2018. május 24., csütörtök

Flaisz Endre - Hálaadás 4.

A hit szellemének a működését befolyásolja a hálaadás.

Márk 11:22 És Jézus felelvén, monda nékik: Legyen hitetek Istenben.

Birtokoljátok Isten hitét! Mit jelent ez? Miért kell Istennek hinnie? És hogy tudom ezt birtokolni? Az Atya, a Fiú és a Szent Szellem között van egy feltétlen bizalom. Amit az Atya mond, az úgy lesz. Ezt tudja a Fiú és a Szent Szellem. Ez a felhőtlen viszony Isten hite.

2Korinthus 4:13 Mivelhogy pedig a hitnek mi bennünk is ugyanaz a szelleme van meg, amint írva van: Hittem és azért szóltam; hiszünk mi is, és azért szólunk;

A hitnek a szelleme hozza létre benned a feltétlen bizalmat Isten felé!

Nagyon csodálatos, ha valaki meggyógyul, de az még csodálatosabb, ha üdvösséget nyer! Mit ér vele, hogy meggyógyul, hogyha amikor meghal, akkor elkárhozik?

Ha hálás ember vagy, akkor sokkal több jó dolog fog veled történni! A csodák mindig a köszönöm szóval kezdődtek! Lásd a kenyérszaporítást! Jézus hálát adott az Atyának! Ezután csoda történt. Később úgy említi ezt a helyet az Ige, hogy „hajók érkeztek arra a helyre, ahol Jézus hálákat adott!” Nem a csodát említi, ami ott történt.

Vagy Lázár esete, ahol Jézus a 4 napos bűzlő hullát támasztotta fel. Előtte hálát adott az Atyának, hogy mindenkor meghallgatja Őt.

A bajok nem jogosítanak fel arra, hogy hálátlan, kemény, keserű ember legyél! Sózd a környezetedet azzal, hogy köszönöm! Mindenben és mindenkor legyél hálás!

Mi történik ilyenkor a Mennyben?

Jób 1:8 És monda az Úr a Sátánnak: Észrevetted-é az én szolgámat, Jóbot? Bizony nincs hozzá hasonló a földön: feddhetetlen, igaz, istenfélő, és bűngyűlölő.
Jób 1:9 Felele pedig az Úrnak a Sátán, és monda: Avagy ok nélkül féli-é Jób az Istent?
Jób 1:10 Nem te vetted-é körül őt magát, házát és mindenét, amije van? Keze munkáját megáldottad, marhája igen elszaporodott e földön.
Jób 1:11 De bocsássad csak rá a te kezedet, verd meg mindazt, ami az övé, avagy nem átkoz-é meg szemtől-szembe téged?!

Lucifer propaganda szövege volt ez, amivel maga mellé állította az angyalok 1/3 részét. Jób motívumait kérdőjelezte meg. Egy ravasz módon nem Jóbot támadta meg, hanem Istent: „Te nem vagy olyan minőségű lény, hogy érdek nélkül is dicsérjenek téged. Mind azért adnak hálát, mert érdekük fűződik hozzád. De foszd meg ezektől, és meg fognak téged átkozni!”

A Jób könyve Istenről szól, és nem Jóbról: Isten diktátor-e, akinek gonosz szíve van, vagy olyan személy, akit a minősége miatt dicsérnek, szeretnek az emberek?

Az ember és az angyal között van egy óriási különbség, ami a teremtésükből látszik:
Az embert úgy teremtette Isten, hogy belelehelte a szellemét, vagyis szellemi köldökzsinór jött létre. Az angyalokat úgy teremtette, mint egy szobrász a szobrot. Nincs közöttük szellemi kapcsolat. Az angyalok látják az Úr dicsőségét, erejét, de a szívükben, belül nem ismerték meg Isten szívének a titkát. Az emberben létrehozta Isten a szíve és az ember szíve közötti szellemi csatornát.

Amikor Lucifer fellázította az angyalok 1/3 részét, akkor a 2/3 részben is egy zavar jött létre: Vajon milyen Isten szívének a titka? Ádám teremtésével olyan lényt teremtett az Úr, aki meg tudja kóstolni Isten szívét.

1Péter 2:3 Mivelhogy ízleltétek, hogy jóságos az Úr.

Amikor dicséred az Urat egy nehéz helyzetben, akkor te egy mennyei bírósági tárgyaláson szavaztál a sátán ellen az Úr mellett! A dicséretedből kiolvassák az angyalok az Úr szívét, hogy te a nyomorult helyzetben is dicséred Őt, hogy amit Lucifer mondott, az szemen szedett hazugság! Ezzel fölszámolsz egy jövőbeli lázadást a Mennyben! Nem volt borítékolva, hogy soha többet nem lesz ilyen.

Efézus 3:10 Azért, hogy megismertettessék most a mennybeli fejedelemségekkel és hatalmasságokkal az egyház által az Istennek sokféle bölcsessége,

Isten sokféle bölcsességét = Isten szívének a titkát

Amit a mennyei fejedelemségek nem tudtak megismerni Istenből, azt a te dicséreteden keresztül ismerik meg; mert ízlelted és láttad, hogy jó az Úr!

Mondd ki, hogy: KÖSZÖNÖM! Ezzel töltsd be az atmoszférádat! Kinyílik a sorsod a csodára, a megtérésre, és bekerülsz Isten kegyelme alá!


Istentiszteleten elhangzott prédikáció jegyzete