2020. január 16., csütörtök

Németh Sándor - Az életed tényleg megmutatja, hogy keresztény vagy? 2.

Nagyon vigyázz a szívedre, és ne engedd, hogy leuralják a szolgálati ügyek, a magánéleti ügyek! Ezek a gondok tövisekként vannak jelen a szívedben, és olyan leszel, mint egy bokor, amely tele van tövisekkel, és meg fogod fojtani az Igét! Sokan nem is tudják befogadni az Igét, mert tele vannak egzisztenciális gondokkal, ezeken gondolkodnak, és nem tudják hittel párosítani az Igét. A gazdagok önteltek, magabiztosak, és nem tudják átadni a szívüket az Igének! Minden akkor működik csak az életünkben, ha átadjuk a szívünket a hit számára. Akkor történnek kudarcok és vereségek, ha egy területen az ember nem tudja befogadni az Igét és hitetlen. Megátalkodott kevélység miatt. Ha Isten látja, hogy a problémád megoldásának útjában ez áll, akkor bezárja az eget a fejed fölött, azt is elveszi, amid eddig volt, hogy a szíved összetörjön, és ezen a területen is jó termőtalaj legyen az Ige számára.

Gyakran az áldások elmaradása mögött megátalkodott kevélység van. Ez akadályozza meg, hogy átvegye a gyógyulást, az anyagi áldásokat. Olyan ideológiákat, gondolatokat hordoz magában az ember, vagy olyan életvezetése van, amelyből nem hajlandó megtérni. Elmaradnak az áldások, nem jönnek a bizonyságok, mint a megtérés után. Nem Isten akarata, hogy csak emberi szinten legyél, hanem azt akarja, hogy a jövőben is megmutassa a kegyelme gazdagságát rajtunk! Ha kevesebb van az életedben, mint eddig, akkor állj meg, és nézd meg, hogy nem változott-e az ég fölötted rézzé és nincs-e bezárva fölötted? Amikor látod, hogy nem mennek a dolgok úgy, ahogy kellene, a gyerekeid lázadoznak, nem járnak az Úrban, akkor állj meg! Csak feléjük szolgálj, ne csinálj mást! A vakáció nem ok arra, hogy ne foglalkozz velük! A szülők lemondanak a nevelésről, felelősségvállalásról! Nyáron is felelősséget kell vállalnod a szeretteidért! Még hatványozottabban kell figyelned az időbeosztásaikat! Hordozd az apai, anyai, férji, feleségi feladataidat! A fiatalok felszabadulnak a terhek alól, és nagyon nagy károkat okoznak másokban és magukban is. Légy bölcs, eszes, istenfélő ember! Ne tékozold el ezt az időt!

Még van lehetőség, hogy gyűjtsük az Úr kegyelmét, áldását, és készüljünk a visszajövetelére. Tegyünk nagy hangsúlyt arra, hogy minél több ember ismerje fel az Urat, és megtalálják az ajtót! Nagyon sok ember nem találja az utat. Amikor hirtelen meghal valaki, akkor lelkiismeret furdalás támad bennünk, hogy mennyire jó lett volna bizonyságot tenni neki és az Úrhoz vezetni. Mi tudjuk a bűnbocsánatot az emberek számára feltárni, hogy tudjanak választani. Isten azért árasztja ki a kenetet, hogy ajtók legyünk, rések, hogy a nagy rést felismerjék az emberek. Nem azért, hogy szórakozzunk! Mehetnek a Megváltóhoz, a kegyelem királyi székéhez. A bűn egy lelki, szellemi bénultságot hoz létre. Nem tud élni az ember Istennel, hanem egy elnyomott világban él.

Hívd segítségül Jézust, térj meg a vétkeidből, bűneidből és élj vele valóságos életet! Ne rontsd a levegőt a gyülekezetben a bűnös életeddel! Sok ember kint járkál, beszélget a folyosón. Ezek elzárják az utat azoktól, akik meg akarják ismerni a tényleges munkáját az Úrnak.

Lehetetlen dolog hit nélkül Istennek tetszeni! Minden korban megvan arra a lehetőség, hogy Jézusba meneküljünk, aki megnyitotta az utat a szentek szentjébe. A megváltás előtt nem volt ilyen. A változást Ő hozta létre! Áttörte a falat a Szentek Szentje előtt! Kinyitotta az utat!

