2018. február 9., péntek

David Wilkerson - Bizalommal és reménységgel telve 4.

"Sionról jön a vigasztalás" - de mivel? Hogyan?

A Szent Szellem teremtő csodát ígér.

Hitünkre adott válaszul Isten Szelleme azt ígéri, hogy valami olyan dolgot alkot bennünk, amely vigasztalást nyújt minden elképzelhető nehézségben és félelmetes körülményben. Olyan igét helyez belénk, amely gyógyulást, vigasztalást, másoknak szóló bátorítást nyújt.

Ézsaiáson keresztül ezt mondta a Szent Szellem: "Láttam útjait, mégis meggyógyítom és vezetem őt. Vigasztalással fizetek neki és gyászolóinak." (Ézsaiás 57:18)

Az az igazság, hogy zaklatott szellemünknek gyógyulásra van szüksége. Saját magunkat nem tudjuk meggyógyítani. Ezt a munkát Isten Szellemének csodálatos ereje kell, hogy elvégezze, aki ezt mondja ebben a versben: "Meggyógyítom."

Én már átéltem egy ilyen hatalmas teremtő csodát. Láttam ennek ígéretét Isten Igéjében, és megragadtam azt. Amikor megtapasztaltam belőle az ízelítőt, a gyógyító csoda előlegét, a teljességét kívántam mindannak, amit láttam.

Íme, a teremtő csoda, amelyet a következő vers ír le: "Megteremtem ajkán a hála gyümölcsét: Békesség, békesség közel és távol! Ezt mondja az ÚR: Meggyógyítom őt!" (Ézsaiás 57:19). Ez az egyik legbátorítóbb ígéret Isten Igéjében. Az Úr azt mondja, hogy elveszi tőlünk a félelem szellemét és az Ő természetfeletti békességét ülteti belénk. Ézsaiás megismétli a "békesség" szót, hogy hangsúlyozza, ez egy folyamatos békesség.

Leegyszerűsítve, a Szent Szellem megígéri: "Békességet teremtek benned." Ha egyszer megtapasztaltuk ezt a békességet, ez olyan teremtő igévé válik, amely beszédünkön keresztül másokhoz is kiárad. Először tehát békességünk kell, hogy legyen mielőtt ezt elmondhatnánk másoknak is.

Mindannyiunk életében eljön egy olyan időszak, amikor teljesen kimerít a körülöttünk tornyosuló sok probléma - személyes, családi, baráti, munkahelyi, pénzügyi problémák. Felzaklatnak a szívfájdító "rossz hírek", telefonhívások, válsághelyzetek, amelyek úgy tűnik kicsúsznak az irányítás alól.

Ez az az idő, amikor a Szent Szellemhez kell fordulni, összetörve és bűnbánóan, és megragadni a békesség ajándékának ígéretét.

Kérdezheted: "Hogyan ragadjam meg a békességet, amikor csak azt látom, hogy a rák elemészti szerettemet?"

"Hogyan lehetne békességem, amikor a pénzügyi helyzetem kilátástalannak tűnik?"

"Hogyan lehetne békességem, amikor a fizikai fájdalom naponta gyötör?"

"Hogyan lehetne békességem, amikor elvesztettem a munkámat és a jövőm kilátástalan?"

Az igazság az, hogy nincs más hely, ahol a békességet kereshetnénk.

Talán elolvastad Isten Igéjének összes ígéretét és úgy tűnik nem tudod hatékonyan alkalmazni. A dolgok még mindig elkeserítenek. De Jézus ezt mondja neked: "A békességemet adom neked." Az Ő békességét a Szent Szellem alkotja meg benned, aki maga a békesség szelleme.

Meg van írva, hogy a Szent Szellem az élet folyója lesz bennünk, mindig áradva. "Annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!" (János 7:38). Ézsaiás ezt a békesség folyamaként ábrázolja (lásd Ézsaiás 48:18). Képzeld el: a békesség, amely mint egy folyó árad, folyamatosan, állhatatosan, egyenletesen.

Hogyan ragadjuk meg ezt a gyógyító békességet?

Hogyan alkalmazzuk ezt a csodálatos, mindenható teremtését a békességnek?

Először is el kell ismernünk, hogy félelmeinket, minden kétségbeesést és megingást a hitetlenség okoz. Nem bízunk teljesen a Szent Szellem erejében, akik bennünk él.

Isten Szelleme minden dolgot betölt. Ő az isteni szeretet korlátlan teljessége: törődő, mint egy anya; ereje hatalmasabb mint a pokol fejedelmeié; mindent tud. Annak ellenére, hogy ezt tudjuk, gyakran morgolódunk és panaszkodunk a Szellem jelenlétében ülve, úgy gondolkodva mint az elhagyott gyerekek.

Azt mondom, egyetlen hívő sem gyógyulhat meg a félelem szellemétől - egyetlen hívő sem találhat békességet - amíg mindent rá nem bíz a Szellem szerető kezeire. Mindent alá kell rendelnünk az Ő akaratának, bízva abban, hogy: "nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van." (1János 4:4)

Hadd foglaljam össze egy mondatban:
Amikor teljesen a Szent Szellem kezére bízod magad, Ő megteremti benned a békességet.

Isten békességet teremt - megvalósítja - és benned alkotja meg.

Nem csak az Istennel való békességről beszélek. A benned teremtett békesség az elme békessége, amely feltör és kiárad, gyógyít, megszilárdít, önbizalmat épít.

Ha ilyen békességed van, nem játszol többé Istent. Nem próbálod magad megoldani a saját és mások problémáit. Nem gondolkodsz azon, hogy vajon mi fog történni, milyen félelmetes esemény fog bekövetkezni.

Ehelyett minden gondolatot foglyul ejtesz. Képes vagy megtenni, mert abban a békességben állsz, amelyet Isten teremtett benned. Elkezdesz bízni Benne és elfogadni szeretetét. Elkezded hinni az Ige ígéreteit.

"Az igaz hit által él" (Galata 3:11, Zsidók 10:38). A Szent Szellemet mindenki megkapja, aki hisz. Nagyobb mértékben kapja a Szellemet az, aki hittel imádkozik érte.

Szeretteim, sürgetlek benneteket: kérjétek a Szellem irántatok való szeretetét nagyobb mértékű hittel. Kérjétek, hogy teremtse meg bennetek Isten békességének hatalmasabb kiáradását. Az Ő békessége természetfeletti, csodálatos módon fog eljönni, amikor mindent rábíztok.

Ekkor az Úr ajkatok gyümölcseként fogja békességét előhozni. Az igazi békességet nem lehet utánozni: a világ felismeri, amikor ez valakiben megvan. A Szent Szellem pedig láthatóvá teszi a körülötted lévők számára az Ő békességét. Ez nem a te békességed lesz, amellyel beszélsz velük, hanem a Szellemé. Ez szívükig hatol, arra indítja őket, hogy imádságot kérjenek tőled, olyan imát, amely megérinti őket és gyógyulást hoz.

Miközben a sűrűsödő felhők félelmet hoznak a világra, járjon Isten népe Pál szavai szerint: "És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak." (Kolossé 3:15). Ámen!