2019. augusztus 28., szerda

Németh Sándor - Hogyan lehet egy ellenséges közegben növekedni 2.

A siker 2. titka: az Ige befogadása és követése. 

Az Úrhoz és az apostolokhoz kell ezt mérni, és nem ahhoz, hogy mit csinálnak ma a keresztények. Az építkezés fő akadálya ma a keresztény világ tradíciója. Meg tudják oltani ezek a Szent Szellemet és elsodorják Isten erejétől az embereket. A halott kereszténységben nincs spiritusz, nincs erő. Irreális dolgokat várnak ilyenkor az emberek. Halott emberrel nem lehet rekordot döntetni futásban! Kenet nélkül minden ébredés irreális várakozás. A kenet Jézus Krisztussal való közösségből jön. 

Ha meggyőzünk egy embert, hogy romlott a természete, megmondjuk neki, hogy ki tudja őt ebből megváltoztatni, és megtér, akkor hatalmas csatát nyerünk! A jó emberek jó körülményeket teremtenek. Először rendbe szedik a saját életüket, aztán pedig a környezetüket is. De ne várjuk azt, hogy a farkasok felépítik a nemzetünket! Ma már nem csak juhokat esznek, hanem kisfarkasokat és nagyfarkasokat is. A mostani ragadozók sokkal ragadozóbbak, mint a régiek! Mindent védeni kell!

Isten Igéjének a követésére kell nézned! Ne a divatmozgalmat nézd! Az egység az bibliai kifejezés és az alapja az Ige. Azokkal jó kapcsolatban lenni, akikből sugárzik a vágy Isten nagyobb erejére, munkájára! Jézus Krisztus a legjobb példája az Ige követésének + az apostolok!

Az áldás titka az Ige követése! Az 5Mózes 28. áldásai rád fognak így szállni! Áttöri a kenet a generációs falakat. Az erőtlen kereszténységgel való szinkretizmus nagyon veszélyes tud lenni. A tradíciók emberektől származnak. Erőtlenné teszik az Igét, az ember szíve elidegenedik Isten erejétől és megkeményedik. Újra és újra érintkezni kell Isten erejével, hogy a holt dolgokat kirázza belőlünk!

Jézus Krisztus tegnap, ma és örökké ugyanaz, ezért Ő ugyanazzal az erővel akar felkenni, minket, amivel a jeruzsálemi gyülekezetet. Így fognak növekedni a gyülekezetek és nehezebb helyzetben lesznek a sátán szolgái. Arra kell törekedni, hogy minden nap növekedjen a gyülekezet, ahogyan a korai egyházban is. Hogyan? El kell választani egymástól a holt és az élő kereszténységet! Hol vannak tele kenettel a keresztények és hol vannak halott keresztények?

Ne engedd elidegeníteni magad Isten erejétől, a kenettől! Nagy növekedésen ment keresztül a pünkösdi karizmatikus gyülekezet, és ezt sokan üzletnek tekintik. Isten népét akarják használni, hogy az egyéni érdekeiket érvényesítsék! Az egyház olyan helyzetben van, hogy kevés olyan ember van, aki azért utazik a világban, hogy a helyi gyülekezeteket erősítse. Az Apcselben nem látunk olyan Ministryket, amik az egyház fölött álltak volna. Pál ment, és törődött a helyi gyülekezetekkel. Semmi köze nincs a Bibliához annak, amikor valakik csak itt jönnek, a saját dolgaikat nézik, hogy nekik jó legyen. Ilyen helyeken nincs is szó megtérésről.

Bizonyos Ministryket kinéznek keresztények, és azokat támogatják. Nem a helyi gyülekezeteket támogatják. Nem ez Isten akarata! Sokan azért jönnek, hogy a saját dicsőségüket, szolgálatukat építsék. Ilyen nincs az Igében. Az evangéliumot úgy kell hirdetni, hogy Jézus Krisztus a középpont! Egyetlen apostol sem függetlenítette soha magát a helyi gyülekezetektől.

Sok embert megérint a kenet, de nem tér meg, hanem folytatja a bűnös életét. Nem az a baj, hogy rossz motívummal jön az Úrhoz, hanem az, hogy nem engedi, hogy az Úr megváltoztassa. Lehet, hogy azért jött valaki, hogy találjon magának társat, de az Úr megszentelte, megváltoztatta a motívumait és még társat is kapott.
Úgy kell élnünk, hogy a velünk élő embereknek legyünk áldások! Figyelni kell a szokásokat, tradíciókat! Ha eltorzítják a közösségünket Istennel, akkor azokat ki kell dobni!

A siker 3. titka: az élő Isten szeretete és az idegen istenek imádásából való megtérés. 

A bálványimádás tilalmát nem lehet kihagyni! Ma Magyarországon összekeverik az ősmagyar sámánizmust és a kereszténységet. Sok embert meg tudnak ezzel fogni, de ez nem változtatja meg az emberi életet.  A pogány vallásokat keverik ma a kereszténységgel. Ez azonban gyűlöletet hoz létre, mert minden ilyen vallás gyűlöli Izrael Istenét.

A protestáns hátterű emberekre is egyre nagyobb befolyása van ennek. Nem akarják elfogadni az Ószövetséget. Az Újszövetséget is pogány alapokra helyezik, és lealjasítják a kereszténységet. Ha most lejáratják a kereszténységet, akkor nem biztos, hogy meg tudja őrizni a megújulási képességét a kereszténység. A teljes Írást kell követni, amiben nincsen mérgezett anyag! Ha nem, akkor végleg vége a kereszténységnek! Ez az utolsó esélye, hogy talpra álljon!

Ne engedjük, hogy az Ószövetség és az Újszövetség össze legyen keverve olyan vallásokkal, amelyekből a gyűlölet származik! Ez ma a legnagyobb kihívásnak nekünk is, az országnak is és egész Európának! Meg kell tisztítani a kősziklát a homokról, hogy lehessen rá építeni!

A siker 4. titka: a reménység az Úr visszajövetelében ill. az antikrisztusi világtól való megmenekülésben. 

Olyan erők szabadultak fel, amelyek az antikrisztusi időszakban is jelen lesznek. Ma is megvannak azok az emberek, akik a világot rosszá akarják tenni. Nekünk vissza kell szorítanunk. Előbb-utóbb eluralkodik a világon, de ez elől elragadja az Úr az Övéit. Evakuál minket, és az Ő oldalán fogunk állni! Tegyél meg mindent, hogy ne keveredjél bele az antikrisztusi világba! Az igazi egyház lesz az Úrnál!

2009.06.