2018. március 28., szerda

JOYCE MEYER - KIKEZDHETETLEN BIZALOM, 4. részlet a könyvből

Bizonyosság 

A bizalom magabiztosság is! Mindannyian tudjuk, mennyivel könnyebb az élet, ha magabiztosak vagyunk. Ha hisszük, hogy meg tudunk csinálni valamit, az lehetővé teszi számunkra, hogy bátran, örömmel és pozitív elvárással éljük az életet. Nekünk, akik Jézusban hiszünk, a magabiztosságunknak Benne kell gyökereznie. Mindannyiunknak van magabiztosságunk néhány területen, de az élet minden területén magabiztosak lehetünk, ha Istenbe vetjük a bizalmunkat. Például néha magabiztos vagyok, amikor konferencián tanítok, más alkalommal azonban nem. Ilyenkor dönthetek úgy, hogy magabiztos leszek, amíg a magabiztosságom Krisztusban gyökerezik, és nem önmagamban, vagy abban, hogyan érzem magam. 

Pál apostol nagyon egyértelműen fogalmazott, mikor azt állította, nem a testben bízik. Bár számos vele született előnnyel rendelkezett, nem ezekbe a külsőségekbe vetette a bizalmát. Kihangsúlyozza, hogy a mi magabiztosságunk csak Krisztusban lehet. (ld. Filippi 3:3). A bizalom bizonyosság abban a személyben, akiben megbízunk, és a Krisztusban való magabiztosság megnyugtat! Megkönnyíti a munkánkat, mert elhisszük, hogy meg tudjuk tenni, amit meg kell tennünk. A magabiztos bizalom megszünteti a stresszt, nyomást, aggódást, és a bukástól való félelmet. Azt mondtam, hogy akkor is lehetünk magabiztosak, ha nem érezzük magunkat magabiztosnak, és ez egy nagyon fontos szempont. 

Az érzések ingatagok, bármikor változhatnak anélkül, hogy észrevennénk, így abba fektetni a bizalmunkat, hogyan érezzük magunkat, nem túl bölcs dolog. Lehet, hogy jelentkezel egy állásra, és eleinte magabiztosnak érzed magad, mert úgy gondolod, rendelkezel a szükséges készségekkel. De az interjúd felénél olyan érzésed támad, hogy az interjúztató személy nem igazán kedvel téged, és ettől a gondolattól (ami lehet, hogy nem is igaz) hirtelen elveszíted a magabiztosságodat. Ha azonban a bizonyosságod Istenben van, akkor bízhatsz Benne, hogy Ő majd jóindulatot támaszt feléd, és azzal a bizonyossággal folytathatod az interjút, hogy ha ez a megfelelő állás a számodra, akkor meg is fogod kapni. 

A sátán nem akarja, hogy magabiztosak legyünk, mert tudja, hogy magabiztosság nélkül nem érünk el túl sokat az életben. Még a nagyon tehetséges, intelligens és hozzáértő embereknek is szükségük van magabiztosságra. Olyan számunkra a magabiztosság, mint a repülőnek a kerozin: a repülőnek megvan mindene ahhoz, hogy alkalmas legyen a repülésre, mégis a földön marad üzemanyag nélkül. Lehetetlen folyamatosan magabiztosnak lennünk, ha a magabiztosságunk nem a megfelelő helyen - emberekben, vagy tárgyakban - nyugszik, mivel ezek változhatnak; Isten azonban soha nem változik meg, és nem hazudik! Ő a Szikla, amelyre állhatunk egy olyan világban, amely gyakran a bizonytalanság örvénylő tengere.