2020. január 27., hétfő

Ruff Tibor - Imádkozz Zsoltárokkal

Máté 17:14 És mikor a sokasághoz értek, egy ember jöve hozzá, térdre esvén õ elõtte,
15 És mondván: Uram, könyörülj az én fiamon, mert holdkóros és kegyetlenül szenved; mivelhogy gyakorta esik a tûzbe, és gyakorta a vízbe.
16 És elvittem õt a te tanítványaidhoz, és nem tudták õt meggyógyítani.
17 Jézus pedig felelvén, monda: Óh hitetlen és elfajult nemzetség! vajjon meddig leszek veletek? vajjon meddig szenvedlek titeket? Hozzátok õt ide nékem.
18 És megdorgálá õt Jézus, és kiméne belõle az ördög; és meggyógyula a gyermek azon órától fogva.
19 Ekkor a tanítványok magukban Jézushoz menvén, mondának néki: Mi miért nem tudtuk azt kiûzni?
20 Jézus pedig monda nékik: A ti hitetlenségetek miatt. Mert bizony mondom néktek: Ha akkora hitetek volna, mint a mustármag, azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen amoda, és elmenne; és semmi sem volna lehetetlen néktek.
21 Ez a fajzat pedig ki nem megy, hanemha könyörgés és bõjtölés által.

Jézus személyéből soha nem jön ki kárhoztatás, vádlás, lenyomó erő. Amikor ezeket a szigorú szavakat megfogalmazza, akkor ezt bátorításnak és buzdításnak vegyük, hogy lépjünk be a hit állapotába a reménytelenségből, a hitetlenségből!

20.vk. Jézus a hit fejedelme és bevégzője. Ő tudja bemutatni a teljes hitet. Egyetlen ószövetségi szereplőnek sincs akkora hite, mint neki. Az Újszövetség nagy pozitívumot hozott az Ószövetséghez képest. A mustármagnyi hittel nagy hegyeket tudunk elrakni, áttenni máshová. A tanítványok még ekkor nem voltak újjászületve, ezért feltételes módban mondta nekik Jézus, de mi már újjászülettünk. Jézus nem állította szembe az imát, böjtölést és a hitet. Ha van mustármagnyi hited, akkor el kell kezdeni könyörögni és böjtölni!

Saranszkij 13 év után legyőzte a gulágot és szabad emberré vált. Ennek egyik titka, hogy beállt Isten céljába: Izrael helyreállításába és a zsidók hazatelepítésébe. A másik titka a zsoltárokkal való imádkozás.

„Ne csak várd a csodát, hanem mondd a zsoltárokat!” Ez egy nagyon jó zsidó mondás. A zsoltárokban meg van fogalmazva minden emberi nyomorúság. A Messiás szellem szól benne, az Ő imái. Ha még valakinek nincs is látása a Messiásról, de a zsoltárokkal imádkozik, akkor a Messiás szellemével imádkozik.

Saranszkijnak ez volt az igazi hit harca. 13 éven keresztül vallotta meg a zsoltárokat, amelyben minden probléma meg van fogalmazva, és Jézus mindet elhordozta. Isten rátette a zsoltárokra az ő pecsétjét. Ha nagy terheid vannak, és nem találod a szavakat, hogy mit tegyél, ne várd passzívan a csodát, hanem mondd a zsoltárokat. Saranszkijnak is volt egy látása arról, hogy ha megkapja a börtönben a zsoltárok könyvét, akkor ki fog jutni a börtönből. Te is mondd a zsoltárokat!

Lukács 11:5 És monda nékik: Ki az közületek, a kinek barátja van, és ahhoz megy éjfélkor, és ezt mondja néki: Barátom, adj nékem kölcsön három kenyeret,
6 Mert az én barátom én hozzám jött az útról, és nincs mit adjak ennie;
7 Az pedig onnét belõlrõl felelvén, ezt mondaná: Ne bánts engem: immár az ajtó be van zárva, és az én gyermekeim velem vannak az ágyban; nem kelhetek fel, és nem adhatok néked?
8 Mondom néktek, ha azért nem fog is felkelni és adni néki, mert az barátja, de annak tolakodása miatt felkél és ád néki, a mennyi kell.
9 Én is mondom néktek: Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.

Újra és újra imádkozni kell, és ez meghozza az áttörést!

Lukács 18:1 Monda pedig nékik példázatot is arról, hogy mindig imádkozni kell, és meg nem restülni;
2 Mondván: Volt egy bíró egy városban, a ki Istent nem félt és embert nem becsült.
3 Volt pedig abban a városban egy özvegyasszony, és elméne ahhoz, mondván: Állj bosszút értem az én ellenségemen.
4 Az pedig nem akará egy ideig; de azután monda õ magában: Jól lehet Istent nem félek és embert nem becsülök;
5 Mindazáltal mivelhogy nékem terhemre van ez az özvegyasszony, megszabadítom õt, hogy szüntelen reám járván, ne gyötörjön engem.

Dániel naponta háromszor imádkozott. Mi is érezzük, hogy kevés, hogy reggel imádkozik az ember, mert napközben is érhetik dolgok, amik miatt az Úr elé kell menjen!

Higgyetek, reméljetek, jó lesz! Köszönj így a barátodnak, hogy: Jó lesz! Állhatatosság, kitartás az imában. Könyörögj, hogy kikerülj a nehézségből, higgy és meglesz!

A szabadulásodban óriási szerepe van a zsoltárok könyvének!

2010.09.01.