2018. április 13., péntek

R.W. Schambach - Bizonyságok a csodatevő kenet c. könyvből 4.

Sok évvel ezelőtt megvásároltam egy színházépületet Brooklynban, New Yorkban. Akkoriban nem találtam olyan gyülekezetet, amely az összejöveteleimet szponzorálta volna. Túlságosan radikális voltam. Olyan sokan tértek meg nálunk, hogy saját épületet kellett vásárolnom és gyülekezetet indítanom, mert nem küldhettem őket azokba a hideg, halott egyházakba.

Tehát odamentem, hogy a szükséges pénzt előteremtsem. Ha tíz napig maradok, biztosan letehetem a foglalót az épületre.

Volt ott egy férfi, akinek szörnyen kellett volna egy új teherautó. A jelenlegi már romhalmaz volt - akadt már dolgod egy ilyen tragaccsal? Kézrátételt kell alkalmaznod a beindításához, és kézrátétel kell a leállításához is!

Ez az ember már az első este lejött a folyosón. „Schambach testvér - mondta-, Isten szólt hozzám.”

"Testvér, mit mondott neked?" — érdeklődtem.

"Egy új teherautóra gyűjtök - felelte -, de valahányszor félreteszek rá, mindig valami sürgős kiadásom támad, és hozzá kell nyúlnom a pénzhez. Hát itt van nálam az összeg, ami eddig összegyűlt a talicskára. Mialatt imádkoztál, az Úr szólt hozzám.”

"Mit? Mondd el, testvér!" - kértem.

„A zsebemben van 500 dollár, és Isten azt mondta, ha neki adom, Ő kiutal nekem egy új teherkocsit.”

„Ki mondta ezt neked?”

„Isten mondta” - felelte.

„No, akkor elő is húzhatod azt a pénzt; 500 dollárért sehol sem kapsz új teherautót. Ha Isten mondta, Ő megteszi, Ő megteszi!”

Isten először is azt akarja, hogy légy engedelmes. Szeretnélek bátorítani a pénzügyeiddel kapcsolatban: Isten meg akar téged áldani; mindenre áldást kíván bocsátani, amire ráteszed a kezedet. Azonban engedelmesnek kell lenned az Úr szava iránt.

Így hát az a férfi eleresztette a pénzt.

Másnap este egy akkora borítékkal állított be, hogy attól egy elefánt is megfulladt volna! Tényleg óriási boríték volt, hiszen elfért benne kétszázhatvan darab százdolláros bankjegy.

„Ó testvér - mondtam - itt valaminek történnie kellett!”

Átnyújtottam a mikrofont, ő meg előadta a legvadabb sztorit, amit életemben hallottam!

Éppen Brooklyn utcáin vezette az öreg roncsot, amikor Isten így szólt hozzá: „Állítsd le a motort! Szállj ki, és nyisd fel a motorháztetőt!”

Megtette, és Isten folytatta: „Nézz le a karburátorra!”

Nekem ilyet Isten nem mondana, mert ha tőlem kérné, hogy nézzek rá a karburátorra, én a csomagtartóban keresném. Nem tudom, hol von a helye, nem vagyok műszaki beállítottságú ember. De ez a férfi tudta.

Tehát szemügyre vette a karburátort. „Elment az eszem?” - tette fel a kérdést „Nézek, de nem látok mást, csak egy karburátort!” Lecsukta a tetőt, visszaült a volánhoz, és tovább pöfögött az úton. Ám Isten újra megállította.

„Azt mondtam, hogy állítsd meg a járművet, és nézd meg a karburátort!”

Így hát újra megállt és felnyitotta a motorháztetőt. „Nézem, Uram” - mondta.

"A kezeddel nézd!” - mondta Isten.

Lenyúlt a karburátorhoz, és megmarkolt valamit, ami nem tartozott oda. Egy olajszűrő méretű henger volt, zsírral borítva. „Ez az” - mondta Isten. „Törd le!”

Letörte, és a megpörkölődött zsír alatt 26.000 dollárt talált, csupa százdolláros bankóban. Abból vehetett egy vadonatúj teherautót, a tizedet meg elhozta nekem.

Amikor mindezt elmondta, az egész gyülekezet bezsongott! A torkuk szakadtából üvöltöztek és sikoltoztak Istent dicsőítve, vagy fél tucat tag meg fölpattant és kirohant a helységből. Gondolom megnézték, mi van a karburátoruk alatt.

Dicsőség Istennek! Ez a férfi adakozott az Úrnak, és Ő látta, mi van a szívében.

Amikor anyagi nehézségeid vannak, talán úgy gondolod, Isten úgy segít majd rajtad, hogy szól egy gazdag személynek, és odaküldi hozzád. Csakhogy te soha ne találgasd, hogy Ő miként fog intézkedni, mert biztos, hogy kanyarít egyet a dolgokon, aztán valahogy másképp csinálja! Ő titokzatos módokon működik!

A könyv megrendelhető itt: http://webshop.immanuel.hu/immanuel-alapitvany?product_id=8073&page=7