2019. június 13., csütörtök

Frank Hammond történetei 4.

ANGYALSZOLGÁLAT

A feleségem és én tisztában vagyunk azzal, hogy angyalok vannak mellénk rendelve az útjaink során. Többen is beszámoltak arról, hogy a szolgálataink alatt angyalokat láttak körülöttünk. Hisszük, hogy a védelmünkre vannak ott.

"Vajon ezek nem szolgáló szellemek-e [angyalok] mind, akik azokért küldettek szolgálatra, akik örökölni fogják az üdvösséget?" (Zsidó levél 1:14)

Többször kerültünk életveszélyes helyzetbe, amikor meghallhattunk volna, de csodával határos módon megmenekültünk. Az egyik ilyen eset Bostonban történt. Az egyik pásztorral és a feleségével autóztunk éppen az egyik belvárosi kerületbe. Zuhogott az eső. Miközben a zöld lámpán hajtottunk át egy útkereszteződésnél, balról kihajtott egy autó, figyelmen kívül hagyva a piros jelzést. Nagy sebességgel tartott felénk. Tudtuk, hogy ezt a balesetet nem úszhatjuk meg. Valaki Jézus nevét kiáltotta. A másik autó, akár egy árnyék, átcsúszott előttünk. Teljesen ledöbbentünk, szinte sokkos állapotban ültünk némán pár percig, mire meg tudtunk szólalni. Mind a négyen tanúsíthatjuk, hogy az autó, akár egy ártalmatlan árnyék, valójában átment a mi autónk motorján.

„Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon” (Zsoltárok 91:11)

AZ ÖSSZEOMLÁST GŐG ELŐZI MEG

Egy húszéves fiatalember felé szolgáltunk. Felbukkant egy szellem, és én ráparancsoltam:

- Mi a neved?
- Én vagyok a büszkeség szelleme – válaszolta.
- Miféle büszkeség? – kérdeztem. (Ez még akkor történt, mielőtt az Úr utasított volna arra, hogy ne társalogjunk a szellemekkel).
- Mindenféle büszkeség általam van – büszkélkedett a szellem. 

Úgy beszélt, mint egy indián törzsfőnök. Eközben a büszkeség szelleme arra késztette a fiatalembert, hogy büszkén emelje fel a fejét, és közben a székét billentse lassan hátra. Váratlanul a szék hátradőlt, a férfi pedig a földre esett.

Szemtanúi voltunk annak, ahogyan a Példabeszédek 16:18 szó szerint beteljesedik:

„Az összeomlást gőg előzi meg, a bukást pedig felfuvalkodottság.”

Fordította: Berényi Irén