2018. július 26., csütörtök

Németh Sándor - Az Úr az én pásztorom 2. részlet

Jézus Krisztus nem azért jött, hogy elkárhozzál, hanem hogy megmeneküljél, örök életed legyen! Maradj hűséges hozzá! Ha elszakadsz Tőle, akkor már nincs garantálva, hogy nincs szükséged. Betegség, démonizáltság, szétszóratás, gyötrelem jellemzi a nélküle való életet. Az ember erejét felemészti a bajainak a kezelése. Nincs benne fejlődés.

Az Úr szerződése abszolút jót hoz a számunkra. Senki nem ajánl neked ilyen szerződést.

A lábunk alatt a Pokol van, ahol elköltözött emberek szellemei visonganak, sikítoznak, és már nagyon bánják, hogy a rendelkezésükre álló időt nem arra használták, hogy a Pásztorral jó kapcsolatba kerüljenek. Azzal a személlyel, aki meg tudta volna szabadítani erről a helyről.

A legnagyobb tudatlansága az embernek 2 dologgal kapcsolatban van: Menny és Pokol. Ezekről csak Isten Igéje tud világos képet adni. Senki nem tud a pokolból megszabadítani, csak Jézus Krisztus.

Ne élj Pásztor nélkül! Sok ember ateista módon él a hétköznapokban, mert nem él együtt Jézus Krisztussal. Az nem annyi, hogy csak hiszel Benne. A Vele való járásnak a következménye az, hogy nem a válságkezelés és a tűzoltás emészti fel az erődet. Ne lázadj, és sokkal nyugodtabb, boldogabb életet fogsz élni!

Azért van ma ilyen sok farkas-természetű ember az országban, mert nincs Pásztoruk. Ha nincs Pásztor, akkor rabság, nélkülözés, háború van! Ne szeresd ezt a lázadáson alapuló világot! Már tinédzser korban rokkantak az emberek szinte minden szinten. Ne légy a magad ellensége! Ne akard a magad sorsát kovácsolni. Ez a Pásztor nélküli emberre jellemző.

Ha a hétköznapokban mindig kihagyod a Szent Szellemet, az Igét, akkor ez azt jelenti, hogy gyakorlati materialista vagy. Dávid nem a csata után beszélte meg a dolgait Istennel, hanem előtte. Mindig előtte és alatta meg volt a kapcsolata Istennel. Sikeres és győztes emberként élte le az életét. Minden csapásra és veszteségre megkapta Istentől a kárpótlást. Már itt a földön. Nem a veszteségé, hanem a győzelemé volt mindig az utolsó szó az életében.

Ne folytasd a fanatikus, öntörvényű életedet! Kevés a képességed, mert ha erre építesz, akkor az összeomlik. A maguk erejében bízó emberek előbb-utóbb megbetegszenek, gyötrődnek, démonizálódnak, rosszak lesznek a kapcsolataik.


Istentiszteleten elhangzott prédikáció részlete