2019. március 19., kedd

Smith Wigglesworth - A hit ereje (részlet)

A másokat elhordozó szeretet

"Elszenvedvén egymást szeretetben."
Efézus 4:2

Napi szakasz: Galata 6:1–10.

Szükséges dolog elhordoznunk „egymást szeretetben.” Mennyire ellentétes ez az emberi szívek keménységével, mennyire ellenkezik a gonosz erőkkel, ellenkezik a természetes észjárással! Isten irántad kimutatott szeretete az, ami lágy, együtt érző szeretetet ad nektek is egymás felé. Csak a megtört és bűnbánó szív viseli magán Isten jegyét; és Ő csak azon a csendes, a világtól félreeső helyen szól hozzád és bátorít téged, ahol padlót fogtál. Ő irgalommal kinyújtja feléd a kezét, amikor senki sem nyúl a hónod alá, és elvezet oda, ahol könyörületre találsz. Ott nem gondolhatsz gonoszt, és nem tehetsz semmi kíméletlent. Ott Isten gyengéd szertetettel megtanít a hosszútűrésre.

Amikor Isten tűzbe borít egy lelket az Ő egyházában, engem nagyobb szeretet fűz ahhoz a testvérhez, mint a földi testvéremhez. Ó, ez a szeretet, miről én beszélek, isteni szeretet, nem emberi! Magasabb rendű az emberi szeretetnél, elkötelezettebb annál Isten iránt. Ez a szeretet nem fog elárulni, és minden vonatkozásban igaz. Rábízhatod magad; nem fog megváltozni a természete. Isteni szeretetben pontosan úgy teszel majd, mint ahogyan Jézus cselekedett, mert ugyanolyan szellemben cselekszel. „Amint Ő van, úgy vagyunk mi is e világban” (1János 4:17).
Ahogy elmélyül a bensőséges kapcsolatod Krisztussal – miközben Ővele jársz „világosságban…, amint ő maga a világosságban van” (1János 1:7) –, minden metszetében páratlanná válik ez a közösség.

Imádkozom, hogy Isten segítsen nekünk megérteni ezt, hogy magunkra ölthessük mennyei hajlékunkat (2Korinthus 5:2) úgy, mint még soha; egy újabb fenséges érintésben, egy más mennyei ideálban részesülve tőle. Senki nem tud úgy szeretni, mint Isten. S amikor Ő bevon minket ebbe az isteni szeretetbe, pontosan megértjük majd ezt az igét, ezt a verset, mert ez egy esdeklő kérleléssel, szenvedéllyel és együttérzéssel teljes szeretet; Jézus minden érintése benne van. Ó, milyen nagyszerű

„Teljes alázatossággal és szelídséggel, hosszútűréssel elszenvedni egymást szeretetben” (Efézus 4:2)!
Hát nem dicsőséges? Sehol máshol nem lelsz rá – sehol nem találod meg ezeket a képeket, bárhová mész. Elmehetsz a világ bármelyik könyvtárába, akkor is kétlem, hogy találsz e szavakhoz hasonlót, vagy hasonlóan megfogalmazott gondolatot – hacsak nem az Igéből származik. Ezek a szavak nem a természet kertjében teremtek, hanem Istenében. Értelmüket a Szent Szellem magyarázza, mert az üdvösségnek ezt az ideálját egyedül Ő tárhatja fel. Csodálatosak és gyönyörűek ezek a szavak, szellemi nagysággal teljesek – Istentől származnak, halleluja!

Mai gondolat: Addig nem tudsz türelmes lenni másokkal, amíg fel nem ismered, hogy Isten mennyire türelmes veled.