2019. július 16., kedd

Ruff Tibor – Jézabel szelleme 4.

1Kir 19:11 És monda: Jöjj ki és állj meg [ezen] a hegyen, az Úr előtt. És íme ott az Úr volt elmenendő. És az Úr előtt megyen vala nagy erős szél, amely a hegyeket megszaggatta és meghasogatta a kősziklákat az Úr előtt; [de] az Úr nem [vala] abban a szélben. És a szél után földindulás lett; de az Úr nem [volt] a földindulásban sem.
1Kir 19:12 És a földindulás után tűz jöve, de nem [volt] az Úr a tűzben sem. És a tűz után [egy] halk és szelíd hang [hallatszék].

3 nagy erőhullám ment el az Úr jelenléte előtt:
- szél – sziklákat görgetett
- földrengés
- tűz

Ezek az erőmegnyilvánulások sem tudták Illés szívének legmélyét elérni. Ez is előfordul, hogy a Szent Szellem erőmegnyilvánulása sem tudja az ember szívének közepét úgy megfogni, és úgy megy haza, hogy a szíve száraz, üres maradt. Az ember ilyenkor magát vádolja, hogy mi van velem, nem stimmel valami. Annyira meg tudja az ember szívét sebesíteni, hogy a Szent Szellem nagy erőhullámai sem tudják az ember szívét kimozdítani, még ha fizikai megnyilvánulások történnek is.

Fontos, hogy ilyenkor nem szabad vallásosnak lenni és szuper-szelleminek, hanem tovább kell menni, nincsen semmi gond. Nagyon fontosak az erőmegnyilvánulások, hogy kirengessenek téged, hogy kimozdulj, hogy összedőljenek a falak, akadályok.

Szél és a tűz is fontos. De ezzel még nem fejeződött be Isten munkája benned.

Halk és szelíd hang hallatszott, ez volt az Úr. Amikor ez a hang megszólal a szívedben, nem angyalokon, pogácsákon keresztül, hanem a belsődben, halkan és szelíden meghallod az Úr hangját, akkor jön létre az a közösség, amely a Jézabel szellemét meg tudja törni az életeden. Megkapod az összes nehézségre a megoldást az életedben. Legyél abban Illés követője, hogy addig keresed Isten jelenlétét, amíg ez a halk és szelíd hang nem szólítja meg a szívedet, addig maradj ott Isten jelenlétében!

1Kir 19:13 És mikor Illés ezt hallotta, befedé az ő arcát palástjával, és kimenvén, megálla a barlang ajtajában, és íme szózat [lőn] ő hozzá, amely ezt mondá: Mit csinálsz itt Illés?
1Kir 19:14 És ő felele: Nagy búsulásom van az Úrért, a Seregeknek Istenéért, mert az Izrael fiai elhagyták a te szövetségedet, lerontották a te oltáraidat, és a te prófétáidat megölték fegyverrel, és én egyedül maradtam, és engem is halálra keresnek.
1Kir 19:15 És monda az Úr neki: Menj el, térj vissza a te utadon a pusztán át Damaszkuszba, és mikor oda jutándasz, kenjed királlyá Hazáelt Szíriában;
1Kir 19:16 És Jéhut, a Nimsi fiát kenjed királlyá Izraelben, és Elizeust, az abelméholabeli Sáfát fiát pedig kenjed prófétává a te helyedbe.

Még egyszer elmondta nehézségét, búsulását. Isten szól hozzá, és ad neki egy cselekvési tervet, nem érzeleg Isten, hanem egy cselekvési tervet ad. A belsődben némán szól, de mégis szól, ezt nem hallod a füleddel. Látszólag praktikus válasz volt, amit Isten Illésnek mondott.

Isten praktikus válaszában békességed lesz, ebben lesz egyedül békességed, ez az egyedüli gondolat, kiút magatartás, amit teljes békességgel tudsz követni. Minden ösvénye békesség. Szent Szellem vezetését mindig a belső békességről lehet megismerni.

Nem érzelgősködött Isten, hanem kiigazította Illést, hogy van még 7000 ember. Nem igaz, hogy egyedül van, vannak még igazak, akik küzdenek. Levette a sötét szemüveget Illés, és visszatért, elkezdte tenni újra a dolgát.

Nagyon fontos, hogy tegyük a dolgunkat. Reggel ima után tegyük a dolgunkat, mert imában rátettük Istenre a gondjainkat, mert egyébként lelkileg tönkremész. Ki kell lépni abból a dologból. Hit cselekedete a te részedről, hogy nem adod fel, hanem csinálod tovább a dolgaidat, ahogy kell. Örülj, hogy nincs időd gondolkozni azon, hogy mi lesz. Örülj, hogy van dolgod, feladatod, és hidd, hogy Isten is teszi az Ő dolgát!

Illés is tette, ilyen módon megújult, megelevenedett.

Jéhu végezte ki Jézabelt. Ő is kapott nagy dózis kárhoztatást, de nem az a típus volt, akire bármikor bármilyen kárhoztatás is hatott volna. Mindenkit kiirtott aki elé került, nyilván ez sem jó, de ilyen ember kellett akkor.

Ismerd fel ezt a szellemet, sokaknál okozta az elmúlt napokban, hogy nehezen tudott imádkozni, nem tudod koncentrálni a munkára, ok nélküli fizikai fáradságot is létre tud hozni, kárhoztatást, gyötrést, bűntudatot hoz az emberre, sötétebben látod a világot.

Bár sok sötét dolgok van a világban, de él az Úr, aki világít ezért a világ nem sötét. Amikor a kegyelem napja véget ér, a Nap fekete lesz a Hold vérré válik. Amíg a Nap nem fekete, hanem világít, az igehirdetés Isten részéről, hogy tart még a kegyelem napja.

Aki az Úrra néz, annak az arca felvidul, ha terhek alá kerülsz, az Úr küld hozzá hírnököket. Ma is kaptál hírnököt, ne tedd azt, hogy megeszed a pogácsát, és visszafekszel a fenyő alá! Kezdj el úgy imádkozni, hogy behatolsz oda, ahol az Úr szavát a szellemed meg tudja hallani. Ez több imát, erőfeszítést igényel.

Lehet, hogy 2-4 órát imádkozol éjszaka ezért. 4 óra alvással egy felnőtt ember elvan egyszer. De ha csendben imádkozol 3-4 órát, nagyobb eséllyel hallod meg a halk és szelíd hangot. Ad egy kivezető utat, hogy meglásd az alagút végét.

Egyetlen út, amiben békességed van, te is kijutsz a keskeny úton a bozótosból! A hitet tényleg nem lehet látni tapasztalni, csak valahogy csinálni, követni lehet. Ha arra vársz, hogy érezd a hitet, nem fogsz semmit érezni, nem fogsz semmit sem látni.

Ha kitartsz a jó cselekvésben az Úr megáld! Leplezzük le, kötözzük meg hatástalanítsuk magunkon a gyülekezeten, az országon ezt a szellemet! Ámen!

2011. 08.