2018. május 14., hétfő

Frank Hammond - Démonok és szabadulás Jézus szolgálata alapján 9.

9. El kell kerülnünk azt a büszkeségünkre apelláló kísértést, hogy azzal kétkedjünk: démonokkal beszéltünk. A büszkeség az a bűn, amely miatt az ördög kegyvesztett lett Isten előtt. Ma is minden embert kísért a büszkeséggel. Ha az ördög egy szabadulásban szolgáló személyt bele tud rántani a büszkeség bűnébe - akárcsak a démonokkal való társalgás felett érzett büszkeségbe is-, sikerült csapdát állítania. Senki nem lett még erősebb azáltal, amit démonok mondtak neki, ellenben ha ragaszkodik Isten beszédéhez, olyan lehet, mint a víz mellé ültetett fa. Az ellenség feletti győzelem abból származik, ha Isten Igéjét szóljuk, és amiről gondolkodunk éjjel és nappal. Isten azt mondta Józsuénak, amikor Kánaán óriásaival szállt szembe:

"El ne távozzék e törvénynek könyve a te szádtól, hanem gondolkodjál arról éjjel és nappal, hogy vigyázz és mindent úgy cselekedjél, amint írva van abban, akkor leszel jószerencsés a te utaidon, és akkor boldogulsz."

10. Nem szabad beleesnünk abba a hibába, hogy azt gondoljuk: titkos és értékes információkat nyerhetünk démonoktól. Az ördög tisztában van azzal, hogy aki hozzátesz vagy elvesz abból, ami a Bibliában írva van, átok alá kerül. Isten Igéje szigorú figyelmeztetéssel fejeződik be:

"Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogyha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra. És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak." (Jel 22,18-19)

Aki gonosz szellemekkel társalog, azt a démonok meggyőzhetik arról, hogy különleges információhoz jutott az ördögi hierarchiával, az ördög tervével vagy valamilyen kijelentett dologgal kapcsolatban. Ha egy személy elfogad ilyen információkat igazságként, már bele is esett a csapdába. A Biblia figyelmeztet bennünket, hogy ilyen csalások elő fognak fordulni az utolsó napokban.

"A Szellem pedig nyilván mondja, hogy az utolsó időben némelyek elszakadnak a hittől, hitető szellemekre és gonosz szellemek tanításaira figyelmezvén." (I. Tim 4.1)

11. A démonokkal való beszélgetés nem szükséges a szabaduláshoz. Jézus kiűzte a démonokat, anélkül, hogy beszélgetett volna velük, így tesz ma is minden sikeres szabadító szolgálat.

12. A démonok beszéde nem építi a hitet. Démonok beszédének hallgatását meg lehet ideologizálni azzal, hogy ez meggyőzheti a szkeptikusokat, és azokat, akik még nem fogadták el a démonok valóságosságát. A Biblia viszont azt tanítja, hogy a hit nem a démonok beszéde által jön, hanem „a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által." (Róm 10,17)

A démonok beszéde izgalomba hozhatja a testi embereket, de semmi hasznos eredménnyel nem jár. Az Újszövetségben a démonok néha szóltak, vagy felkiáltottak, amikor kiűzték őket. A szolgálótestvérek ma is tapasztalnak ilyet, de nem kell keresni az ilyen alkalmakat, és ne próbáljunk információt gyűjteni démonok beszédre bátorításával.

13. A démonokkal való beszélgetés könnyen az "ördöngösöktől tudakozó” tiltott szerepbe vihet minket (5Móz 18,11) Ha valaki összekötő kapocs lesz a démoni birodalommal, spiritiszta médiummá válik, és az információ, amelyet továbbít, gonosz szellemek tanítása lesz (lTim 4,1). A démonokkal való társalgás nemcsak ostoba dolog tehát, hanem kimondottan veszélyes is.