2019. szeptember 2., hétfő

Ruff Tibor - Őrizd meg az üdvösséged 2.

2. Angyalok

Szexuális bűn vitte őket a bukásba. Örök kárhozatba kerültek.

3. Szodoma és Gomora

Egyiptom, Szodoma és Gomora más szempontból is érdekes. Egyiptom erkölcsisége nem volt összeegyeztethető Izrael fiainak a szellemi-erkölcsi életvitelével. Ezért kellett kijönniük onnan. Szodoma és Gomora kananeus város volt.

3Mózes 18:2 Szólj Izráel fiaihoz, és mondd nékik: Én vagyok az Úr, a ti Istenetek.
3Móz 18:3 Ne cselekedjetek úgy, amint Égyiptom földén cselekesznek, ahol laktatok; úgy se cselekedjetek, amint Kanaán földén cselekesznek, ahová beviszlek titeket; se azoknak rendtartásai szerint ne járjatok.
3Móz 18:4 Az én végzéseim szerint cselekedjetek, és az én rendeleteimet tartsátok meg, azok szerint járván. Én vagyok az Úr, a ti Istenetek.

Ezek magának, Istennek a szavai, isteni törvények. Különféle bűnöket sorol fel ezután az Ige.

3Mózes 18:24 Egyikkel se fertőztessétek meg magatokat ezek közül; mert mindezekkel ama pogányok fertőztették meg magokat, kiket én kiűzök ti előletek.
3Móz 18:25 És fertőzötté lett az a föld, de meglátogatom azon az ő gonoszságát, mert kiokádja az a föld az ő lakosait.
3Móz 18:26 Tartsátok meg azért ti az én rendeléseimet és végzéseimet, és ez útálatosságok közül semmit meg ne cselekedjetek, se a benszülött, se a közöttetek tartózkodó jövevény:
3Móz 18:27 (Mert mindezeket az útálatosságokat megcselekedték annak a földnek lakosai, amely előttetek van; és fertelmessé lőn az a föld),
3Móz 18:28 Hogy ki ne okádjon titeket az a föld, ha megfertőztetitek azt, amint kiokádja azt a népet, amely előttetek van.
3Móz 18:29 Mert aki megcselekszik valamit ez útálatosságokból, mind kiirtatik az így cselekvő ember az ő népe közül.

Felhívja a figyelmet, hogy ezek miatt a bűnök miatt, és az okkult bűnök miatt elveszti minden nép és nemzet a hazáját. Ezért ha valóban hazafi vagy, és büszke arra, hogy magyar, akkor ne tegyél ilyen bűnöket, mert el fog veszni a nemzeted!

1Mózes 39:6 Mindent azért valamije vala József kezére bíza; és semmire sem vala gondja mellette, hanem ha az ételre, melyet megeszik vala. József pedig szép termetű és szép arcú vala.
1Móz 39:7 És lőn ezek után, hogy az ő urának felesége Józsefre veté szemeit, és monda: Hálj velem.
1Móz 39:8 Ő azonban vonakodék s monda az ő ura feleségének: Ímé az én uramnak én mellettem semmi gondja nincs az ő háza dolgaira, és amije van, mindenét az én kezemre bízá.
1Móz 39:9 Senki sincs nálamnál nagyobb az ő házában; és tőlem semmit sem tiltott meg, hanem csak téged, mivelhogy te felesége vagy; hogy követhetném hát el ezt a nagy gonoszságot és [hogyan] vétkezném az Isten ellen?
1Móz 39:10 És lőn, hogy az asszony mindennap azt mondogatá Józsefnek, de ő nem hallgata reá, hogy vele háljon és vele egyesüljön.
1Móz 39:11 Lőn azért egy napon, hogy valami dolgát végezni a házba beméne, és a háznép közül senki sem vala ott benn a házban,
1Móz 39:12 És megragadá őt ruhájánál fogva, mondván: Hálj velem. Ő pedig ott hagyá ruháját az [asszony] kezében és elfuta és kiméne.



1Móz 39:19 És lőn, amint hallja az ő ura az ő feleségének beszédeit, melyeket néki beszélt, mondván: Ilyesmiket tett velem a te szolgád; haragra gerjede.
1Móz 39:20 Vevé azért Józsefet az ő ura és veté őt a tömlöcbe, melyben a király foglyai valának fogva, és ott vala a tömlöcben.

Egyiptomban másfajta értéket képviselt a szépség, mint Izrael fiai között. Látjuk, hogyan ütközött József törvénytisztelete és tisztasága Egyiptom kultúrájával. Izrael fiainak ki kellett jönnie Egyiptomból, hogy ne nyelje el őket ez a kultúra.

„Más test után jártak.” A szép termet és a szép arc szinte veszélyessé teszi az emberi életet. Amikor József ennek ellene állt, akkor bebörtönözték.

Ma a média is Egyiptom és a Kanaán erkölcsiséget terjeszti. Akik ennek ellene állnak, azokat hamis vádak alapján megvetik, bebörtönzik. Ezeknek a népeknek a szokása felé NE MENJ! Maradj meg az Úr erkölcsiségében! Ha támadás, kísértés ér, akkor inkább menekülj el onnan! A bűn olyan, mint egy örvény. Sokszor, amikor már észreveszed, akkor már nem tudsz kijönni belőle. Nincs már rá erőd! Ezért őrizd meg a magadat!

Júdás 1:8 Hasonlóképpen mégis ezek is álomba merülvén, a testet megfertőztetik, a hatalmasságot megvetik, és a méltóságokat káromolják.

Izrael fiai kijöttek Egyiptomból, de Egyiptom nem jött ki Izrael fiaiból!
Itt már a jelenről beszél Júdás. „…a tekintélyt megvetik, a tekintélyben lévőket szidalmazzák.”

4 jellemzője ezeknek az embereknek:

1. „álomba merülnek”
Szellemi alvást jelent ez. Honnan tudod, hogy szellemileg elaludtál?

- abbahagyod az imádkozást
- az Igével való személyes közösséget
- ritkábban jársz gyülekezetbe
- nem szolgálsz
- a testi kívánságaidat elégíted ki.

Énekek Éneke 5:2 Én elaludtam, de lelkemben vigyázok vala….

Ez nyárra egy nagyon jó Ige! Pihenhetsz, de belül a szellemed továbbra is virrasszon, maradjon éber!!!


2009.06.