2018. február 27., kedd

David Wilkerson - A reszketés pohara: régen és ma 2.

2. Attól is féltek, hogy a babiloni szellemiség elrabolja gyermekeiket.

“Fiaid alélten feküdtek minden utcasarkon” (51:20). Az aggodalom elterjedt az istenfélő szülők között gyermekeik miatt. Ez a félelem olyan hatalmasra nőtt, hogy még a leghűségesebbek között is egyfajta részegséget okozott. Röviden, látták, amint a gyermekeik egyre érzéketlenebbé válnak Isten iránt a gonosz babiloni társadalomban. A fiatal nemzedék szíve megkeményedett amint átadták magukat a testi vágyaknak, érzéki dolgoknak, materializmusnak. Végül az Úr “gyengeséget, aléltságot” küldött az ifjakra, hogy megfeddje őket hitüktől való elfordulásuk miatt.

Mai korban
Egyre nagyobb a félelem, hogy gyermekeinket elveszítjük.

Az egyetemek környékén az alkoholizmus járványként terjed. Még a gazdag városrészek iskoláiban is nehéz olyan diákot találni, aki nem iszik, vagy szív füvet; sokan már most komoly függőségben vannak. A crystal meth (házilag előállítható anfetamin származék) új, olcsó és gyors kábítószer, amely a városokban és falvakban egy teljes generációt tart pokoli karmaiban. Egy korábbi szenvedélybeteg, akit az öngyilkosság határára sodort a drog, elmesélte nekem, hogy a crystal meth olyan hatású mint 1000 szippantás kokain.

Amint a közelmúltban egyre több lövöldözés történt az iskolákban, a szülők félelemmel küldik gyermekeiket főiskolára és középiskolába, még a magániskolákba is. Amikor az egyik illionisi egyetemen elkezdődtek a lövöldözések, az egyik gazdag apa kibérelt egy felderítő helikoptert, hogy függeszkedjen a fölött az egyetem fölött, amelybe a lánya járt. Az egyetem területén zavargást észleltek, és az apa azt akarta, hogy lövöldözés esetén mentsék ki a lányát.

Apaként és nagyapaként fájdalommal telik meg a szívem a mai fiatal nemzedék miatt, akiket az ördög elfogott és rabságban tart. Mint más szülőket, engem is az kísért, hogy elárasszon a félelem ezért, de azt is tudom, hogyha ezt megengedem, akkor én iszom meg a levét.

3. Féltek az őket körülvevő nemzeteket sújtó súlyos csapásoktól és rémtettektől.

“Két dolog történt veled, még csak nem is szánnak, pusztulás és összeomlás, éhinség és fegyver, és még csak vígasztalód sincsen.” (51:19) Ézsaiás nem sorolja fel a kaotikus csapásokat amelyekkel Isten népe szembenézett az akkori időkben, de azt mondja, hogy ezeket az eseményeket hozzáadta a remegést okozó poharukhoz. A nemzetközi színtéren bekövetkező válságok csak növelték személyes válságuk nagyságát.

Mai korban
Az egész világ reszket a terroristák, éhínség, és nyomor miatt.

Jelentések szerint 50,000 ember hal éhen Kongóban. Szudánban etnikai tisztogatás miatt 300,000 férfit, nőt és gyermeket űztek el lakóhelyükről. Kenyában különös kegyetlenséggel terrorizálják a lakosságot, tömegeket mészároltak le a városokban és falvakban. Csád polgárháború alatt áll. Nigéria társadalmi válságba zuhan. A Közel-Kelet továbbra is a terror és a félelem üstjében forr.

Isten lágyítsa meg szívünket az ilyen tragédiák láttára. Szolgálatunk napi kapcsolatban van Kenyával, ahonnan halljuk, hogy a gyülekezetek és törzsi vezetők a káosz ellenére is egységre hívnak.