2019. március 1., péntek

Frank Hammond - Dicséret. A hadviselés és szabadulás fegyvere 4.

Néha nehézséget okoz a dicséretbe való belépés

Előfordul, hogy a gyülekezetben belépsz az Úr jelenlétébe, de nem vagy elég jó hangulatban ahhoz, hogy dicsérd Őt. Hányan voltunk már ilyen helyzetben? Szerintem te is átéltél már ilyet. Lapozz a Jakab 5:1-hoz. Jakab arról beszél, mit kell tenni akkor, amikor gyülekezet összejön:

„Szenved-e valaki közöttetek?”

A „szenved” szó szerinti fordítása: rossz bánásmódban részesül. Van közöttetek olyan, aki rossz bánásmódban részesül? Mielőtt elindultál otthonról, a férjed talán kiabált veled, vagy valaki kellemetlenséget okozott és megbántott téged. Ezt jelenti a „szenved” szó. Ha úgy állsz be a szolgálatba, hogy szenvedsz, akkor szellemi értelemben nyomorék vagy. Nem mozdul meg a lábad, a kezed sem emelkedik a magasba. Szenvedsz.

Jakab azonban megmondja, mit kell tenned:

„Imádkozzon!”

Miért imádkozzon egy szenvedő ember? Addig imádkozzon, amíg ki nem veted a neheztelést a szívéből. Addig imádkozzon, amíg a szíve ki nem gyógyul a szenvedésből. Addig imádkozzon, amíg nem érzi szabadnak magát.

„Öröme van-e valakinek? Énekeljen dicséretet!”

Azt mondja, amikor örülsz, menj el a gyülekezetbe, és énekelj dicséretet Istennek. Nagy segítségére leszel azoknak, akik szenvedések között imádkoznak.

Az a cél, hogy jöjjünk össze, legyünk az Úr serege! Ha a sereg egyik része betegszabadságon van, nem túl ütőképes a sereg. Ha az emberek fele szenved, nem tudnak teljes szívvel részt venni a csatában vagy a Szent Szellem áramlásába, azzal az egész szolgálatot megbetegítik. Tehát azt javasolja, hogy találjuk meg a kiutat, legyünk egy csapat, legyen a sereg egységes. Hagyjuk, hogy a dolgok beinduljanak!

Amikor szenvedünk, azt mondják nekünk, hogy felelősségünk van Isten előtt, és tennünk kell valamit. Ha szenvedsz, és semmit nem teszel ellene, akadályozod a szolgálatot. Isten azt mondja, térdelj le és imádkozz, tedd helyre a dolgokat, állítsd helyre a szívedet. Hangolódj rá Istenre!

Aki jókedvűen érkezik, kezdje el dicsérni, és ezzel felemeli a többieket. Jakab így folytatja.

„Beteg-e valaki közöttetek?”

Melyik a legjobb hely, ha beteg vagy? A gyülekezet. Azt mondja, ha valaki beteg, vagy fájdalmai vannak,

„Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében. És a hitből fakadó imádság megszabadítja a szenvedőt, az Úr felsegíti őt…” 

és

„sőt ha bűnt követett is el, bocsánatot nyer.”

Egészen idáig az istentisztelet végén szolgáltunk a betegek felé. Most Isten azonban azt mondja, hogy a szolgálat kezdetén tegyük ezt. Majd miután minden szenvedőt és gyengét megérint az Úr, mindenki egységben tud fókuszálni és dicsőíteni, és fegyverként használva a dicséretet.

A dicséret egy szellemi fegyver az ellenség ereje ellen. Az ördög mindent megtesz azért, hogy vesztesnek érezzük magunkat; megakadályoz abban, hogy felkeljünk, énekeljünk és táncoljunk az Úr előtt. Ettől feldühödünk. Ha van valami, amitől egy keresztény vadul harcolni kezd, ez az! Így válaszolj neki vissza:

„Ördög, hogy merészeled ezt tenni! Nem fogod ezt belém tolni! Nem veszem magamra a nehézség szellemét, a dicséret ruháját fogom felvenni. Dicsőség Jézusnak!”

Fordította: Berényi Irén