2019. február 4., hétfő

Rod Parsley - A Kereszt 24.

"Hét szó! A hetes szám szent a Bibliában, a teljességet jelenti. Ez az üdvösség teljes evangéliuma a haldokló Megváltó ajkáról. Bizony, Ó Jézus, "a kegyelem a te ajkaidról jön", és az örökkévalóságig "csodáljuk kegyes szavaidat", amelyek ajkaidról hangzottak el amikor átokká lettél értünk a Keresztfán!" - ROBERT H. IRELAND (1928–2012)

A ZÁRÓ SZAVAK fontosak. Mindig is lenyűgöztek az utolsó szavak, amelyeket a földi élet utolsó pillanataiban mondanak ki az emberek. Ez azért lehetséges, mert mélyen elgondolkodunk azon, milyen érzés a halállal szembenézni? Vajon mi történik az elmében, amikor egy személy tudja, hogy át kell lépnie a következő életbe bármi is vár rá?

Louis B Mayerről egy hatalmas és gazdag filmstúdió "királyáról" feljegyezték, hogy a halálos ágyán az utolsó pillanatokban, mielőtt az örökkévalóságba költözött ezt suttogta: "Semmi sem számít. . . semmi sem számít ". Amikor Joan Crawford film legenda utolsó szavait kimondta, a történet szerint csak a házvezetőnője volt jelen. Crawfordnak szívrohama volt, amikor a hűséges alkalmazott belépett a szobájába. A cseléd, aki keresztény volt, azonnal imádkozott a munkáltatójáért. Crawford meghallotta a könyörgést, káromkodott, és felugrott: -"Ne merészed Istent kérni, hogy segítsen nekem!" A történet szerint ezek voltak az utolsó szavai. A súlyosan beteg, keresztényellenes francia filozófus Voltaire egy csodáért könyörgött orvosához, amit az orvos nem tudott neki megadni. "Engem Isten és ember is elhagyott" - mondta Voltaire orvosának -" Megadom neked a felét amim van, ha adsz nekem hat hónap életet". Amikor az orvos nem adott neki reményt, Voltaire keserűen válaszolt: "Akkor a pokolba megyek és velem jössz te is."

Amint ezek a történetek is bizonyítják az istentelenek elköltözése gyakran nem éppen méltóságteljes. Nem meglepő, hogy Isten szentjei kifejezetten más jellegű szavakat szoktak mondani.

Például Albert herceg, Viktória királynő férjének végső szavai: "Volt gazdagságom, rangom és hatalmam, de ha ezek lettek volna csak, mennyire nyomorult lennék. Korok Sziklája, Jézus ( Rock of Ages - Egy keresztény dicséret), aki megváltottál, rejts el engem"3
John Wesley a nagyszerű prédikátor utolsó szavai voltak: "A legjobb az, hogy Isten velünk van. Búcsú! Búcsú! "4 Charles testvére amikor meghalt, beszélgetett Jézussal. "Én igazságban nézem a te orczádat, megelégszem a te ábrázatoddal, midőn felserkenek. "

Ha valakit nagyon szeretünk, az utolsó szavait meg kell becsülni. Tehát mik voltak a mi szeretett Úr Jézusunk szavai? Természetesen minden feljegyzett szó, amelyet Jézus szólt rövid életében a földön, nagy értéket jelent számunkra. Jogosan tanulmányozzuk őket. Megvizsgáljuk és értelmezzük őket a jelentésükért. Irányt keresünk bennük az életünkre vonatkozólag és a lelkünk békéjéért - és soha nem vallunk kudarcot, hogy megtaláljuk mindkettőt.

Fordította: Nagy Andrea