2019. szeptember 16., hétfő

Németh Sándor - Tanítványság 1.

Máté 28:18 És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Máté 28:19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
Máté 28:20 Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!

Az újjászületés lényege, hogy az embereket tanítványokká tegyük. Nem elég, hogy csak hívők lesznek. A keresztségek leglényegesebb célja a tanítvánnyá válás. Te is légy Jézus Krisztus által tanított ember! Tartsd meg az Úr Igéjét!

Konkrét személyben kell megragadni az Igét: Jézus Krisztusban! Vele legyél személyes közösségben, mert másképp nem tudod megtartani az Igét! Olyan a kapcsolatod Jézussal, amilyen az Igével és fordítva! Sem nem jobb, sem nem rosszabb!

Nagyon fel lett vizezve az evangélium: nem tanítják a tanítvánnyá válást. Nem tesznek rá egyáltalán hangsúlyt. Pedig ez a cél! Ha tanítvány vagy, akkor az Úr őriz, véd téged!

János 17:11 És nem vagyok többé e világon, de ők a világon vannak, én pedig te hozzád megyek. Szent Atyám, tartsd meg őket a te nevedben, akiket nékem adtál, hogy egyek legyenek, mint mi!
Ján 17:12 Mikor velök valék a világon, én megtartám őket a te nevedben; akiket nékem adtál, megőrizém, és senki el nem veszett közülök, csak a veszedelemnek fia, hogy az írás beteljesüljön.

Változtasd meg az életvezetésedet! Nem élhetsz úgy, mint egy pogány! Izrael fiai számára is egyértelművé tette ezt az Úr. Nem köthettek házasságot sem velük.

Egységbe, közösségbe kell kerülni a gyülekezettel! Ez az Igehirdetés célja is. Integrálódjunk az Igéhez! Az újjászületés után nem fogsz egyből egyéniséggé válni. Egy 2 éves gyerek sem tud egyből autót vezetni. Amikor valakinek erős az énje, kevély, hiú, akkor azt mondja azokra, akik a gyülibe járnak, hogy: Nincs személyiségük, egyéniségük, és azt mondják, amit a gyüliben mondanak.

1Korinthus 1:10 Kérlek azonban titeket atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus nevére, hogy mindnyájan egyképpen szóljatok és ne legyenek köztetek szakadások, de legyetek teljesen egyek ugyanazon értelemben és ugyanazon véleményben.

Isten munkájának a legfontosabb mutatója, hogy egység van a gyülekezetben.

János 17:21 Hogy mindnyájan egyek legyenek; amint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.

Az ördög fél az egységtől, mert tudja, hogy az ilyen ima hatékony. De ha azt mondod a testvérednek, hogy: Barom, hülye, akkor nem lesz részed imameghallgatásban! Minél nagyobb az egység, annál inkább jön a válasz az imákra. Akkor vagyunk áldások, ha egyek vagyunk mindannyian. Jézus Krisztus is mindig egységben volt az Atyával. Ezért nem esett el bűnben. Ha egy ember nincs egységben az Úrral, akkor elesik bűnben. Az egységben van az erő. Ez mindent le tud győzni ebben a világban! De individuálisan nem tudod ezt képviselni!

A gyülekezet nem plurális, demokratikus, ahol szabadon választják meg az emberek az életmódot. Rendeld alá magad Isten akaratának, és egyre több csatorna fog megnyílni a számodra!

A lagymatag, elkötelezettség nélküli, értéktelen élet nem só! Csak megfelelő bibliai életvitellel leszel érték. Másképp nem fog előre menni a pünkösdi mozgalom. A hit mozgalomban mindig arra tették a hangsúlyt, hogy anyagilag, egzisztenciálisan hogyan tudnak előbbre menni az emberek. De nem ez a lényeg!

Ne csak hívő légy, egyháztag, hanem tanítvány! A tanítvány állandóan tanul a Szent Szellemtől, olvas, tanulmányoz. Ma annyira elmaterializálódott a pünkösdi mozgalom, hogy nem lehet rávenni az embereket az olvasásra. Látványos leépülés van embereknél, amikor abbahagyják a tanulást. Butábbak, mint 18 évesen.

Sajnos sokan nem érzik, hogy tanítvánnyá kell válniuk. Mindig kitalálnak helyette valamit. Fontos a szellemi, intellektuális munka! Nem bocsáthatod árúba a testedet: kevés munka, kevés tanulás, sok pénz! Ha nem akarsz depressziós, frusztrált keresztény lenni, akkor működtesd intenzíven a szellemi, lelki, intellektuális képességeidet! Az ilyen emberek tovább is élnek! Ha nem mozog a személyiséged, akkor leáll. Az intenzív életben óriási áldások vannak! Ne akarj magadnak élni!

Úgy nem leszel menő, hogy állandóan azt teszed, amit akarsz. Attól leszel sikeres, ha tanít a Szent Szellem. Felszabadul a szellemed és megértesz titkos dolgokat! Ez minden emberi örömnél nagyobb öröm! Felkapcsolódik a villany! Bibliaolvasáskor, könyvolvasáskor az ember szelleme kimegy a térből és bemegy a szellemi igazságokba. Sokszor emberek annyira kikapcsolnak ilyenkor, hogy nem is veszik észre a fizikai dolgaikat! Észre sem veszik, hogy 40 éves a szék, és a falat is át kellene festeni. :-) Mondjuk, ha ezekre is figyelne, akkor még boldogabb lenne, mert a fizikai rend pozitívan hat a lélekre is.

A szellemben való járásban nagy öröm van. aki nem boldog keresztény, az soha nem tapasztalta ezt még meg.

2009.03.