2012. augusztus 8., szerda

Kenneth Hagin - Bibliai hit - Megkaphatod, amit kimondasz 1.


Márk 5,25-34
És egy asszony, aki tizenkét év óta vérfolyásos volt, és sok orvostól sokat szenvedett, és minden vagyonát magára költötte, és semmit sem javult, sőt inkább még rosszabbul lett, mikor Jézus felől hallott, a sokakságban hátulról kerülve illette annak ruháját. Mert ezt mondta: Ha csak ruháit illethetem is, meggyógyulok. És vérének forrása azonnal kiszáradt és megérezte testében, hogy kigyógyult bajából. Jézus pedig azonnal észrevevén magán, hogy isteni erő áradott ki belőle, megfordult a sokaságban, és mondta: Kicsoda il­lette az én ruháimat? És mondták néki az ő tanítványai: Látod, hogy a sokaság szorít össze téged, és azt kérdezed: Kicsoda illetett engem? És körülnézett, hogy lássa azt, aki ezt cselekedte. Az asz-szony pedig tudva, hogy mi történt vele, félve és remegve ment oda és elébe borult, és elmondott néki mindent igazán. Ő pedig mondta néki: Leányom, a te hited megtartott téged. Eredj el békével, és gyógyulj meg a te bajodból.
Összpontosítsuk figyelmünket a 28-as és 34-es versekre. „Mert ezt mondta: Ha csak ruháit illethetem is, meggyógyulok.” „(Jézus) pedig mondta néki: Le­ányom, a te hited megtartott téged. Eredj el békével, és gyógyulj meg a te ba­jodból.” Márk 11,23-ben ez áll: „Mert bizony mondom néktek, ha valaki azt mondja ennek a hegynek: Kelj fel és ugorjál a tengerbe! és a szívében nem ké­telkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, megtörténik, meglesz neki, amit mon­dott.” Ennek a versnek a zárórészét - „meglesz neki, amit mondott” - tanul­mányozzuk a következőkben. Úgy is mondhatod, amit kimondasz (vagy kimondtál) - megtörténik.
Megkaphatod, megtörténhet, amit kimondasz, mivel az az asszony is kimon­dott egy dolgot, és az meglett. Amit kimondasz; az a te hited beszéde. Amit ez az assszony mondott; az az ő hitének a beszéde volt. Tudom, hogy ez így van, mert maga Jézus állította: „A te hited meggyógyított téged.” Megtörténhet, amit kimondasz. Az asszonnyal is pontosan az történt, amit kimondott.
Egy másik csodálatos bizonyíték erre az Ószövetségben van, amikor Izrael Kádes-Barneába ért, és Mózes elküldött 12 férfit Kánaán földjére, hogy kikém­leljék azt. A Bibliában az áll, hogy tizen közülük rossz hírt hoztak, ketten jót.
Tulajdonképpen mi is a rossz hír? A kételkedés híradása. Es mi a jó hír? A hit híradása! A kémek közül tíz azt jelentette, hogy óriások élnek azon a földön. Ha híradásukat analizáljuk, látjuk, hogy valójában azt mondták ezzel: képtele­nek elfoglalni Kánaán földjét. És egész Izrael elfogadta a többség véleményét. Egyesek szerint a többségnek mindig igaza van, de ha te is így vélekedsz, attól tartok, eltér a gondolkodásunk.
Ha az emberek többségét követed - most keresztényekhez szólok, sőt teljes evangéliumi keresztényekhez -, hitetlenségben fogsz járni. Izrael elfogadta a többség híradását. A többség úgy vélte, lehetetlen elfoglalni a kijelölt földet.