2018. április 5., csütörtök

David Wilkerson - Ezekben az időkben különleges bizalomra van szükségünk 3.

2. Különleges bizalomra van szükségünk, amikor megélhetésünk veszélyben van

Életemben soha nem beszéltem annyi ijedt emberrel mint mostanában. Amerika teljesen megrémült: építési vállalkozók, ingatlanügynökök, Wall Street szakértők, kereskedők, igazgatók, ügyvédek, étterem-tulajdonosok, kisvállalkozók - mind ugyanazt mondják: “Rosszabb, mint amire számítottunk. És még ennél is rosszabb lesz. Minden bizonytalan."

Bankok érvényesítik jelzálogjogukat az emberek otthona felett. New Yorkban a családok összeköltöznek egy kis lakásba. Országszerte sokan otthagyták jelzáloggal terhelt házaikat, mert adósságuk nagyobb volt mint a ház értéke. Némelyek kiköltöztek anélkül, hogy új címüket meghagyták volna.

Senki nem akar ilyen lehangoló híreket hallani. A puritánoknak volt egy mondásuk: “Ragaszkodásunk megvesztegeti ítélőképességünket." Mindannyian szeretjük Amerikát és az itteni életmódunkat. Ha nem nézünk szembe azzal az igazsággal, hogy a nehéz idők ebben az országban előttünk vannak, soha nem lesz meg az a bizalmunk és magabiztosságunk amire szükségünk lesz. Meg kell értenünk az időket, hogy el tudjuk kérni Istentől azt a különleges bizalmat, ami átvisz az előttünk állókon.

De ne hidd, hogy mindez meglepi Jézust. Látta, hogy ez be fog következni. Az, aki számon tartja hajszálaink számát és tudja minden egyes veréb elhullását, már jó előre tudta, hogy mivel fogunk szembenézni ezekben az utolsó időkben. Tudta, hogy az állami költségvetés minden egyes dollárja hova kerül és hogy az adó és ingatlan költségek emelkedni fognak. Tudta, hogy munkanélküliséggel fogunk szembenézni, minden számlánk, szükségletünk, még a gyermekeink száma is ismert volt előtte. Nincs egyetlen olyan dolog amiről áldott Üdvözítőnk ne tudott volna amikor ezt mondta: “Ne aggódjatok. Mennyei Atyátok ismeri személyes szükségeteket. El fog látni titeket.” (lásd Máté. 6:25-34)

Jézus ugyancsak beszélt az eljövendő veszélyes időkről: éhínségek, háborúk, járványok, földrengések, tanácstalanság, szerencsétlenségek, félelem minden oldalról. Mégis ezt mondta: “Még csak ne is gondolj szükségleteidre. Ne aggódj miattuk.”

Talán ezt kérdezed: “Hogyan tud egy szükségben lévő keresztény nem aggódni fizikai helyzete miatt?” Csak azt tudom mondani, hogy nem lehet visszalépni Jézus nekünk szóló ígéreteiben. Szavai örökkévaló szavak: “Mondom nektek...” Valójában ezeket a szavakat magunkkal vihetjük Isten trónja elé és ezt mondhatjuk Jézusnak: “Ezek a kiemelt szavaid a Bibliában: “Mondom néktek, ne aggódjatok...gondot viselek rátok.”

Mindegy, hogy milyen erős a vihar, Urunk el fogja látni a madarakat, és a mezők liliomait, a tenger halait. “...Atyátok eltartja őket.” (Máté 6:26)

Egyetlen egy teremtmény sem fog szenvedni az Úr tudta nélkül. Ezt kérdezem: milyen Atya lenne Ő, ha etetné az állatokat és elhanyagolná gyermekeit? Milyen Isten az, aki megszámolja hajunk szálait, de a pénzt a zsebünkben nem? Erre még gondolni is istenkáromlás! Atyánk ellátja a teljes állatvilágot és a nehéz időktől függetlenül soha nem hagyja abba. “...nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?” (Mt. 6:26-30)

Hiszem, hogy Isten különleges ígérettel látott el minket ezekre az előttünk álló különösen nehéz időkre. Ábrahám és leszármazottai kapták esküként: “Arról az esküről, amellyel megesküdött atyánknak, Ábrahámnak; és megadja nekünk, hogy ellenségeink kezéből megszabadulva, félelem nélkül szolgáljunk neki szentségben és igazságban Őelőtte életünk minden napján” (Lukács 1:73-75) Isten megesküdött, hogy megszabadít minden ellenségünktől és félelmetes dologtól, hogy félelem nélkül szolgálhassuk Őt életünk minden napján.

Szeretteim, az éhség ellenség. A ruhátlanság és a szegénység is ellenségek. Isten esküje kell hogy bizalmunk alapköve legyen minden válsághelyzetben, szerencsétlenségben és félelmetes időkben. Arra sürgetlek benneteket, hogy véssétek emlékezetetekbe mindezeket. Legyen ez a szent érvetek a kegyelem trónja előtt.