2020. január 14., kedd

Németh Sándor - Az életed tényleg megmutatja, hogy keresztény vagy? 1.

Isten reális jelenléte mindig változásban nyilvánul meg! Akik valóságosan megismerik Jézust, azoknak látható szinten megváltozik az életük. Ha ezek a gyümölcsök elmaradnak, akkor az egész csak bla-bla-bla. De a világiak csak a tényekből ismerik meg, hogy mi Isten népe vagyunk. Így fog újra elindulni a növekedés! A képmutatás az egyik legnagyobb ellensége a keresztény hitnek. Az a cél, hogy konkrét változások legyen, mert ez szolgálja Isten dicsőségét! Annyiféle vallásos formát kitaláltak az emberek, csak hogy ne kelljen megváltozni. Találtak önigazulást, sok mindent, ezért deficites ma a vallás, nem kell az embereknek a hit. A kereszténységet legutoljára választják az emberek, vagy még akkor sem. Látják, hogy nincsenek az egyházban sem megváltozott emberek. Ha te sem változtál meg, akkor se add fel, mert meg kell változnod, hogy a Mennybe kerülj! Az átmeneti kudarcok ellenére se add fel, helyezd a hitedet Istenbe, akinek minden lehetséges! Arra figyelj, amit az Ige mond, hogy meg tudd nyerni az áldást, a szabadulást! Rájönnek ezután az emberek, hogy megváltoztál, és más lettél. Bizonyságot tudsz majd tenni az Úrról!

Ne add át magad a bukásnak, a vesztésnek, hanem haladj a növekedés, fejlődés útján!

Márk 2:1 Napok mulva pedig ismét beméne Kapernaumba, és meghallák, hogy otthon van.
2 És azonnal sokan összegyülekezének, annyira, hogy még az ajtó elébe sem fértek; és hirdeté nékik az igét.
3 És jövének hozzá egy gutaütöttet hozva, a kit négyen emelnek vala.
4 És mivel a sokaság miatt nem férkõzhettek azzal õ hozzá, megbonták ama háznak fedelét, a hol Õ vala, és rést törvén, leereszték a nyoszolyát, a melyben a gutaütött feküdt.
5 Jézus pedig azoknak hitét látván, monda a gutaütöttnek: Fiam, megbocsáttattak néked a te bûneid.
6 Valának pedig ott némely írástudók, a kik ott ülnek vala, szívökben így okoskodván:
7 Mi dolog, hogy ez ilyen káromlásokat szól? ki bocsáthatja meg a bûnöket, hanemha egyedül az Isten?
8 És Jézus azonnal észrevevé az õ lelkével, hogy azok magukban így okoskodnak, és monda nékik: Miért gondoljátok ezeket a ti szívetekben?
9 Mi könnyebb, azt mondanom-é a gutaütöttnek: Megbocsáttattak néked a te bûneid, vagy ezt mondanom: Kelj fel, vedd fel a te nyoszolyádat, és járj?
10 Hogy pedig megtudjátok, hogy az ember Fiának van hatalma e földön a bûnöket megbocsátani, monda a gutaütöttnek:
11 Mondom néked, kelj föl, vedd fel a te nyoszolyádat, és eredj haza.
12 Az pedig azonnal fölkele és felvévén nyoszolyáját, kiméne mindenkinek láttára; úgy hogy mindenki elálmélkodék, és dicsõíté az Istent, ezt mondván: Soha sem láttunk ilyet!

Pál a Zsidókhoz írt levélben azt írja, hogy Jézus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. A földi szolgálata alatt olyanokat tett, amelyek után felkiáltottak az emberek, hogy soha nem láttak még ilyet. Olyan emberek tapasztalták meg Isten erejét, akiken emberek már nem tudtak segíteni. Ezek hívták fel a figyelmet arra, hogy az Ő Istenük él. Az emberek tudatában azok az ismeretek voltak, amelyeket az ellenség cselekedett Izrael fiaival, és nem az, hogy az Úr mit tett velük. Azt gondolták, hogy az Istenbe vetett hit tradíciókon áll. Ezt cáfolta meg Jézus. A szolgálata nyomán emberek változtak meg, szabadultak meg, gyógyultak meg. Élő megtapasztalás volt számukra, és Isten ismeretére jutottak. Mi is olyan időszakban élünk, hogy sokáig a vallásos tradíció leuralta a világot.

Tradíciókkal helyettesítették Isten jelenlétét, amelyek megakadályozták az embereket, hogy bemenjenek Isten országába. Ezek most sem az ajtót nyitják meg, hanem eltorlaszolják azt. Akik őszintén keresik Istent, azokat is elválasztják ettől. Nem tudnak kegyelmet, Isteni látást szerezni. Nem tudják, hogyan kell megváltozni, hogyan kell a házasságot helyreállítani, hogyan kell dolgozni. Nem foglalkoztak a gyakorlati dolgokkal, hanem csak azzal, hogy az emberek alávessék magukat a liturgiának, a papoknak. Ez nem Isten országa! Nincs jogod eltorlaszolni Isten országát az emberek előtt! Mutasd meg, hogy nyitva van ez az ajtó az emberek előtt annak ellenére, hogy loptak, csaltak, hazudtak, sértők voltak. Meg tud nekik bocsátani az Úr, de nagyon fontos, hogy értsd meg, hogy azért kell megtérned, hogy valóságosan megváltozzál, megtérjél! Ha megtéretlen emberek halmozódnak fel a gyülekezetben, akkor nem fogják tudni az emberek, hogy ez az egész miről szól! Nem tudnak odajutni Jézus jelenlétébe! Nem tudják megismerni a hatalmát, erejét, szabadítását. Ha folytatod a régi, bűnös életmódodat, akkor ne csúfold Istent! Ez nem megtérés, hanem visszaélés Isten nevével! Ezért fontos, hogy befogadd az Igét!

