2012. augusztus 2., csütörtök

Derek Prince - Démonológia (vázlat) 11.


5. Térj meg minden bűnből:
Megtérés nélkül nincs szabadulás. Példabeszédek 28. 13. „Aki elfedezi az ő vétkeit nem lesz jó dolga. Aki pedig megvallja és elhagyja irgalmasságot nyer."
Akarsz irgalmasságot, akkor két dolgot kell tenned. Megvallani és elhagyni. Ez régimódi dolog de Isten nem változott meg. Sok ember azt gondolja, ha nem vallom meg a bűnöm Isten soha nem fogja megtudni. Isten már akkor tudta a te bűneidet amikor elkövetted és mégis szeret téged. Nem azért kéri, hogy megbánd, hogy ő is tudomást szerezzen róla, hanem azért, hogy kibocsáthassa rád a kegyelmét. De ha magadban tartod a problémát akkor hordoznod kell.

 
6. Szakíts az okkultizmussal:
Szakíts az okkultizmussal az átkokkal és a titkos társaságokkal, különösen a szabad kőműves társaságokkal. Ez a forrása a legnagyobb démoni problémáknak. És ez generációról generációra száll. Ilyen pl. a fogyatékosság, visszamaradottság és ehhez hasonlók. 

 
7. Bocsáss meg másoknak:
Kivétel nélkül mindenkinek bocsáss meg mindenkinek akik vétkeztek ellened. Nem hagyhatsz ki senkit, a te dolgod, hogy megbocsáss. Ne várj addig míg megalázzák magukat és azt mondják: Igazán nagyon sajnálom amit tettem. Elsősorban nem az ő kedvükért kell megbocsátanod, hanem saját magad miatt. Azt szoktam mondani az embereknek, hogy a megbocsátás nem valami szuper szellemi vagy szentimentális dolog, hanem egyszerűen világos önérdek. Ebből áll az egész. 

8. Kilehelni:
A passzivitás nem vezet sehova, aktívnak kell lenned. A legegyszerűbb dolog amit tehetsz az az, hogy elkezdesz kilehelni. Mind a héberben, mind a görögben egy szó jelzi a szellemet és a leheletet. Pl. allergiát is ki lehet lehelni.