2010. december 25., szombat

Rodney H. Browne: Jézus születését előrejelző próféciák - I. rész

Most, amikor újra a karácsonyt ünnepeljük, emlékeznünk kell arra, hogy valójában Jézust ünnepeljük. Azt a tényt ünnepeljük, hogy az Atya elküldte az Ő egyszülött Fiát, Aki csecsemőként emberi testben megszületett azért, hogy kereszthalált haljon, és hogy a mi megigazulásunkért és üdvösségünkért feltámadjon. A Jelenések 13:8-ban azt olvassuk, hogy Jézus a világ megalapítása óta megöletett Bárány. Mielőtt még Ádám bűnbe esett volna, Istennek volt egy terve, hogy kiszabadítja az embert. Jézusnak, a Messiásnak eljövetelét évezredekkel a megszületése előtt előre jelezték és lejegyezték az Ószövetségben. Íme néhány prófétikus Ige, valamint azok beteljesedése.
Jézus asszonynak a magja:
- I. Mózes 3:15 - És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod.
- Galata 4:4-5 - Mikor pedig eljött az időnek teljessége, kibocsátotta Isten az Ő Fiát, Aki asszonytól lett, Aki törvény alatt lett, 5 Hogy a törvény alatt levőket megváltsa, hogy elnyerjük a fiúságot.
Jézus Ábrahám leszármazottja:
- I. Mózes 12:3 - És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.
Máté 1:1 - Jézus Krisztusnak, Dávid fiának, Ábrahám fiának nemzetségéről való könyv.
Jézus Izsák leszármazottja:
- I. Mózes 17:19 - Az Isten pedig monda: Kétség nélkül a te feleséged Sára szül néked fiat, és nevezed annak nevét Izsáknak, és megerősítem az Én szövetségemet Ő vele örökkévaló szövetségül az ő magvának ő utána.
Lukács 3:34 - Ez Jákóbé, ez Izsáké, ez Ábrahámé...
Jézus Jákób leszármazottja:
- IV. Mózes 24:17 - Látom Őt, de nem most; nézem Őt, de nem közel. Csillag származik Jákóbból, és királyi pálca támad Izráelből; és általveri Moábnak oldalait, és összetöri Sethnek minden fiait.
- Máté 1:2 - Ábrahám nemzé Izsákot; Izsák nemzé Jákóbot; Jákób nemzé Júdát és testvéreit.
Jézus Júda törzséből származik:
- I. Mózes 49:10 - Nem múlik el Júdától a fejedelmi bot, sem a vezéri pálca térdei közül; míg Siló és a népek néki engednek.
- Lukács 3:33 - ...ez Fáresé, ez Júdáé.
Jézus Isai leszármazottja:
- Ézsaiás 11:10 - És lesz ama napon, hogy Isai gyökeréhez, Aki a népek zászlója lészen, eljőnek a pogányok, és az Ő nyugodalma dicsőség lészen.
- Róma 15:12 - És viszont Ésaiás így szól: Lészen a Jessének gyökere, és Aki felkel, hogy uralkodjék a pogányokon; Ő benne reménykednek a pogányok.
Jézus Dávid leszármazottja:
- Jeremiás 23:5-6 - Ímé. eljőnek a napok, azt mondja az Úr, és támasztok Dávidnak igaz magvat, és uralkodik mint király, és bölcsen cselekszik és méltányosságot és igazságot cselekszik e földön. 6 Az ő idejében megszabadul Júda, és Izráel bátorságosan lakozik, és ez lesz az Ő neve, amellyel nevezik Őt: Az Úr a mi igazságunk!
- Máté 1:1 - Jézus Krisztusnak, Dávid fiának, Ábrahám fiának nemzetségéről való könyv.
Jézus legeltetni fogja az Ő népét:
- Ezékiel 37:24 - És az Én szolgám, Dávid lesz a király ő rajtuk, s egy pásztora lesz mindnyájuknak; és az Én törvényeim szerint járnak, s parancsolataimat megőrzik és cselekszik.
- Máté 2:6 - És te Bethlehem, Júdának földje, semmiképpen sem vagy legkisebb Júda fejedelmi városai között: mert belőled származik a Fejedelem, Aki legeltetni fogja az Én népemet, az Izráelt.
Jézus Dávid trónjának örököse:
- Ézsaiás 9:7 - Uralma növekedésének és békéjének nem lesz vége a Dávid trónján és királysága felett, hogy fölemelje és megerősítse azt jogosság és igazság által mostantól mindörökké. A seregek Urának buzgó szerelme mívelendi ezt!
- Lukács 1:32-33 - Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hívattatik; és Néki adja az Úr Isten a Dávidnak, az Ő atyjának királyi székét; 33 És uralkodik a Jákób házán mindörökké; és az Ő királyságának vége nem lészen!
Jézus Bethlehemben született:
- Mikeás 5:2 - De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik Nékem, Aki uralkodó az Izráelen; Akinek származása eleitől fogva, öröktől fogva van.
- Lukács 2:4-7 - Felméne pedig József is Galileából, Názáret városából Júdeába, a Dávid városába, mely Bethlehemnek neveztetik, mivelhogy a Dávid házából és háznépe közül való volt; 5 Hogy beírattassék Máriával, aki néki jegyeztetett feleségül, és várandós volt. 6 És lőn, hogy mikor ott voltak, betelének az ő szülésének napjai. 7 És szülé az ő elsőszülött Fiát; és bepólyálá Őt, és helyezé Őt a jászolba, mivelhogy nem volt nékik helyük a vendégfogadó háznál.
Jézus születésének ideje:
- Dániel 9:25 - Tudd meg azért és vedd eszedbe: A Jeruzsálem újraépíttetése felől való szózat keletkezésétől a Messiás-fejedelemig hét hét és hatvankét hét van, és újra megépíttetnek az utcák és a kerítések, mégpedig viszontagságos időkben.
- Lukács 2:1-7 - És lőn azokban a napokban, Augusztus császártól parancsolat adaték ki, hogy mind az egész föld összeírattassék. 2 Ez az összeírás először akkor történt, mikor Síriában Czirénius volt a helytartó. 3 Mentek azért mindenki, hogy beírattassanak, ki-ki a maga városába. 4 Felméne pedig József is Galileából, Názáret városából Júdeába, a Dávid városába, mely Bethlehemnek neveztetik, mivelhogy a Dávid házából és háznépe közül való volt; 5 Hogy beírattassék Máriával, aki néki jegyeztetett feleségül, és várandós volt. 6 És lőn, hogy mikor ott voltak, betelének az ő szülésének napjai. 7 És szülé az ő elsőszülött Fiát; és bepólyálá Őt, és helyezte Őt a jászolba, mivelhogy nem volt nékik helyük a vendégfogadó háznál.