2012. augusztus 12., vasárnap

Kenneth Hagin - Bibliai hit - Megkaphatod, amit kimondasz 2.


Az történik, amit kimondasz! Ők is pontosan azt kapták, amit mondtak. Hit­ték, hogy a földet nem veszik be; és úgy is lett. Amikor kételkedsz, akkor is hi­szel valamiben! Mindig azt kapod vagy az jelenik meg az életedben, amit hi­szel és amit mondasz. Ha nem hiszed, amit kimondasz, akkor semmi közöd a saját beszédedhez. De ha elég kitartóan ismételsz valamit, akkor a szavak nyo­mot hagynak a szíveden. Ha pedig beépülnek a szellemedbe, akkor kontrollálni fogják az életedet. A tíz kém és Izrael egész többsége pontosan azt kapta, amit kimondott, vagyis nem mentek be az ígéret földjére. A pusztában vándoroltak, és meghaltak. Amit kimondták, az következett be.
De Káleb - egyik a tíz közül - máshogy beszélt: „Menjünk oda mégegyszer, és vegyük be azt a földet, mert győzni fogunk!” Józsué így szól a 4 Mózes 14,9-ben: „Csakhogy ne lázongjatok az Úr ellen, se ne féljetek annak a földnek a népétől; mert ők nekünk csak olyanok mint a kenyér; eltávozott tőlünk az ő oltalmuk, de az Úr velünk van: ne féljetek tőlük.” Káleb és Józsué tudták, hogy az óriások ugyan ott vannak és az emberek sáskák a szemeikben, de hitték, hogy Isten képes még az óriásokat is a kezükbe adni. Kimondták, hogy képe­sek azt a földet elfoglalni, a többiek pedig kimondták, hogy nem.
Sokan kérdezik, vajon miért nem gyógyulnak meg? Válaszom: azért, mert ki­jelentették, hogy nem tudnak meggyógyulni. Szavaik akadályozták meg őket a gyógyulásban. Beszédük szerint csoportosíthatod az embereket. A legtöbb időt arra fordítom, hogy megpróbálok tőlük megvallást nyerni, mielőtt imádkozom értük. Megkérdezem őket, mi a véleményük: meggyógyulnak-e, amikor rájuk teszem a kezem és imádkozom. Néha azt válaszolják, remélik, hogy igen. De ilyenkor kénytelen vagyok azt mondani: nem, mert ez nem hit; ez reménység! Akik gyorsak a megvallásban és teli vannak hittel, majdnem azonnal megkap­ják a gyógyulást. Néhányan kis habozással teszik a megvallást, és ez a habozás az, ami végül vereségbe viszi őket. Ezek azok a kis rókák, akik pusztítják a szőlőskertet.
Nem nagy dolog, nem óriási akadály tartja távol Isten gyermekeit a gyógyu­lástól! Nem a Kánaán földjének óriásai tartották vissza Izraelt a győzelemtől! Bennünket sem az óriások győznek le! Ha ők tennék, legyőzték volna Józsuét és Kálebet is. Az emberek vitték saját magukat vereségbe; saját gondolkodá­suk, saját hitetlenségük, saját beszédük győzte le őket.
Téged sem az óriások vagy az élet viharai győznek le; még csak nem is az ör­dög! Ha vert helyzetben vagy, te magad okoztad a vereségedet. Igen, a rossz gondolkodással és a rossz hittel! A helytelen beszéd győzött le, az vitt vereség­be.
Káleb és Józsué megvallottak, hogy képesek legyőzni az óriásokat. Amit ki­mondasz - megtörténik! A vérfolyásos asszony pontosan azt kapta, amit ki­mondott. Az izraeliták, akik, elfogadták a többség híradását, pontosan azt kap­ták, amit kimondták. Csak Káleb és Józsué mentek be az ígéret földjére. Józsué lett a vezető, Káleb pedig így szólt hozzá: „Add nekem a Hóreb he­gyét!” Szeretem ezt a jó öreg Kálebet! Szeretem a hit emberét! Ennek a Káleb-nek külön helye van a szívemben. Odaállt Józsué elé, és azt mondta: „Add ne­kem ezt a Hórebet!” Józsué valószínűleg visszanézett a múltba és rájött, hogy helyes beszédük szerzett győzelmet nekik. Szerette volna elhelyezni öreg ba­rátját, ezért megkérdezte tőle, vajon képes-e elfoglalni a hegyet? Azt akarta, hogy Káleb megvallást tegyen. Közölte vele azt is, hogy óriások élnek arrafelé. Káleb erre azt felelte, hogy egészen biztosan képes elfoglalni. Dicsőség Isten­nek! Áldjuk az Urat, meg is tette!