2010. december 30., csütörtök

D.Prince: Róma levél 6. fejezet 2. rész

Ézsaiás 1: 5-6. - Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtlen. Tetőtől talpig nincs e testben épség, csupa seb és dagadás és kelevény, amelyeket ki sem nyomtak, be sem kötöztek, olajjal sem lágyítottak.

Isten így bánik el a lázadással. Jézus pontosan beteljesítette ezt a próféciát, Ő magára vette a lázadásunkat.

Ézsaiás 52: 13-14. - Íme, jó szerencsés lesz szolgám, magasságos, felséges és dicső lesz nagyon. Miképpen eliszonyodtak tőled sokan, oly rút, nem emberi volt ábrázatja, és alakja sem ember fiaié volt.

Ez egy tökéletes kép Jézusról. Nekünk kellett volna így szenvednünk a lázadásunk miatt, de Isten megcserélte a szereposztást, Jézus elfoglalta a helyünket.

Ézsaiás 53: 6. - Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, ki-ki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá vetette.

Az egész emberiség közös bűne a lázadás, de az Úr mindnyájunk gonoszságát Jézusra helyezte. A kereszten Jézus azonosult a lázadásunkkal, helyet cserélt velünk. Minden rosszat magára vett, hogy mi az Ő jóságát megkapjuk. A hitetlenség egy fő ok, hogy ne tudjunk kegyelemben élni, ezért meg kell tagadni a hitetlenséget.

6: 6-7. - Tudván azt, hogy a mi ó emberünk ő vele megfeszíttetett, hogy megerőtlenüljön a bűnnek teste, hogy ezután ne szolgáljunk a bűnnek. Mert aki meghalt, felszabadult a bűn alól.

Amikor meghaltunk, akkor megigazultunk a bűntől, azért mert ha a törvény halálra ítélt bennünket, akkor már nincs hatalma felettünk a bűnnek.

6: 8-11. - Hogyha pedig meghaltunk a Messiással, hisszük, hogy élünk is ő vele. Tudván, hogy a Messiás, aki feltámadott a halálból, többé meg nem hal; a halál többé rajta nem uralkodik, Mert hogy meghalt, a bűnnek halt meg egyszer; hogy pedig él, az Istennek él. Ezenképpen gondoljátok ti is, hogy meghaltatok a bűnnek, de éltek az Istennek a mi Urunk Jézus Krisztusban.

Ha azonosultunk Jézussal, akkor a bűnnek már nincs hatalma felettünk, teljesen meghaltunk számára és már egy új, természetfeletti életet élünk. A bűn már nem lehet ránk hatással, mert halottak vagyunk a számára.

6: 12-14. - Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedjetek néki az ő kívánságaiban: Se ne szánjátok oda a ti tagjaitokat hamisságnak fegyvereiül a bűnnek; hanem szánjátok oda magatokat az Istennek, mint akik a halálból életre keltetek, és a ti tagjaitokat igazságnak fegyvereiül az Istennek. Mert a bűn ti rajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt.

Az az ember, aki nem vetette hitét Jézusba, és nem fogadta el helyettesítő áldozatát melyet érte bemutatott, képtelen betartani ezeket az utasításokat. A bűnnek nemet kell mondani. Csak az juthat a Mennybe, aki tud nemet mondani. A bűn és a sátán csak akkor hallgat rád, ha komolyan gondolod azt, amit mondasz. Ezért mindig határozott nemet kell mondani nekik. Az akaratunk felszabadul a bűn uralma alól a Jézus Krisztusba vetett hit által. De ezután a mi felelősségünk az akaratunk az akaratunk megfelelő használata. Isten ezt nem teszi meg helyettünk. Isten megszabadít a bűn uralma alól, de ezután mindent meg kell tennünk és a cél szolgálatába kell állítanunk az akaratunkat, hogy szembeszegülhessünk a bűnnek és elszakíthassuk magunkat minden bűnös dologtól. Tagadjátok meg a bűntől a hozzáférhetőségi jogot a testrészeitekhez, ne engedjétek meg, hogy irányítsa a kezeteket, a lábatokat, a nyelveteket. Az akaratunkat át kell engednünk Istennek, hogy az Ő akarata legyen meg. Ezután fizikai testrészeinket is át kell engednünk Istennek a jogosság eszközeiként.