Amikor a látható dolgok a hit igazságaival szembe mennek, akkor nagyon fontos a reménységedet, amely az út nyitásán alapul, hogy te is bemész oda majd! Ez a kereszténység! Ne engedd, hogy a rést betömjék a tradíciók, a meddő cselekedetek! Nagyon erős az antikrisztus szelleme, amely elhiteti az emberekkel, hogy soha nem lesznek áldottak, sikeresek. Pedig nagyon könnyű mindez, ha hittel párosítva fogadod el a prédikált Igét! Jézus sugározza magából a gyógyulást, a bűnbocsánatot. A megdicsőülése után nem veszítette el ezeket a képességeit! Nem akadályozza meg a tér, az anyag, a tehetetlen tömeg, amelyben az élet van. A vallás teszi bonyolulttá Jézus megnyilvánulásait. Az írástudók is okoskodtak, hogyan lehet megigazulni, bűnbocsánatot szerezni. De Jézus teljesen egyszerűvé tett az Ő elérhetőségét! Rajtad múlik, hogy hiszel-e? A másik dolog a nyelved és a beszéded!

Az emmauszi tanítványok tényszerűen beszéltek Jézusról. Nekünk is így kell tennünk! Vallásos emberekkel veszélyes beszélgetni, mert nem tényekről beszélnek, hanem ilyen felajzott állapotban beszélnek Istenről. Ezek ostoba, buta, démonikus dolgok. Sokan meg vannak ezzel kötözve. Ha a hited nem a ténseken áll, akkor dobd el azt a hitet! A Biblia tényeken áll! Nem arról kell beszélni, hogy te mit gondolsz! Nem költészet a hit, hanem a tényekre adott válasz! Befogadod a bibliai tényeket, amelyek élni fognak benned, mert Isten szelleme van bennük, és hatni fognak az életedre. A tényeket föl kell idézni magunkban a Biblia olvasásával! Tényekről kell beszélni! 2x2=4. Az okoskodó ember az hitetlen ember, mert azt hiszi, hogy hozzá kell tenni valamit a tényhez, hogy az éljen. De a mag az él, ha jó földbe kerül. Semmit nem kell okoskodni! Ezt a Róma levél 1. része is leírja.

Ha az objektív tényt mondod, akkor megjelenik Jézus és közli magát! Ahhoz, hogy Jézusról tényszerűen beszéljél, állandóan olvasnod kell a Bibliát, ki kell mosnod az agyadat! Lehet démonikus, testi és szent is a fantáziánk Istenről. Más az ismerete Istennek és más a róla való fantáziálás. Ha az Ige hatja át a szellemünket, lelkünket, gondolkodásunkat, akkor felszabadul a képzeletünk, és állandóan oda tudunk menni Jézus jelenlétébe! Fogadd el tényként a Bibliát! Ne úgy olvasd, mint egy regényt, hanem mint tényt! Így lesz a lelked egészséges és a képességeid is! Nem fog el a pánik, a rémület a krízishelyzetekben! Fontos, hogy erős legyen benned az igazság ismerete! Nem az okoskodás. Áradni fog rád a kegyelem, könnyen lemennek rólad a terhek. Soha nem fogjuk elveszíteni a reménységünket, hanem csak a reménytelenségünket! Isten megszégyeníti az elménkben a pesszimizmust! Át kell állítani a gondolkodásunkat az optimizmusra! Elég a vallásos emberekből, mert sok kárt tudnak okozni. A világ legnagyobb problémáit is ezek okozzák és tartják fent.

Ha becsukod a szemed, vársz néhány percet és csak a látható világ jut eszedbe, akkor a hited valahol a spájzban van. Amikor nem szólsz Istenhez, hanem csak vagy a jelenlétében, akkor az érzékszerveid elcsitulnak, lenyugszanak. A szíved, lelked be van ültetve Isten országába. 2 énünk van. Az egyik be van ültetve Isten jelenlétébe, a másik pedig itt van a földön.

Akiknek erős a belső emberük, azoknak nem gond Isten jelenléte.

Ha valaki beteg, és megteszi ezt a próbát, hogy levonja a figyelmét arról és átadja magát Istennek, és az tör fel belőle, hogy ki fog jönni ebből, meg fog gyógyulni, akkor látszik, hogy van hite. De ha nem a gyógyulásba vetett meggyőződés jön fel benne, akkor helyre kell állítani a hitét! Minden szívnek ellenőriznie kell, hogy hitben van-e? Az ember észre sem veszi, hogy kiszárad a szíve, mert annyi mindent intéz, csinál. Ha megkeményedik az ember szíve, akkor elhal a pusztában, és nem fog bejutni Isten jelenlétébe, pedig megvan erre a joga! Élj ezzel a jogoddal! Kiálts Istenhez, és kérd a jogaidat! Isten meg akar gyógyítani, meg akarja bocsátani a bűneidet! A hitnek ez állandóan a tárgya! Ezekben a tényekben kel megtartani a szívünket! Így leszünk áldások, és így fognak körülvenni bennünket a bizonyságok. A vallásos emberekre ez nem igaz.

Isten mindenkit arra akar használni, hogy az élete bizonyság legyen Róla!

2010. 06. 30.