2015. május 22., péntek

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - Kegyelem, kegyelem és még több kegyelem 14.

Tehát alázzátok meg magatokat

Alázzátok meg [fokozzátok le, alacsonyítsátok le magatokat önértékelésetekben] tehát magatokat Istennek hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. (1 Péter 5:6)

Tudod, mit jelent megalázni magad Isten hatalmas keze alatt, hogy aztán alkalmas időben felmagasztaljon téged? Ez azt jelenti, hogy elkéred az Úrtól azt, amire szükséged van, aztán megvárod, amíg Ő alkalmas időben megadja azt neked, hiszen tudod, hogy az Ő időzítése mindig tökéletes. Csak maradj nyugodtan, és ne feledd, hogy Ő az Isten, Ő tudja, mi a legjobb számodra a különböző élethelyzetekben. Ne próbáld te magad erőltetni a dolgokat, engedd, hogy az Úr megmutassa, mit kell tenned ahhoz, hogy együttműködj az Ő, veled kapcsolatos tervével és szándékaival.

Kegyelem és aggodalom

Minden gondotokat [nyugtalanságotokat, aggodalmaitokat, bizonytalanságotokat, egyszer és mindenkorra] ő reá vessétek, mert néki gondja van reátok. (1 Péter 5:7)

Aki valóban megérti Isten kegyelmének lényegét, nem aggodalmaskodik. Tudod, miért? Mert az aggodalmaskodás a test cselekedete. Csak arra tud összpontosítani, hogyan menekülhet meg ahelyett, hogy Istenre bízná a szabadítást.

Aki állandó aggodalomban él, nem veheti át Isten kegyelmét teljes egészében, mert ahogy a teljes szeretet kiűzi a félelmet (1 János 4:18), úgy Isten kegyelme kiírtja az aggodalmaskodás írmagját is.

Járj az Úr kegyelmében és ne a test cselekedetei szerint élj.

Fordította: Berényi Irén