2019. március 22., péntek

Smith Wigglesworth - A hit ereje (részlet)

A gyógyulás kenyere

"Melyik atya pedig az közületek, akitől a fia kenyeret kér, és ő talán követ ad néki? Vagy ha halat, vajon a hal helyett kígyót ad-e néki?" Lukács 11:11.

Napi szakasz: Márk 7:24–30; Lukács 11:5–13.

Fölvetődik a kérdés: mindenki számára elérhető az üdvösség és a gyógyulás? Igen, mindenki megkaphatja, aki tétovázás nélkül törekszik rájuk, és igényt tart a járandóságára. Emlékszel arra a sziroföníciai asszonyra, aki azt akarta, hogy űzzék ki a démont a lányából? Jézus ezt mondta neki: „Engedd, hogy először a fiak elégíttessenek meg. Mert nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni” (Márk 7:27). Figyeld meg: a Mester itt a gyermekek kenyereként beszél a gyógyulásról és a szabadulásról, ezért ha te Isten gyermeke vagy, bizony sürgetheted az eledeledet.
A sziroföníciai asszonynak feltett szándéka volt, hogy megkapja az Úrtól, amit keresett. Ezt mondta: „Úgy van Uram; hiszen az ebek is esznek az asztal alatt a gyermekek morzsalékaiból” (28. vers).
Az asszony hite láttán Jézus megindultan mondta: „E beszédért, eredj el; az ördög kiment a te leányodból” (29. vers).

Isten sok gyermeke elutasítja véren megvásárolt részesedését a Krisztusban megnyerhető egészségből, és elveti azt magától. Mindeközben a bűnösök odafurakodnak és fölszedegetik a morzsákat az asztal alól – megtalálják az orvosságot, nemcsak a testük, hanem a szellemük és lelkük számára is. A sziroföníciai asszony hazatérve úgy találta, hogy a démon valóban kiment a lányából. Isten hatalmas Igéje révén ma minden gyermeke számára elérhető a kenyér – az élet és az egészség.

Az Ige minden betegséget eltávolíthat a testedből. A gyógyulás a te részed Krisztusban – Ő maga a mi kenyerünk, életünk, egészségünk és mindenben mindenünk. Talán mélyre süllyedtél a bűnben, mégis hozzá fordulhatsz megtéréssel, és Ő megbocsát neked, megtisztít és meggyógyít téged. Szavai szellem és élet azok számára, akik befogadják (János 6:63). Jóel könyvének utolsó verse egy ígéretet tartalmaz; így hangzik: „kitisztítom vérükből, amelyből még ki nem tisztítottam” (Jóel 3:21). Ez lényegében azt állítja, hogy belül a szívben Ő új életről gondoskodik. Jézus Krisztusnak, Isten Fiának élete úgy megtisztíthatja az emberek szívét és értelmét, hogy teljesen átalakulnak – a szellemük, lelkük és testük egyaránt.

A betegek Bethesda tava körül időztek, és egy bizonyos férfi már régóta ott volt. A betegsége már harmincnyolc éve tartott. Amikor az angyal felkavarta a vizet, újra és újra lehetőség nyílt a gyógyulásra, de ő csak elfacsarodott szívvel nézhette, hogy más valaki lép be előtte és gyógyul meg. Azután egy nap Jézus arra járt, és meglátva siralmas állapotában, amint ott feküdt, megkérdezte: „Akarsz-e meggyógyulni?” (János 5:6). Ezt Jézus mondta, és az Ő szavai „öröktől fogva mindörökké” tartanak (Zsoltárok 90:2). Ma hozzád szólnak ezek a szavak, aki megpróbáltatásokon mész keresztül. Beszélhetsz úgy, mint ez a szegény ember: „Mind mostanig minden lehetőséget elszalasztottam.”

Ne törődj vele! „Meg akarsz gyógyulni?”

Mai gondolat: Ahhoz, hogy az egészség osztályrészed legyen, az élő hit egyetlen érintésén kívül nincs egyébre szükséged.