2018. április 20., péntek

Idézet - Németh Sándor

"Higgy abban, hogy az Úrtól folyamatosan kegyelem árad rád! Nem kell ehhez liturgia. A nap minden pillanatában lehetőség van arra, hogy kegyelmet vegyél! Azt veheted, amire szükséged van: gyógyulás, áldás, szabadulás. Gyorsan el tud menni rólad a vádlás, a kárhoztatás, mert Isten kegyelme alatt vagy. A lelkedet elválasztja ezektől a szidalmaktól, és újra felszabadulsz!

Fontos tudnod, hogy az Úr elfogadott téged! Nem vagy kirekesztve a megváltásból. Ne hidd el, ha ilyeneket mond a sátán. Hidd el, hogy Jézus a szívedben él, a gyermeke vagy, el van törölve a vádirat ellened! Ő nem emlékezik a bűneinkre! Nem hagyja az emlékében! Az ellenséged igen. Emlékeztetni akar arra, hogy mit csináltál korábban. Ha ezeken gondolkodsz, elveszíted a hited, és a keresztény identitásodban elindulnak a zűrzavarok. Ha bűnt követtél el, akkor sem adhatod át magad a csüggedésnek.

1János 2:1 Én fiacskáim, ezeket azért írom néktek, hogy ne vétkezzetek. És ha valaki vétkezik, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus.

Az Úr irgalmas Isten. Arról akar meggyőzni, hogy bánd meg a bűneidet, valld meg és ő megtisztít. Amikor bejön a keresztényekbe a bűnérzés, akkor egyből érzik a kárhoztatást. Reménykedj, hogy az Úr meg fog bocsátani, és ne az ítéletet várd! Fóbia, rettegés van azokon, akikben ez a várakozás van. Mivel Jézusban vagy, nem könnyű neked elkárhozni! Ezt csak az ördög akarja elhitetni veled.

Róma 8:1 Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, a kik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Szellem szerint.

Minden vádlás és kárhoztatás alatt erősítsd meg magad, hogy te Krisztusban vagy és nem nélküle! Isten Krisztusból néz rád! Nem talál benned bűnt. Te is Krisztusban nézd magadat! Úgy lásd magad, ahogy az Ige mondja, mert az Ige Krisztus beszéde. Ragaszkodj a hited megvallásához, amikor a rabló el akarja lopni a hitedet! Jézus benned van, nem az épületekben! Minden nap megvan a lehetőségünk, hogy bizalommal járuljunk a kegyelem királyi székéhez, és az Úr megsegít minket. Ahogy Jeruzsálemet elfogadta az Úr, téged is elfogadott. Ebben gyakorold a hitedet! Bálám azt hitte, hogy magára hagyta Isten Izraelt a bűnei miatt. Lehet, hogy ha ketten vannak, akkor elmondja nekik az Úr, hogy miből kell megváltozniuk, de az ellenség előtt nem. Dávid is tudta, hogy hibát követett el, de az ellenségeivel szembeni zsoltárokban nem foglalkozik ezekkel! A családodban te is reális vagy a gyerekeiddel, de az ellenségtől megvéded.
Ne engedd, hogy az ellenséggel való szembenállásodban gyengítsenek azok a vétkek, amelyek az életedben vannak! az Úr soha nem akar kiszolgáltatni az ellenségnek.

Róma 8:31 Mit mondunk azért ezekre? Ha az Isten velünk, kicsoda ellenünk?

Amikor istentiszteleten összejövünk, akkor még erősebbé kell tenni a hitünket, mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az Ő nevében, Ő ott van. a közösségi együttlét célja nem csak az, hogy egymást lássuk, hanem hogy higgyük, hogy az Úr közöttünk van: meggyógyít, megszabadít, megáld, fölken. Az istentisztelet egy aktív egy cselekedet. Itt van Jézus. Zajlik a meccs. Hogy mit veszel át, az rajtad múlik!!!! Kapcsold be a hitedet! Egy ember hit által seregeket tud legyőzni!

Ne azt várd, hogy mikor teszi rád valaki a kezét! Vedd az Úr jelenlétét! Olyan erős legyél, amikor reggel elkelsz, és kotorászik benned a vírus, akkor kiugorjon belőled, mint a büdös bogár! :-)
Ne lásd magadat betegnek! Jogod van ahhoz, hogy egész életedben egészséges legyél!

Róma 8:1 Nincsen azért immár semmi kárhoztatásuk azoknak, akik Krisztus Jézusban vannak, kik nem test szerint járnak, hanem Szellem szerint.

János 3:16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Erre az Igére figyelj! Nincs okod, hogy félj Isten büntetésétől! Azért hívott el, hogy Jézus felmagasztalása által rád árassza az áldásait! Isten nem arról tárgyal veled, hogy honnan jössz, hanem hogy hová mész!"