2019. február 26., kedd

Joyce Meyer - Őszintén a depresszióról 7.

Az öröm megváltoztatja a környezetedet!

Ha már egy ideje Istennel jársz, elérkezel egy olyan pontra, hogy úgy érzed, életed egyes területein megakadtál. Tudod, hogy sokkal több van abban az élethelyzetben, de úgy érzed, valami megakadályozza, hogy ezt megkaphasd.

Dave és én anyagi téren tapasztaltuk ezt meg. Egy olyan pontról indultunk, hogy gyakorlatilag semmink sem volt, éppen csak ki tudtuk fizetni a számláinkat. Isten azonban elkezdett megáldani bennünket. És tudom, hogy Isten még sokkal többet tartogat nekünk!

Isten bőségesen meg akar minket áldani. Azt szeretné, ha szép otthonunk lenne, jó autónk, csinos ruháink. Az Ő gyermekei vagyunk, és gondoskodni akar rólunk. Akik nem hisznek benne, nem kaphatnák meg ezeket a dolgokat, miközben a hívők az alig-jövök-ki-a-pénzemből állapotban vannak.

Vannak olyan dolgok, amiket ha megteszünk, jólét köszönt az életünkre, mert bibliai igazságokat hozunk működésbe. Amikor azért adunk, mert szeretjük az Urat, és szeretnénk, ha az Evangélium igazságai valóra válnának, akkor kapunk (ld Lukács 6:38). Amikor tizedet fizetünk, Isten megdorgálja a kártevőket (ld Malakiás 3:10-11)

Dave és én adakoztunk és fizettük a tizedet, a szellememben azt éreztem, hogy már tovább kellene lépnünk, ezért megkérdeztem az Urat, mi akadályoz ebben minket. Az egyik dolog, amit Ő akkor megmutatott az volt, hogy az egyik gyűjtőedényünk része, amelybe Tőle kapunk, az öröm. Ha nem mutatjuk meg kifelé a bennünk levő örömöt, nem tud a bővölködés bejönni az életünkbe.

Ha az Úr öröme benned van, de ha nem mosolyogsz, és nem mutatod meg másoknak, olyan leszel, mint a savanyú uborka. Természetes szinten az, amilyennek az emberek látnak téged, befolyásolja őket abban, mennyire hajlandóak veled együttműködni. Az emberek nem szívesen áldanak meg vagy segítenek olyan személynek, olyan morcosan néz rájuk, mintha a következő pillanatban a fejüket harapná le valamiért.

Mindannyian tudjuk, hogyan kell mosolyogni. Ez az egyik legnagyobb ajándék, amit Istentől kaptunk. A mosolytól jól érzed magadat, és széppé tesz.

Korábban eszembe sem jutott, hogy a mosoly ilyen komoly dolog, de Isten több hónapon át igyekezett megtanítani nekem ezt a leckét. Ha Isten valamit el akar nekünk mondani és mi nem engedelmeskedünk, jó nagy zűrzavar közepén találjuk magunkat, majd rájövünk, hogy ez komoly dolog. A mosoly csendes derűjével fejezed ki az örömödet, jó dolgokat vonzol be az életedbe, és mások számára megmutathatod Jézus fényét is rajta keresztül.

A Bibliában Isten mindig azt mondta a népének, hogy örvendezzenek, valahányszor szembe kerültek az ellenséggel. Arra buzdította őket, hogy örvendezzenek, valahányszor csatába indultak, még akkor is, ha úgy tűnt, meg fognak halni. Azt mondta nekik, hogy ujjongjanak, énekeljenek, hangosan dicsérjék Őt. (ld. 2Krónika 20)

Amikor nehézségeken megyünk keresztül, tegyük ezt örömmel. A Biblia úgy fogalmaz, hogy „teljes örömnek tartsátok”. (Jakab 1:1-5)

Isten szólt a szívemhez. „A legtöbb ember egyáltalán nem érti, hogy az öröm kifejezése teljesen megváltoztatja a körülményeiket”. Ha az Úr örömében munkálkodsz, eltűnik minden rossz körülötted, hiszen minden rossz forrása a gonosz. Az ördög ki nem állhatja Isten örömét, tehát ha ezzel az örömmel munkálkodunk, az ördög és minden rossz helyzet eltakarodik az életünkből.

Ha már reggel szabadjára engeded az öröm szellemét, már a napod kezdetén megakadályozod, hogy a sátán rátelepedjen a napodra.

Fordította: Berényi Irén