2018. április 24., kedd

Németh Sándor - Az Úr nem hagy el! 1.

Máté 28:20. "Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!"

Amikor megtértél, akkor bekerültél egy szövetségbe, amelyben Isten elkötelezte magát, hogy megtart téged, nem enged elveszni! Nem szabad, hogy félj a jövőtől!!! Ne vetítsd ki a jelen problémát a jövőre! A problémák ideiglenesek, a szabadulásod pedig végleges!

Vedd el azt a dicsőséget, amellyel Isten Jézus Krisztust megáldotta! Olyan személyes terved van, amelynek a beteljesedése csak TŐLED függ!!!! Attól, hogy milyen a viszonyod az Atyával, a Fiúval és a Szent Szellemmel!

Szállj be a hajóba! Épülj be a gyülekezetbe, az egyházba, mert azért jön el az Úr! Ha ép tag vagy, akkor garantálva van a számodra, hogy a földi pályafutásod sikeres lesz!!!! Isten meg fog szabadítani!! Ez legyen az alapvető bizalom az életedben!!!

Ne azzal foglalkozz, hogyan alakul majd a jövőd, hanem szállj be a hajóba, mert azt nem éri el a pusztító áradat akkor sem, ha vihar éri! Jézus Krisztus örökké vele marad!

Ne élj elszigetelten! Az Úr közösségre hívott el Téged! Ő legyen az életedben az első és az utolsó! Rendszeresen vizsgáld meg, hogy hol van az Úr az életedben!!!! Első, második, harmadik helyen? Ezt mindig vizsgáld meg! Semmi ne szorítsa ki az Ő elsőbbségét az életedből!

Azért hívott el az Úr, hogy Hozzá gyere, és Vele legyél közösségben! Benne van az üdvösséged, boldogságod! Őbenne leszel egészséges! Őbenne leszel áldott!!

Akkor is együtt érez Veled, amikor nem látod: kéri az Atyát, hogy küldje Neked azokat az áldásokat, amelyekre szükséged van, hogy fenn tudj maradni az adott helyzetben, és ne süllyedj el!

Bizonyságtevő, hitvalló keresztény legyél! Így még inkább erősíti Jézus Krisztus közbenjáró szolgálatát az életedben! Ne szégyelld Őt, mert nincs miért! Őrá figyelj, mert Ő tökéletes!

Ne az emberekre figyelj, mert akkor félni fogsz, hogy te is elkövetsz valami bajt! Jézusra nézz, mert Ő tökéletes mintát állított elénk, hogyan kell sikeresnek lenni a földi életben. Ő a siker embere! Ne a világban keress a sikerre példát!!!! Minden területen Ő tud téged megáldani! Teljesen mindegy, hogy mi a foglalkozásod! Ő a hajóba hívott el, amelynek az a célja, hogy elérd a túlsó partot, az örök élet partját! Amíg a hajó a tengerpart közelében tartózkodott, addig nem volt semmi problémával dolga. A tenger közepén érte őket a nagy vihar. Már nem kicsi gyülekezet volt, hanem nagy. Nagy fának nagy árnyéka van. Ha fontos ember vagy az Úr tervében, és nagy ember vagy, akkor nagy nehézségbe fogsz keveredni, mert nagy konfliktus zajlik érted a szellemvilágban. Az ördög megtud valamit a rád vonatkozó tervből, és mindent megtesz, hogy megakadályozzon téged az úton, hogy ne tudd betölteni az elhívásodat. Nem csak abból van vihar, ha valamit elrontasz, hanem az ellenségnek az a célja, hogy ne érd el a túlsó partot! Meg akar akadályozni minden módon.

Amikor viharba kerülsz, akkor nem kell kétségbe esned, mert nem véletlen vagy az úton, hanem Isten tervéből, aki elindított a hit pályáján. Kiragad a nehézségből, hogy bevigyen arra a helyre, ahová téged tervezett.

Istentiszteleten elhangzott prédikáció jegyzete