2015. január 14., szerda

Derek Prince - A győztes fegyverek - A valódi ellenség

I. Bevezetés

A. Efé. 6:10–12—Pál arra figyelmeztet minket, hogy szükségszerűen részesei fogunk lenni egy intenzív szellemi konfliktusnak, amelyet egy igen ravasz ellenséggel— az ördöggel szemben kell folytatnunk. A Sátán lázadó szellemek—„testetlen személyek”— erőinek parancsol, amelyek a hatalom különböző szintjein rendeződnek

B. Efé. 2:2—A Sátán törvényes hatalmat gyakorol mindazok fölött, akik engedetlenek Istennek

C. Kol. 1:12–13—Az isteni beavatkozás következtében megszabadulhatunk a Sátán hatalma alól, és átkerülhetünk Krisztus országába. Krisztuson kívül csak a sötétség rendszere található, amelyet az a magasságban levő királyság irányít, amely az egész föld fölötti dominanciára törekszik.

1. A Biblia több mint egy ég létezéséről ad kijelentést:

a. 2 Kor. 12:2—Ha létezik harmadik ég, akkor léteznie kell első és második égnek is
b. Efé. 4:10—A „minden egek” kifejezés azt jelzi, hogy legalább három ég van. Az a szó, amelyet a Károli fordítás az Efé 6:12-ben a „magasság” szóval ad vissza, szintén azt jelenti, hogy „egek” vagy „magas helyek”. Lásd: Efé 1:3, 20; 2:6; 3:10.
c. Arra következtethetünk, hogy az „első” ég a látható égbolt, a Nappal, Holddal és csillagokkal; a „harmadik” ég az Isten lakóhelye; és a Sátán székhelye van a köztes égben.

D. Máté 12:24–28—A Sátánnak olyan királysága van, amelyben ő az egyeduralkodó, és amely nem megosztott. Két szinten is jelen van: a „magasságban” mint „Sátán” a lázadó angyalok fölött gyakorol uralmat, valamint a földön mint „Belzebub” (legyek ura) uralkodik a démonok fölött. A szabadító szolgálat a konkrét bizonyíték arra, hogy az Isten országa kihívást intézett a Sátán királysága ellen.

E. Dániel 10:2–3, 12–13—Isten angyala, amikor a mennyből Dánielhez a földre küldetett, útközben szembetalálkozott a lázadó angyalok ellenállásával a „magasságban”. Három hetébe tellett, mire át tudott törni rajtuk. Dániel imádsága először is előidézte a mennyei cselekményt, majd segítette Isten angyalát a keresztül jutásban.

F. 2 Kor. 10:3–5—Mivel egy szellemi küzdelemben veszünk részt, Isten a megfelelő szellemi fegyverekkel látott el minket, amelyekkel le tudjuk rontani a Sátán erődítményeit. Az a harcmező, amelyen a háborút meg kell vívnunk, az emberi elme területe.