2019. június 25., kedd

Ruff Tibor – Jézabel szelleme 1.

Jel 2:18 A thiatirabeli gyülekezet angyalának pedig írd meg: Ezt mondja az Isten Fia, akinek szemei olyanok, mint a tűzláng, és akinek lábai hasonlók az izzó fényű érchez:
Jel 2:19 Tudom a te dolgaidat, és szeretetedet, szolgálatodat, és hitedet és tűrésedet, és hogy a te utolsó cselekedeteid többek az elsőknél.
Jel 2:20 De van valami kevés [panasz]om ellened, mert megengeded amaz asszonynak, Jézabelnek, aki magát prófétának mondja, hogy tanítson és elhitesse az én szolgáimat, hogy paráználkodjanak és a bálványáldozatokból egyenek.
Jel 2:21 Adtam neki időt is, hogy megtérjen az ő paráználkodásából; és nem tért meg.
Jel 2:22 Íme én ágyba vetem őt, és azokat, akik vele paráználkodnak, nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből.
Jel 2:23 És az ő fiait megölöm halállal; és megtudják a gyülekezetek mind, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint.
Jel 2:24 Néktek pedig azt mondom és mind a többi thiatirabelieknek is, akiknél nincsen e tudomány, és akik nem ismerik a Sátán mélységeit, amint ők nevezik: nem vetek reátok más terhet,
Jel 2:25 Hanem ami nálatok van, azt tartsátok meg addig, míg eljövök.
Jel 2:26 És aki győz, és aki mindvégig megőrzi az én cselekedeteimet, annak hatalmat adok a pogányokon;
Jel 2:27 És uralkodik rajtuk vasvesszővel, mint a fazekas edényei széttöretnek; amiképpen én is vettem az én Atyámtól:
Jel 2:28 És adom annak a hajnalcsillagot.
Jel 2:29 Akinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek.

Ez a levél, ez a prófétai intés nem az ószövetség, hanem az egyháznak szól, mégis szerepel benne egy lény, Jézabel, akiről már az ószövetségben olvashatunk.

Az újszövetségi egyházban tevékenykedik, két fő sajátosságát jelöli meg az Ige.
1. paráznaság
2. bálványimádással való közösség

Szexuális erkölcstelenség, és a szellemi jellegű erkölcstelenség. Bálványimádás, idegen istenek imádása, okkult tevékenység, amely idegen istenek tiszteletéhez kötődik. Egy szellemi bűn elkövetése, és szexuális bűnök és erkölcstelenségek tehát. Ez a szellem azon dolgozik, hogy ezen bűnök felé az egyházban ne legyen ellenállás, és teret tudjanak nyerni az egyházban. Az egyik fő dolog, amiről meg lehet ismerni, hogy paráznaságot terjeszti, és a bálványimádást, okkultizmusnak a terjesztését próbálja megvalósítani.

Jézus Krisztus erős szavakkal hadat üzent:
- meginti az egyházat, hogy ne engedjenek teret e szellemnek.
- Kemény ítéletet mond ki rá, büntető ítéletet is cselekszik, ha nem sikerül kiszorítani e szellemet.

Ma Budapesten és az országban erőteljes ez a szellem. A fesztiválokon a szexuális erkölcstelenség erősen jelen van. Augusztus 15. és 20. bálványimádással kapcsolatos napok. Okkult erőket is működtetnek. Szigeten is a rock kultúrában nemcsak szexuális erkölcstelenség erős, hanem az okkultizmus is. A kábítószerezés is az okkultizmusba tartozik. Károli a φαρμακεία (pharmakeia) szót varázslásnak fordítja, amely szó a kábítószereket is jelenti.

Ha ezekben a napokban szellemi terheket tapasztaltok, akkor az Ige által és a Szent Szellem által ítéljük meg, hogy ébren tudjunk maradni, és ne bizonytalanodjon el az ember. Szükséges egy tisztánlátás, amely megítéli ezeket. Ébresszük fel magunkat! Nagyon fontos erőteljesen imádkozni. Jézabel szelleme nem kedvez az imádkozásnak. Ne tévesszen meg, hogy süt a nap, mert ha nem élsz szellemi életet, érezhetsz úgy, hogy minden rendben van, de ha elkezdesz imádkozni, érezheted, hogy milyen nehéz a szellemi élet ezekben a napokban. Jézabelnek ezekben a napokban erőteljesen működik a szellemi ereje.

Kárhoztatás, és a bűntudat keltés az egyik legnagyobb ereje Jézabelnek, és az ember magában keresi a hibákat, biztos, hogy fog találni, mert senki sem tökéletes. De nem mindig van a gyötrődés arányban a hibák mértékével. Ha két hete még azt érezted ugyanennyi hibával, hogy az Úr veled van, és egyszer csak egy sötét erő nehezedik rád, és százszorosára nagyítja a tökéletlenségedet, és a jó dolgokat lecsökkenti minimálisra, akkor az a Jézabel szelleme, amely egy sötétebb szemüveget ad. Sokszor ez idegeníti el az embereket az imádkozástól. Munkád, tevékenységed során is lehet a kimerültséget tapasztalni, dekoncentrálttá, fáradttá válik az ember, stb.

2011. 08.