2018. március 19., hétfő

Megjelent! JOYCE MEYER - KIKEZDHETETLEN BIZALOM

B E V E Z E T Ő

Nem tudok olyan témára gondolni, amelyről fontosabb lenne írni, mint az Istenbe vetett bizalomról. Ez egy létfontosságú téma, mert ha úgy döntünk, hogy elkezdünk bízni Istenben, abból számtalan elképesztő előnyünk származik. Isten iránti tiszteletünk kifejezésének egyik legnagyszerűbb módja az, ha bízunk Benne.

Már a könyv legelejétől szeretném kihangsúlyozni, hogy a bizalom nem egy kötelezettség, amellyel tartozunk Istennek, hanem olyan kiváltság, amelyben Ő részesít bennünket. Arra hív, hogy bízzunk Benne, és ha megtesszük, egy békés, örömteli, és gyümölcsöző élet előtt nyitjuk meg az ajtót. Ha mindenbe, amit teszünk, belekeverünk egy jó adag Istenbe vetett bizalmat, lehetővé válik számunkra, hogy aggodalmaskodás, szorongás, félelem, okoskodás vagy erőtlenséget okozó stressz nélkül éljük az életünket. Például, én bízom abban, hogy Isten segít nekem megírni ezt a könyvet. Ez azt jelenti, hogy felismerem: nem tudok mindent, amit tudnom kell az Istenbe vetett bizalomról, és meg vagyok győződve arról, hogy Nélküle nem lesz jó ez a könyv. Isten azt akarja, hogy mindig és mindenben Rá támaszkodjunk. Nincs olyan jelentéktelennek tűnő dolog, amivel ne foglalkozna, ha a gyermekeiről van szó.

Mivel az emberek hajlamosak arra, hogy önmagukban bízzanak, és függetlenségre törekedjenek, általában elég sok időbe kerül megtanulni, hogyan bízzunk Istenben. Ez a nehézség részben abból fakad, hogy kellemetlen tapasztalataink sokszor arra tanítanak bennünket: az emberekben nem mindig lehet megbízni. De Isten útjai jóval magasabbak az emberek útjainál, és Igéje azt tanítja az Ő jelleméről, hogy képtelen a hazugságra, vagy megtévesztésre.

Remélem, ebből a könyvből megérted, hogy igenis lehetséges a korlátlan bizalom és a józan észt meghaladó hit elsajátítása. Tűzzük ki célul az Istenben való teljes bizalmat – nemcsak azért, mert ezzel Istent tiszteljük, hanem azért is, mert elképesztő haszna van. Istennek tetszik az, ha bízunk Benne. A Zsidó levél 11:6 azt mondja: „hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni”. A hit és a bizalom annyira szorosan összekapcsolódnak, hogy nem lehet elválasztani őket. A hit az az alkotórész, amely behívja Istent az életünkbe. Ez őrzi az Ő jelenlétét az életünkben, és erősen összeköt Vele bennünket. Van egy ellenségünk, a sátán, aki folyamatosan próbálja megakadályozni, hogy élvezzük az Istennel való kapcsolatunkat és azt az életet, amelyet Ő kínál számunkra. A sátán félelemmel, aggodalommal, szorongással, okoskodással, stresszel, kétséggel kísért minket, és még sok más dologgal, ami elvonja a figyelmünket Istenről, és arra ösztönöz, hogy saját magunk körül forgolódó, saját magunkról elkeseredetten gondoskodni törekvő életet éljünk.

Ezeknek a gyötrelmeknek az egyetlen ellenszere az Istenbe vetett teljes bizalom. Azért imádkozom, hogy könyvem olvasása közben kapj kegyelmet arra, hogy saját magadat és mindazt, ami téged aggaszt, mindig, minden helyzetben képes legyél átadni Istennek.

Miközben olvasod és tanulmányozod ezt a könyvet, tartsd észben ezt az igeverset:

„Áldott az, aki az Örökkévalóban bízik [Rá támaszkodik], akinek reménye [és bizodalma] az Örökkévaló!” Jeremiás 17:7 (EFO)