Miért vannak a kapu előtt mindig emberek? Mert mindig vannak olyan emberek, akik elzárják az utat, és nem akarnak megtérni, megváltozni, hanem csak érdeklődők. Elzárják az utat azok elől, akiknek tényleg megoldhatatlan problémájuk van, szeretnének valóságosan áldás alá kerülni. Te milyen ember vagy: réstörő vagy ajtót elálló? Mi jut rólad eszébe másoknak: olyan ember vagy, akihez nem akarnak hasonlítani vagy szeretnének olyanok lenni, mint te? Józanul, őszintén válaszold meg ezt a kérdést! Így nem fogsz bekerülni üres beszédekbe, üres hitekbe! Fontos, hogy ténylegesen megtérjél, megszabadulj!

Zsidó 4:2 Mert nékünk is hirdettetett az evangyéliom, miképen azoknak: de nem használt nékik a hallott beszéd, mivel nem párosították hittel azok, a kik hallották.

Ez a legfontosabb Ige a keresztények számára! Nem elég, hogy itt vagy, nem elég, hogy figyelsz és hallod a mondatokat, hanem nagyon fontos, hogy mit üzen itt a Szent Szellem neked! Miért meddő egy keresztény? Miért nem tudja Jézustól átvenni a javakat? Miért tud ajtórekesz lenni, hogy mások se térjenek meg? Mert jár a gyülekezetbe, hallgatja az Igét, de nem párosítja hittel. A pusztában fogod te is befejezni, ha ilyen ember vagy. Nem lehet hit nélkül hallgatni az Igét! Ha nem fogadjuk el a történelmi vagy mennyei valóságát, akkor az egész nem tud hatni. Nem szent beszédeket kell várni, hanem olyat, amelynek történelmi és mennyei valósága van. A hitedet a láthatatlan dolgokra kell összpontosítanod! Amikor azt mondják, hogy menj, akkor nem csak a fogalmat fogadod el, hanem felidézed a mennyei valóságot, amelyet nem tapasztaltál az érzékszerveiddel, de tudod, hogy van. A hit mindig munkát igényel. Fölfogja pl. az ember, hogy a bűnbocsánat mennyei dolog; többről szól, mint amit a szó tartalmaz. Ha aktív vagy a beszéd hallgatásakor, akkor a hit létrejön benned. Akkor lesz valóságos hited, ha hallgatod az Igét, és együttműködsz vele. Ha nem, akkor elmarad a gyógyulás, a szabadulás, a magánéleti változás, és minden, amit megígért az Ige. A hit gyümölcseiből induljunk ki, mert ha nem, akkor nem fognak megváltozni az emberek, és egyre nagyobb tömeg gyűlik össze a kapuk előtt. Ha látják, hogy meddő, gyümölcstelen az ember hite, akkor ez lesz nekik a példa. Nagyon fontos, hogy hiteles példái legyünk Isten Igéjének! Az nem lehet, hogy meddő leszel, ha hittel párosítod az Igét! Gyümölcs fog létrejönni az életedben!

Jézus volt az, aki áttört a látható és láthatatlan világ közötti falat. A bűn elválasztja az embert Istentől. A betegségek oka is lehet bűn. Ha valóságosan megtérnek az emberek a bűneikből, akkor meg is gyógyulnak sokszor. A Bibliában a testápolás is szerepel, hogy mindenki gondozza, ápolja. Aki ezeket nem teszi, az rossz gyakorlatban van, és lehetőséget ad a betegségre.

Az ember nem tud belépni Isten jelenlétébe a bűnei miatt, és el van választva Tőle. Jézus megváltásáig senkinek nem volt lehetősége arra, hogy ebből az állapotból kilépjen. De Jézus rést tört, és ezen keresztül lehet most is odamenni a kegyelem királyi széke elé. Ha más helyen akarsz bemenni, akkor mind azt mutatja, hogy zárva van, nem tudsz belépni!

Jézus a testében fölvette a betegségeket, átkokat, fájdalmakat. Ezzel törte át a rést. Áthatolt az egeken, hogy utat nyisson az Istent kereső emberek számára! Hogy a beteg meggyógyuljon, a megkötözött megszabaduljon! Jézus előtt a vallás meddő volt, és most is az, mert félrevezeti az emberek, és megmagyarázza, hogyan kell békességesen élni a rosszal. De Jézus azért jött, hogy a rossz munkáját lerombolja az életünkben! Elmozdította a rezet a fejünk felől, a vasat a lábunk alól, hogy meglássuk azokat az áldásokat, amelynek eredményeképpen a bűnös igaz lesz, a tisztátalan tiszta lesz, a hitetlen hívő lesz! Dicsőség az Úrnak, hogy ez a rés a rendelkezésünkre áll! Ott tudunk megszabadulni, ott nyerünk bűnbocsánatot, ad új szívet a kemény szív helyére! Azért nem jutsz sehová, mert be van zárva a világ fölötted. De Jézus rést ütött, és ezen keresztül áldáshoz tudsz jutni! Ő az út! Azért áldozta fel a testét, hogy ezt az utat létrehozza a számodra, hogy ne reménytelenül halj meg, mint a hitetlen őseid! Van számodra lehetőség, mert be tudsz jutni az Ő jelenlétébe, ha nem keményíted meg a szívedet!

2010. 06. 30.