkor boldogulsz.” Egy másik fordítás így szól: „...akkor leszel képes arra, hogy bölcsen járj az élet dolgaiban.” Valóban nem lesz sikered, ha nem tudsz bölcsen járni az élet dolgaiban. Isten azt mondta Józsuának, hogy elmélkedjen az Igén, és ha ezt megteszi, Isten az ő útját bővölködővé, virágzóvá teszi: sike­res lesz.
Tanítottam egyszer egy összejövetelen erről az Igéről. Emlékszem, egy szol­gáló testvér megkért utána, hogy prédikáljak az ő gyülekezetében is erről. El­mondta, hogy megpróbált sikert elérni, ezért ha hallott olyan pásztorról, akinek jól ment a munkája, mindig meglátogatta és figyelte, hogyan dolgozik. Progra­mot keresett magának és megpróbálta egy másik ember programját működtetni a saját gyülekezetében, de soha sem lett eredményes. Keresztülrepülte már az egész országot. (Gondolom nem ő az egyetlen, aki így tett.)
Tanításom nyomán elhatározta, hogy minden reggel időt fog szánni arra, hogy elmélkedjék. Mintegy 30 nap múlva - mesélte később - miután mindvégig imádkozott és nem kért semmit, csak elmélkedett az Igén, egyik vasárnap, mintha lavina indult volna meg. Több ember tért meg, mint az elmúlt két-há­rom évben összesen. Saját emberei is megújultak. Kezdett sikeres lenni. Ez az ő élete, amelyben neki kellett sikert elérnie. Neked azonban lehet más az elhí­vásod. Ahhoz viszont, hogy a te utaid is bővölködők és sikeresek legyenek, el­kerülhetetlen, hogy ne elmélkedj Isten Igéjén!
Zárkózz be a szellemedbe, hagyd kinn a világot - szentelj időt Istenre! Ha na­gyon ambiciózus vagy, azt ajánlom, hogy kezdj napi 10-15 perccel, ez nem sok. De kezdd el a saját szellemed fejlesztését!